Άγγελος Βλάχος: Καμία παρατυπία στον διαγωνισμό για την παραλία του «Μονόπετρου»
“Άδειες θα απαιτηθούν εφόσον ευδοκιμήσει ο διαγωνισμός”
«Σε κάθε περίπτωση να έχουν όλοι τη βέβαιότητα ότι ο Οργανισμός Λιμένα Καβάλας προχωρά πάντα με άξονα τη νομιμότητα. Καμία παρατυπία δεν έχει διαπραχθεί ως σήμερα και θα προχωρήσουμε όπως πρέπει, στη σειρά που πρέπει και όταν έρθει ο χρόνος».
Τα παραπάνω υπογράμμισε σε δηλώσεις που έκανε στην ΕΡΑ Καβάλας, ο διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένα Καβάλας, Άγγελος Βλάχος, απαντώντας σε συνέντευξη της προέδρου του πολιτιστικού συλλόγου ”Μονόπετρο”, για το θέμα της παραλίας του προσήνεμου μόλου του λιμανιού ”Απόστολος Παύλος”.
Λίγο πριν την ολοκλήρωση της διαγωνιστικής διαδικασίας
”Είναι ανύπαρκτο το θέμα για εμάς, εννοώ ότι δεν πρόκειται για ένα πραγματικό αντικείμενο, αλλά πρόκειται για μία κλασική περίπτωση από αυτές που δυστυχώς ενδημούν στην πόλη της Καβάλας, είτε παρερμηνείας, είτε και σκόπιμης, για να μην πω κακόβουλης, παρεξήγησης. Μιλώ για την συνέντευξη της πρόεδρου του πολιτιστικού συλλόγου ”Μονοπετρό” που όψιμα φτιάχτηκε για να προστατεύσει έναν χώρο που είναι υπό την κυριότητα και αρμοδιότητα του Οργανισμού Λιμένα Καβάλας, ο οποίος χώρος βρίσκεται σε διαδικασία αξιοποίησης. Είμαστε λίγο πριν την ολοκλήρωση μιας διαγωνιστικής διαδικασίας που είναι σε γνώση όλης της πόλης”, πρόσθεσε στη συνέχεια ο κ. Βλάχος.
Άδειες θα απαιτηθούν εφόσον ευδοκιμήσει ο διαγωνισμός
”Είδα με μεγάλη μου έκπληξη μία υπέρμετρη ευαισθησία για το γεγονός ότι θα έπρεπε ο Οργανισμός να ζητήσει κάποια άδεια από την Αρχαιολογία πριν προχωρήσει. Αναφέρθηκα σε υπερευαισθησία ή ακόμη και σε κακόβουλη ερμηνεία, ακριβώς γιατί η προσπάθεια αξιοποίησης στην οποία έχουμε προχωρήσει δεν προϋποθέτει καμία άδεια από καμία δημόσια άλλη αρχή, πέραν των προβλεπομένων ρητά στην νομοθεσία. Άδειες θα προκύψουν, θα απαιτηθούν, εφόσον ευδοκιμήσει με το καλό ο διαγωνισμός, εφόσον υπάρξει σχέδιο για κάποιες ελαφρές μη μόνιμες κατασκευές και παρεμβάσεις που είναι γνωστές από τη διακήρυξή του. Αυτό σημαίνει σε απλά ελληνικά ότι ο Οργανισμός ουδεμία παράβαση ή παρατυπία έχει διαπράξει. Δεν θα μπορούσε άλλωστε να το έχει κάνει ποτέ”, ανέφερε ακόμη ο διευθύνων σύμβουλος της Ο.Λ.Κ. Α.Ε.
Ερωτήματα εκ του μη όντος
”Τα υπόλοιπα είναι εκ περισσού για να μην πω εκ του πονηρού. Θα βγεί ανάδοχος, θα προκύψουν κάποια έργα σχεδιαστικά και θα τεθούν υπόψη των αρμόδιων αρχών, του αρμόδιου υπουργείου Ναυτιλίας, βεβαίως της Αρχαιολογίας σε ό,τι την αφορά και στο μέτρο που την αφορά, με τη σειρά τους όλα. Αναρωτιέμαι όμως αυτοί οι τόσο πολύ όψιμα ανησυχούντες επιδεικνύουν άραγε την ίδια ευαισθησία για το σύνολο της πόλης; Μου προκαλεί φοβερή εντύπωση του γεγονός ότι εκ του μη όντος δημιουργούνται ερωτήματα, τα οποία μόνο παραπειστικά και παρελκυστικά μπορώ να τα χαρακτηρίσω”, ανέφερε καταληκτικά στις δηλώσεις του ο κ. Βλάχος.




