Καβάλα

«Χτύπησε κόκκινο» το κυκλοφοριακό στην Καβάλα

Απόστολος Μουμτσάκης: Υπάρχουν ώρες που η πόλη μας γεμίζει ασφυκτικά με αυτοκίνητα / Στο τελευταίο στάδιο η εγκατάσταση του ασανσέρ στην Παναγία / Η εικόνα με τα αδέσποτα σκυλιά έχει βελτιωθεί πάρα πολύ

Το δυσκολότερο καλοκαίρι, από άποψη διαχείρισης του κυκλοφοριακού, ζει φέτος ο Δήμος Καβάλας. Ο μεγάλος όγκος των οχημάτων, η έλλειψη χώρων στάθμευσης, αλλά και τα εκτελούμενα έργα, διογκώνουν το ήδη σημαντικό κυκλοφοριακό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η πόλη της Καβάλας εδώ και χρόνια.

Για το θέμα μίλησε στον «Ενήμερο», ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Καβάλας, Απόστολος Μουμτσάκης, ο οποίος παράλληλα αναφέρθηκε στο θέμα της διαχείρισης των αδέσποτων ζώων, αλλά και στο θέμα του νέου κανονισμού στάθμευσης στην χερσόνησο της Παναγίας.

«Υπάρχουν ώρες που η πόλη μας γεμίζει ασφυκτικά με αυτοκίνητα κι εκεί η διαχείρισή τους είναι πάρα πολύ δύσκολη…»

«Έχει αυξηθεί κατά πολύ ο οδικός τουρισμός στην πόλη μας. Τα αυτοκίνητα έχουν τετραπλασιαστεί, με αποτέλεσμα να δημιουργείται ένα τεράστιο πρόβλημα στην κίνησή τους στους δρόμους της Καβάλας. Αν προσθέσουμε και τα έργα που εκτελούνται στην πλατεία Καπνεργάτη και στην οδό Κουντουριώτου, το πρόβλημα μεγαλώνει ακόμη περισσότερο. Γίνεται μια μεγάλη προσπάθεια από τη Δημοτική Αστυνομία σε συνεργασία με την Τροχαία Καβάλας, ώστε η μεν πρώτη να απομακρύνει τα παρανόμως σταθμευμένα οχήματα και η δεύτερη να διευκολύνει την κυκλοφορία των οχημάτων. Αυτή η προσπάθεια σε άλλες περιπτώσεις αποδίδει καρπούς, σε άλλες όχι. Υπάρχουν ώρες που η πόλη μας γεμίζει ασφυκτικά με αυτοκίνητα κι εκεί η διαχείρισή τους είναι πάρα πολύ δύσκολη», τόνισε αρχικά για το θέμα ο κ. Μουμτσάκης. 

«Θα πρέπει από τώρα να σχεδιάσουμε για το τι θα κάνουμε του χρόνου…»

Δεν είμασταν έτοιμοι, κυκλοφοριακά εννοώ, να δεχτούμε τόσο μεγάλο όγκο οχημάτων στην πόλη μας. Θα πρέπει από τώρα να σχεδιάσουμε για το τι θα κάνουμε του χρόνου, από τη στιγμή που οι προβλέψεις δείχνουν ότι και την επόμενη χρονιά θα κινηθούμε σε αυτά τα επίπεδα των επισκεπτών, όσον αφορά την πόλη μας. Ήταν γενικά ένα πάρα πολύ δύσκολο καλοκαίρι, μετά από τα χρόνια της πανδημίας και θέλω να ευχαριστήσω το προσωπικό της Δημοτικής Αστυνομίας που καθημερινά καταβάλλει προσπάθειες, ώστε να λύνονται επί τόπου τα προβλήματα», ανέφερε στη συνέχεια ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Καβάλας.

«Σύντομα θα «τρέξει» ένας διαγωνισμός για την ένταξη νέων προσώπων στη Δημοτική Αστυνομία κι εκεί απ’ όσο ξέρω θα πάρουμε επιπλέον 4 άτομα…»

Σε σχέση με το προσωπικό της Δημοτικής Αστυνομίας κι αν αυτό θα ενισχυθεί περισσότερο το επόμενο διάστημα, ο αντιδήμαρχος Καβάλας, επισήμανε: «Το προσωπικό της Δημοτικής Αστυνομίας Καβάλας αριθμεί 14 άτομα. Θα πρέπει να διαχειριστούμε και τις άδειες του καλοκαιριού, αλλά και κάποιοι να βρίσκονται στο γραφείο. Ναι, είμαι ευχαριστημένος απο την προσπάθεια που καταβάλλουν όλοι στη Δημοτική Αστυνομία. Δεν επαρκεί όμως ο αριθμός των 14 δημοτικών αστυνομικών. Ζητήσαμε να γίνουν επιπλέον προσλήψεις. Γνωρίζω ότι σύντομα θα «τρέξει» ένας διαγωνισμός για την ένταξη νέων προσώπων στη Δημοτική Αστυνομία πανελλαδικά κι εκεί απ’ όσο ξέρω θα πάρουμε επιπλέον 4 άτομα προσωπικό όταν τελειώσουν οι διαδικασίες του Α.Σ.Ε.Π.».

«Ξεκινήσαμε με γρήγορους ρυθμούς, ώστε να εφαρμοστεί άμεσα η ελεγχόμενη στάθμευση των μονίμων κατοίκων της περιοχής της Παναγίας…»

Αναφορικά με τον νέο κανονισμό στάθμευσης στην χερσόνησο της Παναγίας, ο Απόστολος Μουμτσάκης σημείωσε αρχικά: «Μετά και την υπογραφή του κανονισμού στάθμευσης στη χερσόνησο της Παναγίας από το δημοτικό συμβούλιο, ξεκινήσαμε με γρήγορους ρυθμούς, ώστε να εφαρμοστεί άμεσα η ελεγχόμενη στάθμευση των μονίμων κατοίκων της περιοχής. Τοποθετήκαν οι μισές προειδοποιητικές πινακίδες, με τις υπόλοιπες να τοποθετούνται την επόμενη εβδομάδα, ώστε τέλος Αυγούστου να έχει ολοκληρωθεί η τοποθέτηση της κάθετης σήμανσης, η οποία θα αποτρέπει τους μη κατοίκους της Παναγίας να μη σταθμεύουν εκεί. Από την Δευτέρα (21/8) θα ξεκινήσει η διάθεση των καρτών στάθμευσης των μονίμων κατοίκων. Έχουν δοθεί μέχρι τώρα προς έλεγχο 400 αιτήσεις των μονίμων κατοίκων. Εξ αυτών οι 350 είναι σωστές, από τις άλλες λείπουν κάποια επιπλέον έγγραφα».

«Το πρόβλημα θα λυθεί ακόμη καλύτερα με την εγκατάσταση του ασανσέρ. Βρισκόμαστε στο τελευταίο στάδιο…»

«Οι κάρτες αυτές θα τοποθετηθούν στα παρμπρίζ των οχημάτων, για να μπορεί η Δημοτική Αστυνομία να τις ελέγχει. Κι εδώ θα υπάρξει μια συνεργασία με την Τροχαία Καβάλας, ώστε όλο το 24ωρο να υπάρχει αστυνόμευση. Πιστεύω ότι με αυτόν τον τρόπο θα βελτιωθεί κατά πολύ η εικόνα του κυκλοφοριακού της χερσονήσου της Παναγίας, που ειδικά το καλοκαίρι έχει μεγάλο πρόβλημα. Είναι θετική η ανταπόκριση των κατοίκων, αλλά και των καταστηματαρχών και πιστεύω ότι μετά από πάρα πολλά χρόνια λύνεται το πρόβλημα της στάθμευσης στην περιοχή. Το πρόβλημα θα λυθεί ακόμη καλύτερα με την εγκατάσταση του ασανσέρ. Βρισκόμαστε στο τελευταίο στάδιο, το συζητάμε εδώ και χρόνια, αλλά πλέον υπάρχει η έγκριση της εφορείας βυζαντινών αρχαιοτήτων κι είμαστε ένα βήμα πριν την ολοκλήρωσή του ασανσέρ», συμπλήρωσε για το θέμα ο κ. Μουμτσάκης. 

«Η εικόνα με τα αδέσποτα σκυλιά στο κέντρο της πόλης κυρίως, έχει βελτιωθεί πάρα πολύ…»

Τέλος, όσον αφορά τη διαχείριση των αδέσποτων ζώων, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Καβάλας υπογράμμισε: «Η εικόνα με τα αδέσποτα σκυλιά στο κέντρο της πόλης κυρίως, έχει βελτιωθεί πάρα πολύ. Λίγα είναι τα αδέσποτα που κυκλοφορούν στο κέντρο, ενώ υπάρχουν και λίγα που κυκλοφορούν στις γειτονιές. Είναι γνωστά σε εμάς αυτά τα ζώα, έχουν εμβολιαστεί, τα ελέγχουμε ιατρικά κάθε φορά. Έγινε μια τεράστια προσπάθεια τα τελευταία τρία χρόνια, ώστε να μειωθεί ο αριθμός των αδέσποτων, είτε με στειρώσεις, είτε με υιοθεσίες. Έγινε μεγάλη προσπάθεια μέσω των ζωοφιλικών οργανώσεων του Δήμου μας, να προωθηθούν οι υιοθεσίες στο εξωτερικό. Όμως δεν λύνεται εύκολα αυτό το πρόβλημα. Είναι ένα πρόβλημα που οι Δήμοι δεν μπορούν να λύσουν από μόνοι τους. Χρειάζεται βοήθεια οικονομική από την κυβέρνηση, ώστε κι εμείς να πάρουμε περισσότερα άτομα που θα απασχολούνται με τη διαχείριση των ζώων συντροφιάς».

«Τη λύση θα δώσει η ολοκλήρωση της κατασκευής του νέου κυνοκομείου, οπότε και το παλιό θα κλείσει…»

«Από την άλλη προχωρά με γοργούς ρυθμούς η κατασκευή του νέου κυνοκομείου μας στον Ζυγό. Πιστεύω ότι με την έναρξη του νέου έτους θα είμαστε έτοιμοι, ώστε να φιλοξενηθούν τα πρώτα σκυλιά εκεί. Ο εργολάβος «τρέχει» πολύ γρήγορα την κατασκευή του και πιστεύω ότι αυτό θα είναι μια λύση, για το που θα πηγαίνουμε τα σκυλιά που συγκεντρώνουμε. Γνωρίζουμε τα προβλήματα του υπάρχοντος κυνοκομείου, γνωρίζουμε τις αδυναμίες μας και καθημερινά προσπαθούμε να τις βελτιώσουμε. Πράγματι το υπάρχον κυνοκομείο δεν είναι σε καλή κατάσταση. Βελτιώθηκαν βέβαια οι συνθήκες διαβίωσης των ζώων κατά πολύ, αλλά τη λύση θα δώσει η ολοκλήρωση της κατασκευής του νέου κυνοκομείου, οπότε και το παλιό θα κλείσει», ανέφερε ακόμη για το θέμα ο Απόστολος Μουμτσάκης. 

Πηγή: KavalaWebNews

Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button