Περιφέρεια

«Όχι» του Περιφερειακού Συμβουλίου στο φωτοβολταϊκό πάρκο στη Λεκάνη

Με βάση την εισήγηση του αντιπεριφερειάρχη Καβάλας, Θόδωρου Μαρκόπουλου, το περιφερειακό συμβούλιο Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης στη συνεδρίαση του την Τετάρτη (7/2), ψήφισε υπέρ του να μην γίνει η επένδυση του φωτοβολταϊκού πάρκου στη Λεκάνη του Δήμου Νέστου.

Σε σύντομη δήλωσή του στην τοπική ΕΡΑ, ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, Θόδωρος Μαρκόπουλος επισήμανε ότι το περιφερειακό συμβούλιο Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, εξουσιοδότησε τον περιφερειάρχη, Χριστόδουλο Τοψίδη, να προβεί σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες, ώστε το θέμα να περάσει από την νέα επιτροπή για να ματαιωθεί τελικά η εν λόγω επένδυση.

«Όλα τα θέματα που αφορούν παρόμοιες περιπτώσεις να κοινοποιούνται πρώτα στους Δήμους…»

«Αυτό είναι εκείνο το οποίο θέλουμε. Είναι ένα ζήτημα που είναι σημαντικό και μάλιστα καθιερώσαμε από την Τετάρτη (7/2) με απόφαση του περιφερειάρχη, ότι σε αντιδιαστολή με το τι γινόταν μέχρι τον Δεκέμβριο που ήταν η προηγούμενη διοίκηση, όλα τα θέματα που αφορούν παρόμοιες περιπτώσεις να κοινοποιούνται πρώτα στους Δήμους, ώστε αυτοί να εκφράζουν την γνώμη τους και να γίνεται μια ουσιαστική διαβούλευση. Το ερώτημα γιατί επιλέχθηκε να περάσει το θέμα 10 μέρες πριν τελειώσει η θητεία της προηγούμενης διοίκησης, ενώ υπήρχαν πολλά θέματα που έμειναν σε εκκρεμότητα, δεν απαντήθηκε ποτέ από την προηγούμενη διοίκηση. Πλέον έχει ανοίξει μια νέα σελίδα που αφορά τη διαβούλευση για τέτοια ζητήματα», τόνισε σχετικά στις δηλώσεις του ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας.

Πηγή: KavalaWebNews

Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button