Περιφέρεια

Όλα δείχνουν ένα καλό τουριστικό καλοκαίρι…

Επανάκαμψη γρηγορότερα από το αναμενόμενο φαίνεται ότι θα πετύχει το φετινό καλοκαίρι η Θάσος, σύμφωνα με όσα δήλωσε στον «Ενήμερο» η αντιπεριφερειάρχης Διεθνών Σχέσεων και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Μαρία Πολυμέρου.

«Μετά από δυο δύσκολες χρονιές κρατάμε μεν μικρό καλάθι, ωστόσο η αλήθεια είναι ότι αυτή τη στιγμή όλα δείχνουν ότι θα έχουμε μια πολύ καλή τουριστική περίοδο. Οι κρατήσεις έχουν ξεπεράσει το αντίστοιχο επίπεδο του 2019, ενώ επιστρέφουν πλέον όλες οι αγορές που είχαν σταματήσει το πρόγραμμα τους», υπογράμμισε αρχικά στις δηλώσεις της η κ. Πολυμέρου.

«Είμαι πολύ αισιόδοξη και βάσει των στοιχείων που έχουμε θα είμαστε στα επίπεδα του 2019…»

Σύμφωνα πάντα με την αντιπεριφερειάρχη Διεθνών Σχέσεων και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων της Π.Α.Μ.Θ., ο συνδυασμός αεροπορικού και οδικού τουρισμού θα αποτελέσει το κύριο στοιχείο για ένα πολύ δυνατό καλοκαίρι.

«Γενικά είμαι πολύ αισιόδοξη και βάσει των στοιχείων που έχουμε θα είμαστε στα επίπεδα του 2019. Η επανάκαμψη έχει γίνει πολύ πιο γρήγορα απ’ όσο περιμέναμε όλοι μας στην αρχή της πανδημίας. Στην περιοχή μας φαίνεται ότι θα είμαστε στα επίπεδα του 2019. Εκτός από τη Θάσο, σημαντικό κομμάτι και για την πόλη της Καβάλας θα είναι ο τουρισμός κρουαζιέρας. Μπαίνουν συνεχώς και νέα πλοία στο πρόγραμμα. Πρόκειται για πελάτες καλύτερης ποιότητας, σαν αυτούς που όλοι οι επαγγελματίες του τουρισμού θέλουν κι αυτό είναι σίγουρα θετικό στοιχείο», τόνισε χαρακτηριστικά η Μαρία Πολυμέρου.

«Στο πίσω μέρος του μυαλού μας, μας ανησυχούν οι εξελίξεις στην Ουκρανία, το ενεργειακό κόστος και φυσικά η πανδημία…»

Ωστόσο, η αντιπεριφερειάρχης Διεθνών Σχέσεων και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων της Περιφέρειας Α.Μ.Θ. επισήμανε ότι οι καλές προοπτικές θα γίνουν πράξη αν όλα κυλήσουν ομαλά σε διεθνές επίπεδο.

«Στο πίσω μέρος του μυαλού μας, μας ανησυχούν οι εξελίξεις στην Ουκρανία, το ενεργειακό κόστος και φυσικά η πανδημία. Θεωρώ όμως ότι μέχρι να αρχίσει η τουριστική περίοδος θα έχουν ηρεμήσει όλες οι καταστάσεις και το καλοκαίρι θα επανέλθει στα φυσιολογικά επίπεδα», σημείωσε σχετικά.

Όσον αφορά το αν είναι ικανοποιημένη από την τουριστική προβολή της Θάσου, η κ. Πολυμέρου δήλωσε: «Για φέτος δεν μπορεί να γίνει κάτι παραπάνω, καθώς η προβολή γίνεται έναν χρόνο πριν. Πάντα υπάρχει όμως στόχος για βελτίωση για την επόμενη χρονιά. Μπορεί να επανέλθουμε στα νούμερα του 2019, αλλά καλό είναι να κοιτάξουμε και νέες αγορές και να προσπαθήσουν περισσότερο και οι επαγγελματίες, πέραν της τοπικής αυτοδιοίκησης, για να έχουμε μια μεγαλύτερη σεζόν. Όταν θέλουμε επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, θα πρέπει να είναι ανοιχτά και τα καταστήματα μας αντίστοιχα».

«Πιστεύω ότι φέτος θα μιλάμε και για έναν πολύ δυνατό Μάιο – Δεν θα μιλάμε για έναρξη της τουριστικής περιόδου από Ιούλιο…»

Αναφορικά με το πότε «βλέπει» την έναρξη της τουριστικής περιόδου για το νησί της Θάσου, η Μαρία Πολυμέρου ανέφερε: «Πιστεύω ότι φέτος θα μιλάμε και για έναν πολύ δυνατό Μάιο. Ξεκινάνε κανονικά όλες οι πτήσεις από αρχές Μαΐου, το Πάσχα πέφτει πολύ κοντά στον Μάιο, με συνέπεια πολλά ξενοδοχεία να ανοίξουν και για το Πάσχα. Οπότε νομίζω ότι ο Μάιος θα είναι πολύ καλός μήνας. Δεν θα μιλάμε για έναρξη της τουριστικής περιόδου από Ιούλιο. Ούτως ή άλλως ο Ιούλιος, ο Αύγουστος και ο Σεπτέμβριος παραδοσιακά είναι οι καλύτεροι μήνες για το νησί, αλλά όταν μιλάμε για έναν Μάιο με πληρότητες κοντά στο 80%, αυτό είναι ένα σημαντικό στοιχείο που σίγουρα θα κάνει και τη διαφορά».

«Στόχος μας είναι η μέγιστη δυνατή απορρόφηση και εκμετάλλευση όλων των διαθέσιμων εργαλείων – Είναι τόσο πολύπλευρο εργαλείο που ειλικρινά έχω εντυπωσιαστεί, καθώς είναι ένα αντικείμενο πρωτόγνωρο και για εμένα»

Τέλος, σε ερώτηση για το ποιες είναι οι κινήσεις της όσον αφορά το χαρτοφυλάκιο της αντιπεριφέρειας Διεθνών Σχέσεων και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, η Μαρία Πολυμέρου απάντησε: «Βρισκόμαστε αυτή τη στιγμή στο τέλος της προγραμματικής περιόδου, σχετικά με τα ευρωπαϊκά προγράμματα. Ξεκινάει σιγά σιγά η νέα προγραμματική περίοδος. Σε εξέλιξη είναι δύο ακόμη προγράμματα. Κάποιες δράσεις είχαν πάει πίσω λόγω της πανδημίας, οι οποίες τώρα έχουν αρχίσει και πραγματοποιούνται. Πρόσφατα είχαμε στην Αλεξανδρούπολη μια ημερίδα ενημέρωσης σχετικά με τον βιώσιμο τουρισμό. Έχει δημιουργηθεί μια δυνατή ομάδα με πολύ αξιόλογα άτομα στην Κομοτηνή, που ασχολούμαστε με τα ευρωπαϊκά προγράμματα. Κοιτάμε σε ποιους τομείς θα κατευθυνθούμε για όλες τις Περιφερειακές Ενότητες, ώστε να μπορέσουμε να αποκομίσουμε και να χρησιμοποιήσουμε τα νέα εργαλεία που θα μας δοθούν, για να έχουμε κάποιο άμεσο αποτέλεσμα. Στόχος μας είναι η μέγιστη δυνατή απορρόφηση και εκμετάλλευση όλων των διαθέσιμων εργαλείων. Από τη στιγμή που μας παρέχονται θα ήταν κακό να τα «πετάμε» και να μην τα απορροφούμε. Είναι πολλοί οι τομείς στους οποίους μπορούν να χρησιμοποιηθούν. Δεν μιλάμε μόνο για τον τουρισμό. Είναι τόσο πολύπλευρο εργαλείο που ειλικρινά έχω εντυπωσιαστεί, καθώς είναι ένα αντικείμενο πρωτόγνωρο και για εμένα».

Πηγή: KavalaWebNews

Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button