Καβάλα

«Χαμηλές πτήσεις» κατέγραψαν τα καταστήματα της Καβάλας τον Μάιο και τον Ιούνιο

Γιάννης Κελγιώργης: Μειωμένα τα πορτοφόλια των τουριστών φέτος / Μόνο στην εστίαση και όχι στην αγορά «αφήνουν» χρήματα οι Τούρκοι τουρίστες / Στις 22 Αυγούστου το 1ο Summer Shopping Day με τη Ζόζεφιν.

Τονωτική ένεση για την αγορά της Καβάλας, αναμένεται να αποτελέσουν οι θερινές εκπτώσεις που αρχίζουν τη Δευτέρα 10 Ιούλιου, μετά τις πολύ «χαμηλές πτήσεις» που κατέγραψαν τα τοπικά καταστήματα τον Μάιο και τον Ιούνιο, σύμφωνα με όσα δήλωσε στον «Ενήμερο», ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας, Γιάννης Κελγιώργης.

«Είναι δεδομένο ότι η αγορά και οι καταναλωτές επηρεάζονται από τις εκλογικές αναμετρήσεις κι αυτό έγινε και φέτος. Από εκεί και πέρα όμως με την αλλαγή του καιρού που έχει καλυτερεύσει, προσδοκούμε ότι τους επόμενους δύο μήνες, αλλά και τον Σεπτέμβριο, θα υπάρχει μια καλή κίνηση στην αγορά της πόλης μας», ανέφερε αρχικά στις δηλώσεις του ο πρόεδρος του Ε.Σ.Κ.

Πρώτης τάξεως ευκαιρία οι θερινές εκπτώσεις για να αποκτήσουν οι καταναλωτές νέα προϊόντα και να ανεβάσουν σημαντικά τους τζίρους τους οι έμποροι της Καβάλας

Σχετικά με τις θερινές εκπτώσεις που αρχίζουν την ερχόμενη Δευτέρα 10 Ιουλίου και τελειώνουν την Πέμπτη 31 Αυγούστου, ο Γιάννης Κελγιώργης σημείωσε: «Η εκπτωτική περίοδος του καλοκαιριού είναι μιας πρώτης τάξης ευκαιρία για να αποκτήσουν οι καταναλωτές προϊόντα της θερινής σεζόν σε πάρα πολύ καλές τιμές και φυσικά και οι τουρίστες που βρίσκονται αυτήν την περίοδο στην περιοχή μας. Από την πλευρά των καταστηματαρχών θα δούμε πολύ χαμηλές τιμές, όπως γίνεται τα τελευταία χρόνια, με μια κορύφωση όσο περνάνε οι ημέρες. Επειδή οι προηγούμενες περίοδοι δεν πήγαν πολύ καλά, αυτό το διάστημα είναι μια μεγάλη ευκαιρία για τους συναδέλφους να πουλήσουν τα προϊόντα τους και να κερδίσουν κάποια χρήματα παραπάνω».

Μειωμένα τα πορτοφόλια των τουριστών φέτος – Πανελλαδικό το φαινόμενο τονίζει ο πρόεδρος του Ε.Σ.Κ.

Ερωτηθείς για αν «αφήνουν» χρήματα στην αγορά της πόλης οι τουρίστες που υπάρχουν αυτήν την περίοδο στην περιοχή μας, ο πρόεδρος του Ε.Σ.Κ. απάντησε: «Φέτος τα πορτοφόλια είναι μειωμένα σε σχέση με άλλες χρονιές. Οι τουρίστες έρχονται μεν στη χώρα μας, αλλά δεν καταναλώνουν αυτά που προσδοκούμε εμείς ή αυτά που έπρεπε να καταναλώσουν. Είναι θα λέγαμε συγκρατημένοι. Μη ξεχνάμε ότι όλη αυτή η κρίση τους έχει επηρεάσει και αυτούς. Υπάρχει γενικότερα ένα πρόβλημα στις οικονομίες των χωρών από όπου μας έρχονται οι τουρίστες, με αποτύπωμα στο τι θα ξοδέψει ο καθένας όταν θα κάνει τις διακοπές του».

Μόνο στην εστίαση και όχι στην αγορά «αφήνουν» χρήματα οι Τούρκοι τουρίστες

Ειδικότερα σε ερώτηση για την «επιστροφή» των Τούρκων τουριστών στην περιοχή μας και για το αν «αφήνουν» χρήματα στην τοπική αγορά, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας τόνισε: «Πρόκειται για πελάτες που καταναλώνουν παραδοσιακά στην εστίαση. Δεν αφήνουν χρήματα στην αγορά της πόλης, πέραν ελαχίστων περιπτώσεων. Είναι καλοφαγάδες, άνθρωποι που θέλουν να περνάνε καλά. Έρχονται στην περιοχή μας για να απολαύσουν τις λιχουδιές μας και τα καλά που προσφέρουν τα καταστήματα εστίασης και μέχρι εκεί». 

Εν αναμονή των αποτελεσμάτων της συμπλήρωσης των ερωτηματολογίων των εμπόρων της Καβάλας

Όσον αφορά τα ερωτηματολόγια που συμπλήρωσαν όλο το προηγούμενο διάστημα οι έμποροι της Καβάλας, ο κ. Κελγιώργης τόνισε ότι αυτά βρίσκονται εδώ και αρκετές ημέρες στην Ε.Σ.Ε.Ε., όπου και γίνεται η σχετική επεξεργασία τους.

«Είναι μεγάλος ο όγκος και απαιτείται δουλειά. Μόλις μας ανακοινωθούν τα αποτελέσματα θα τα γνωστοποιήσουμε κι εμείς με τη σειρά μας στα μέλη μας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γιάννης Κελγιώργης. 

Στις 22 Αυγούστου το 1ο Summer Shopping Day – Συναυλία με τη Ζόζεφιν στην κεντρική πλατεία – Ακόμη πιο μεγάλες οι εκπτώσεις των τοπικών καταστημάτων

Τέλος, σε σχέση με το 1ο Summer Shopping Day που θα πραγματοποιηθεί στην πόλη μας την Τρίτη 22 Αυγούστου, ο πρόεδρος του Ε.Σ.Κ. σημείωσε: «Θα είναι μια ημέρα κατά την οποία η αγορά και τα καταστήματα της πόλης θα έχουν πολύ χαμηλές και ελκυστικές τιμές, μιας και θα είμαστε προς το τέλος της εκπτωτικής περιόδου. Το event θα διαφημιστεί σε όλη την Π.Ε. Καβάλας, ώστε να σπεύσουν και οι τουρίστες που θα βρίσκονται εκείνες τις ημέρες στην περιοχή μας. Θα πεζοδρομηθεί η οδός Ομονοίας, θα δοθεί η δυνατότητα στους συναδέλφους που θέλουν και μπορούν να βγάλουν προϊόντα έξω από τα καταστήματά τους. Θα υπάρχει μουσική παντού, κάποια μη στατικά δρώμενα και η αγορά θα παραμείνει ανοικτή μέχρι τις 10 το βράδυ. Αμέσως μετά θα τραγουδήσει στην κεντρική πλατεία για όλους, η γνωστή σε όλους μας Ζόζεφιν και στις 12 που θα τελειώσει η συναυλία θα πάμε όλοι στα καταστήματα εστίασης για να πιούμε το ποτό μας. Είναι μια ημέρα από την κοσμοσυρροή της οποίας μπορούν να καρπωθούν όλοι. Μια εκδήλωση που συνδιοργανώνουν από κοινού ο Εμπορικός Σύλλογος και το Επιμελητήριο Καβάλας, σε συνεργασία πάντα με τον Δήμο, τη «ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ» και την Αντιπεριφέρεια».

Πηγή: KavalaWebNews

Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button