Οικονομία

Αυτοί είναι οι βασικοί κανόνες που θα σε βοηθήσουν να βρεις την καλύτερη προσφορά ρεύματος 

Με μία πρώτη ματιά στο διαδίκτυο, θα δεις ότι υπάρχουν πολλές εταιρείες παροχής ρεύματος και φυσικού αερίου με καλή προσφορά ρεύματος, ποια όμως είναι πιο κατάλληλη που ταιριάζει στο δικό σου ενεργειακό προφίλ. Εδώ μαζί μας, θα δεις κάποιους βασικούς κανόνες που μπορείς να ακολουθήσεις για να βρεις την καλύτερη προσφορά.

Αλλάζω ρεύμα σημαίνει αλλάζω πάροχο και, ότι έχω κάνει προεργασία και ξέρω τι καταναλώνω στο σπίτι μου ή στην επιχείρησή μου. Είναι το βασικό βήμα που πρέπει να κάνεις πριν αναζητήσεις καινούργιο πάροχο. Είναι ο μόνος τρόπος για να πάρεις μία σωστή προσφορά, βασισμένη στο δικό σου ενεργειακό αποτύπωμα.

Δεν αρκεί να ακούσεις μόνο τις γνώμες κάποιων γνωστών, οι οποίοι μπορεί να σου μιλήσουνμε ενθουσιασμό, πράγμα που δεν είναι αρκετό για να επιλέξεις μία καινούργια εταιρεία που θα σε απαλλάξει αυτό τον φουσκωμένο τιμολόγιο της ΔΕΗ.

Μάθε λοιπόν να μην εμπιστεύεσαι εύκολα τις γνώμες των ανθρώπων και προσπάθησε να κάνεις τη δική σου έρευνα βασισμένη σε σωστές πρακτικές, γιατί οι αριθμοί μιλάνε από μόνοι τους.

θα πρέπει να έχεις κατά νου, ότι ένα οικονομικό συμβόλαιο που θα κάνεις τώρα μπορεί αργότερα να αλλάξει. Αυτό βέβαια εξαρτάται από πολλούς παράγοντες και ιδιαίτερα από τις τιμές των καυσίμων που αυτή την περίοδο είναι στα ύψη, αν και γίνονται πολλές προσπάθειες να σταθεροποιηθούν οι τιμές του ρεύματος με  διάφορες επιδοτήσεις και κυβερνητικές αναγγελίες, για ελαφρύνσεις στην μεγαβατώρα του φυσικού αερίου. Οι επιδοτήσεις λοιπόν είναι κάτι που επίσης επηρεάζουν το εκάστοτε τιμολόγιο του παρόχου.

Τώρα τον Νοέμβριο περιμένουμε μείωση στις τιμές κάθε 30% λιγότερο όπως ανακοινώθηκε στις 20 του μηνός,  κάτι το οποίο γίνεται κάθε μήνα από τις εταιρείες.

Τώρα Λοιπόν είναι μία ευκαιρία αν θες να κλείσεις ένα καλό οικονομικό συμβόλαιο.

Υπάρχουν Όμως και παγίδες που πρέπει να προσέξουμε οι οποίες είναι οι εξής:

Το μυστικό είναι ότι θα πρέπει να καταναλώνεις όσο πιο χαμηλά γίνεται και να μην ξεπερνάς τις 500 κιλοβατώρες. Και αυτό γιατί όταν κάποιος ξεπερνάει τις 2.000 κιλοβατώρες έρχονται επιπλέον χρεώσεις τις οποίες δεν τις θέλουμε.

Κάτι που ίσχυε παλιά το οποίο δεν ισχύει πλέον είναι και τα σταθερά τιμολόγια.

Πολλοί καταναλωτές είχαν τη δυνατότητα να κλειδώσουν το τιμολόγιο τους σε μία σταθερή τιμή. Αυτό όμως στο μέλλον από ότι φαίνεται μπορεί να καταργηθεί. Επίσης δεν είναι και τόσο οικονομικό πλέον, να έχει κάποιος σταθερό τιμολόγιο και απ’ ότι φαίνεται το κυμαινόμενο θα είναι η μόνη επιλογή.

Οι κρυφές χρεώσεις είναι ένας βραχνάς, που σύντομα θα αποκτήσετε όταν τις δείτε να φουσκώνουν το λογαριασμό σας. Βέβαια είναι κάτι που πληρώναμε πάντα ακομα και με την ΔΕΗ μόνο που τώρα υπάρχουν και πρόσθετα. Οι ρυθμιζόμενες χρεώσεις, που μπαίνουν σε όλους τους λογαριασμούς, έχουν να κάνουν με το εθνικό σύστημα μεταφοράς ηλεκτρικού ρεύματος και με το δίκτυο διανομής. Επίσης χρεώνεστε και υπηρεσίες κοινής ωφέλειας, όπως και ένα πάγιο που μπαίνει κάθε μήνα. Τα τέλη που μπαίνουν στο λογαριασμό είναι αυτό της ΕΡΤ, το ειδικό τέλος αερίων ρύπων, τα δημοτικά τέλη, ο δημοτικό φόρο και ΤΑΠ, τα οποία διαφέρουν ανά Δήμο. Επίσης δεν μπορούμε να παραλείψουμε και το ΦΠΑ που προστίθεται στο τέλος συνολικά.

Όλα αυτά λοιπόν τα αναφέρουμε γιατί οι περισσότεροι κοιτάνε να κλείσουν ένα συμβόλαιο βασιζόμενη μόνο στην χρέωση της κιλοβατώρας και στην επιδότηση. Σίγουρα υπάρχουν και άλλα οφέλη που παρέχονται στους καταναλωτές από τις εταιρείες, όπως όταν πληρώνετε τον λογαριασμό σας στην ώρα του, όπου έχετε μία έκπτωση στην κιλοβατώρα. Κάποιες εταιρείες δίνουν και κάρτες και πόντους, όπου ο καταναλωτής μπορεί να επωφεληθεί και να κάνει αγορές με εκπτώσεις σε συμβεβλημένα πολυκαταστήματα.

Αν θελήσετε να έχετε κοινωνικό τιμολόγιο, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι μπορεί να μην δικαιούστε τις εκπτώσεις στις κιλοβατώρες και προφανώς κάποια δωράκια που μπορεί να δίνει ο πάροχος.

Αν παρόλα αυτά αισθάνεστε ακόμα πελαγωμένος, μπορείτε να απευθυνθείτε σε κάποιες ιστοσελίδες που παρέχουν πληροφορίες για όλους τους παρόχους, όπου μπορείτε να αναζητήσετε τη βοήθειά τους και να σας βρουν το καλύτερο οικονομικό πακέτο προσαρμοσμένο στα δικά σας δεδομένα.

Πηγή: KavalaWebNews

Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button