Καβάλα

Χρήστος Ποτόλιας: «Τα είκοσι άτομα για την αντιπυρική περίοδο δεν φτάνουν ούτε για… ζήτω»

«Τα είκοσι άτομα που πρόκειται να προσλάβει ο Δήμος Καβάλας για την επικείμενη αντιπυρική περίοδο, δεν φτάνουν ούτε για… ζήτω, προκειμένου να προστατευτεί η ζωή και περιουσία των πολιτών».

Τα παραπάνω τόνισε σε δηλώσεις του στην ΕΡΑ Καβάλας, ο δημοτικός σύμβουλος και επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης», Χρήστος Ποτόλιας, με αφορμή θέμα της ημερήσιας διάταξης της επόμενης συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου, με τίτλο «πρόσληψη έκτακτου προσωπικού χρονικής διάρκειας τεσσάρων μηνών για την αντιμετώπιση δασικών πυρκαγιών».

«Ένας Δήμος μπορεί να διεκδικήσει, να μπει μπροστά και να ζητήσει από την κεντρική κυβέρνηση, να λάβει όλα εκείνα τα μέτρα για να προστατέψει την περιουσία των πολιτών και τον φυσικό πλούτο…»

«Κάθε χρόνο παρά το ότι υπάρχουν οι δυνατότητες για να αντιμετωπιστούν οι πυρκαγιές, βλέπουμε ότι δεν λαμβάνονται μέτρα. Υπεύθυνο για την αντιπυρική προστασία είναι το κεντρικό κράτος, το οποίο όλα τα προηγούμενα χρόνια, αφήνει τις αιτίες που βάζουν φωτιά στα δάση και καίνε τον δασικό πλούτο. Ένας Δήμος μπορεί να διεκδικήσει, να μπει μπροστά και να ζητήσει από την κεντρική κυβέρνηση, να λάβει όλα εκείνα τα μέτρα για να προστατέψει την περιουσία των πολιτών και τον φυσικό πλούτο. Ξέρουμε όλοι τις τεράστιες ελλείψεις προσωπικού στη Δασική Υπηρεσία και την Πυροσβεστική. Είναι απαράδεκτο επίσης το καθεστώς των εποχικών πυροσβεστών. Εμείς ως Λαϊκή Συσπείρωση απαιτούμε να ληφθούν άμεσα μέτρα και καλούμε και τη διοίκηση και τις υπόλοιπες παρατάξεις να μπουν μπροστά, ώστε να προστατευτεί η ζωή και η περιουσία των πολιτών, αλλά και τα δάση μας», ανέφερε σχετικά στις δηλώσεις του ο Χρήστος Ποτόλιας.

Τα όσα αναφέρει η Λαϊκή Συσπείρωση σε επιστολή της για το θέμα

Μάλιστα η Λαϊκή Συσπείρωση απέστειλε και σχετική επιστολή στον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Καβάλας, στην οποία αναφέρει μεταξύ άλλων: «Με αφορμή το δεύτερο θέμα της ημερήσιας διάταξης, ρωτάμε τη διοίκηση, εκτός από την πρόσληψη είκοσι ατόμων για την κάλυψη δράσεων αντιμετώπισης των δασικών πυρκαγιών, που σε κάθε περίπτωση είναι πολύ λιγότερα από τις ανάγκες, ποιες άλλες ενέργειες έκανε ή προτίθεται να κάνει άμεσα, ώστε να εξασφαλίσει η κυβέρνηση: Την αναγκαία, ακόμα και έκτακτη χρηματοδότηση μέσω του κρατικού προϋπολογισμού για τη διαχείριση και προστασία των δασών όλων των εμπλεκόμενων κρατικών φορέων, καθώς και των Δήμων για να μπορούν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις της νέας αντιπυρικής περιόδου. Την κάλυψη των τεράστιων αναγκών της Δασικής Υπηρεσίας και της Πυροσβεστικής με μόνιμο προσωπικό. Τη μονιμοποίηση των πενταετών, επταετών και εποχικών πυροσβεστών. Την κατάργηση της αντιεπιστημονικής διάσπασης της ενιαίας διαχείρισης των δασών που ισχύει από το 1998 με τον διαχωρισμό της πρόληψης από την καταστολή της πυρκαγιάς. Το σχεδιασμό των απαραίτητων δασοτεχνικών, αντιδιαβρωτικών, αντιπλημμυρικών έργων και την εξασφάλιση των αναγκαίων πιστώσεων, στο πλαίσιο της συνολικής διαχείρισης των δασικών οικοσυστημάτων και των ορεινών – ημιορεινών περιοχών. Την πρόσληψη μόνο με μόνιμες θέσεις εργασίας με πλήρη εργασιακά δικαιώματα και κατάργηση του αντιλαϊκού – αντεργατικού καθεστώτος της εποχιακής δουλειάς».

Πηγή: KavalaWebNews

Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button