Καβάλα

Διευθέτηση τμήματος του κεντρικού χειμάρρου στα Λιμενάρια Θάσου

Σήμερα, Παρασκευή 26 Μαΐου 2023, υπογράφηκε από το Δήμαρχο Θάσου κ. Ελευθέριο Κυριακίδη και τον κ. Ιωάννη Χατζηιωάννου, εκπρόσωπο της Εταιρίας «ΜΕΓΚΛΗΣ ΚΟΝΣΤΡΑΞΙΟΝ ΑΝΩΝΥΜΗ ΤΕΧΝΙΚΗ, ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ, ΕΜΠΟΡΟΒΙΟΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΙ ΕΡΓΟΛΗΠΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ» με διακριτικό τίτλο «ΜΕ.ΚΟΝ Α.Ε.», η σύμβαση για την εκτέλεση του έργου: «Διευθέτηση τμήματος κεντρικού χειμάρρου στην Κοινότητα Λιμεναρίων Δήμου Θάσου», συνολικής δαπάνης 2.722.948,20€.

Η ολική προθεσμία υλοποίησης του έργου είναι δεκαπέντε (15) μήνες και χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανατολική Μακεδονία Θράκη 2014-2020» Άξονας Προτεραιότητας «Βελτίωση της ελκυστικότητας της Περιφέρειας ως τόπου εγκατάστασης επιχειρήσεων και ατόμων», με συγχρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ).

Το παρόν έργο αφορά στην διευθέτηση του κεντρικού ρέματος Λιμεναρίων Θάσου στο τμήμα που διαρρέει τον οικισμό των Λιμεναρίων του Δήμου Θάσου. Το ρέμα διευθετείται με ανοικτή διατομή που αποτελείται από πέντε (5) τμήματα με συνολικό μήκος 554 μέτρων περίπου και τέσσερις γέφυρες από οπλισμένο σκυρόδεμα μήκους περίπου 60,85 μέτρων.

Σχετικά ο Δήμαρχος Θάσου κ. Ελευθέριος Κυριακίδης δήλωσε:

«Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό αντιπλημμυρικό έργο που θα θωρακίσει ουσιαστικά τον οικισμό των Λιμεναρίων.

Με την εκτέλεση του έργου αυτού επιλύεται ακόμη ένα χρόνιο και μεγάλο πρόβλημα στον οικισμό των Λιμεναρίων.

Η Διοίκηση του Δήμου Θάσου, με σχέδιο, αγώνα και προσήλωση εργάζεται αποκλειστικά προς όφελος των κατοίκων της Θάσου, επιλύοντας στην πράξη προβλήματα δεκαετιών.

Μόνο έτσι μπορούμε να φτιάξουμε μια ισχυρή Θάσο».

Γραφείο Δημάρχου

Πηγή: KavalaWebNews

Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button