Καβάλα

«Φωνάζουν» οι γονείς για την αυλή του 22ου Δημοτικού Σχολείου Καβάλας

Μεγάλο πρόβλημα, δισεπίλυτο, αντιμετωπίζουν μαθητές και κατ’ επέκταση οι γονείς τους στο 22ο Δημοτικό Σχολείο Καβάλας. Ο λόγος; Η αφαίρεση του χλοοτάπητα από τον αύλειο χώρο του σχολείου, εξ αιτίας της καταστροφής του, που αφήνει εκτεθειμένα τα παιδιά σε τραυματισμούς, αφού εδώ και πέντε χρόνια δεν έχει αντικατασταθεί.

Αφορμή για ακόμη περισσότερα παράπονα, έδωσε ο σοβαρός τραυματισμός μιας μαθήτριας της Δ΄ δημοτικού, η οποία παίζοντας στην αυλή του σχολείου, έπεσε και χτύπησε το γόνατό της. Κατά την διακομιδή της στο νοσοκομείο της έγιναν δέκα ράμματα και το κοριτσάκι βρίσκεται κλινήρης αυτή την στιγμή στο σπίτι του.

Αν και από την πρώτη στιγμή ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 22ου Δημοτικού Σχολείου Καβάλας έκανε όλες τις νόμιμες διαδικασίες για την αντικατάσταση του κατεστραμμένου χλοοτάπητα, βγάζοντας ένα κοστολόγιο 10.000 ευρώ και προσκομίζοντάς το στον Δήμο που είναι αρμόδιος για την αντικατάσταση του, εισέπραξε από την πρώτη στιγμή και συνεχίζει να «απολαμβάνει» την απόλυτη αδιαφορία του. Αποτέλεσμα οι τραυματισμοί των μαθητών κατά την διάρκεια του παιχνιδιού τους, πρωί και απόγευμα στην αυλή του σχολείου εκ των οποίων κάποιοι αρκετά σοβαροί.

Το απόγευμα της Τετάρτης ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του σχολείου έκανε συνέλευση και αποφάσισε να κάνει εκ νέου παρέμβαση στο Δήμο Καβάλας, ώστε να λυθεί το πρόβλημα αυτό, που ελλοχεύει κινδύνους για την σωματική ακεραιότητα των μαθητών του σχολείου.

Πηγή: KavalaWebNews

Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button