Καβάλα

Χρήστος Μποσμπότης για Ολυμπιακή Φλόγα: Ήταν μία συντονισμένη προσπάθεια και τα καταφέραμε

«Είναι μία χαρμόσυνη είδηση, για την επίτευξη της οποίας προσπαθήσαμε όλο το καλοκαίρι. Πολεμήσαμε για αυτό και τελικά το καταφέραμε. Για πρώτη φορά στην ιστορία του Δήμου Παγγαίου και της Ελευθερούπολης, η Ολυμπιακή Φλόγα θα περάσει και από την πόλη μας στις 23 Απριλίου, όπως μας ανακοίνωσε η Επιτροπή Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας».

Τα παραπάνω τόνισε, στο πλαίσιο δηλώσεων που έκανε στην ΕΡΑ Καβάλας, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Παγγαίου, Χρήστος Μποσμπότης, εκφράζοντας την μεγάλη ικανοποίησή του για το γεγονός αυτό.

«Πλέον ετοιμαζόμαστε να υποδεχτούμε την Ολυμπιακή Φλόγα, αυτό το πανανθρώπινο σύμβολο της αδελφοσύνης και της αλληλεγγύης των λαών…»

«Ήταν μία συντονισμένη προσπάθεια που κάναμε όλο το προηγούμενο διάστημα. Αναπτύξαμε στην Επιτροπή Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας το σκεπτικό μας και τον λόγο που θα θέλαμε να περάσει η φλόγα από εδώ. Το σκεπτικό ήταν ότι οι αγώνες θα διεξαχθούν το 2024 στο Παρίσι κι εμείς ως Δήμος Παγγαίου και η Ελευθερούπολη είμαστε αδελφοποιημένοι με την πόλη Adony, που είναι ένα προάστιο του Παρισιού 8 χιλιόμετρα από το κέντρο του, έχει ολυμπιακές εγκαταστάσεις και με δική μας παρέμβαση εκεί θα φιλοξενηθεί και θα έχει το στάδιο προσαρμογής της στις κλιματολογικές συνθήκες που επικρατούν στο Παρίσι η ολυμπιακή ομάδα στίβου της χώρας μας. Όλα τα μεγάλα αστέρια του ελληνικού στίβου, ο Τεντόγλου, η Ντρισμπτιώτη, η Στεφανίδη και όλα αυτά τα παιδιά που μας κάνουν περήφανους κάθε φορά, θα φιλοξενηθούν στην αδελφοποιημένη πόλη της Ελευθερούπολης στο Adony της Γαλλίας. Σε συνδυασμό με το ότι εδώ στην Ελευθερούπολη έχουμε την πλατεία Adony, θεωρήσαμε ότι θα έπρεπε να περάσει η φλόγα και από εδώ, κάτι που δέχτηκε τελικά η επιτροπή και έτσι μας έδωσε το ok. Πλέον ετοιμαζόμαστε να υποδεχτούμε την Ολυμπιακή Φλόγα, αυτό το πανανθρώπινο σύμβολο της αδελφοσύνης και της αλληλεγγύης των λαών», ανέφερε σχετικά ο κ. Μποσμπότης. 

«Για να πάρουμε βέβαια αυτήν την τιμή να περάσει η φλόγα από εδώ, συνεκτιμήθηκαν και άλλες παράμετροι…» «Σαφέστατα είναι μεγάλη τιμή για τον Δήμο μας. Την Ολυμπιακή Φλόγα την υποδεχόμαστε σαν αρχηγό κράτους, γίνονται διάφορες εκδηλώσεις, φιλαρμονικές, χορωδίες και διάφορα τοπικά δρώμενα. Αλλά πέρα από αυτά δίνουμε σε νέα παιδιά την ευκαιρία, σε αθλητές του Δήμου Παγγαίου, σε αυτά τα παιδιά που έχουν διαπρέψει, να νιώσουν κι αυτά τη συγκίνηση και να νιώσουν σαν ένας κρίκος αυτής της αλυσίδας που θα διατρέξει όλη τη Γαλλία, θα πάει στην Πολυνησία, στις κτήσεις της Γαλλίας, στη Γουαδελούπη, στη Μαρτινίκα. Μάλιστα κάποια αγωνίσματα, όπως το σέρφινγκ, θα γίνουν σε αυτές τις κτήσεις της Γαλλίας και δεν θα γίνουν όλα στο Παρίσι. Έτσι λοιπόν και τα δικά μας τα παιδιά θα νιώσουν τη συγκίνηση να μεταφέρουν για λίγα μέτρα το καθένα, όσο θα μας ορίσει η Επιτροπή Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας, την Ολυμπιακή Φλόγα. Για να πάρουμε βέβαια αυτήν την τιμή να περάσει η φλόγα από εδώ, συνεκτιμήθηκαν και άλλες παράμετροι, όπως η τεράστια προσπάθεια που κάνουμε στον αθλητισμό με το καταπληκτικό γήπεδο που δημιουργήσαμε, με όλη αυτή την ανάπτυξη που έχουμε και με τον δήμαρχο Παγγαίου, Φίλιππο Αναστασιάδη, είχαμε θέσει σαν στόχο την ανάπτυξη του αθλητισμού, γιατί θέλουμε τα παιδιά μας στα γήπεδα. Αυτή η προσπάθεια εδώ και πέντε και πλέον χρόνια αποδίδει και ήδη η Ελευθερούπολη είναι γνωστή αυτή τη στιγμή σε όλους τους αθλητικούς κύκλους της χώρας», επισήμανε καταληκτικά ο κ. Μποσμπότης.

Πηγή: KavalaWebNews

Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button