ΠαγγαίοΧωρίς κατηγορία

Φίλιππος Αναστασιάδης: Η παραλία της Αλάνας θα παραμείνει ελεύθερη

Ξεκάθαρη δήλωση ότι η παραλία της Αλάνας είναι ελεύθερη για όλους τους πολίτες, οι οποίοι δεν θα αποκλειστούν από αυτήν εξαιτίας της επικείμενης επένδυσης στην εν λόγω περιοχή, έκανε ο δήμαρχος Παγγαίου, Φίλιππος Αναστασιάδης.

«Είμαστε απόλυτοι και ξεκάθαροι. Ο επενδυτής έχει τη δυνατότητα και την υποχρέωση, όπως και κάθε αρμόδια υπηρεσία, να τηρήσει τον νόμο. Δεν θα του χαριστούμε, δεν θα τον αδικήσουμε», επισήμανε χαρακτηριστικά μιλώντας στο CENTER TV, ο δήμαρχος Παγγαίου.

«Δεν υπάρχει ιδιωτική παραλία. Υπάρχει η υποχρέωση σε μια τόσο μεγάλη έκταση να αφεθούν κοινόχρηστοι χώροι, να υπάρχει η δυνατότητα για την ελεύθερη διέλευση των συμπολιτών μας μέσα από την έκταση της Αλάνας…»

 «Υπάρχουν διατάξεις της κείμενης νομοθεσίας, οι οποίες προβλέπουν πως θα λειτουργήσει και το κατά πόσο θα υπάρξει ιδιωτική παραλία, νομίζω ότι είναι μια αστοχία. Δεν υπάρχει ιδιωτική παραλία. Υπάρχει η υποχρέωση σε μια τόσο μεγάλη έκταση να αφεθούν κοινόχρηστοι χώροι, να υπάρχει η δυνατότητα για την ελεύθερη διέλευση των συμπολιτών μας μέσα από την έκταση της Αλάνας. Έχει συζητηθεί με την Πολεοδομία ούτως ή άλλως, ήμουν παρών κι εγώ σε μια συνάντηση με συνεργάτες του επενδυτή. Είναι ξεκάθαρο ότι φυσικά και δεν υπάρχει ιδιωτική παραλία. Είναι ελεύθερη για τον οποιοδήποτε συμπολίτη μας και δεν τίθεται θέμα ιδιωτικής παραλίας», ξεκαθάρισε ο δήμαρχος Παγγαίου.

«Είναι αναφαίρετο δικαίωμα του καθενός να έχει τη δυνατότητα να πάει και να κολυμπήσει στο παραλιακό μέτωπο, μπροστά από την Αλάνα…»

 «Η παραλία είναι για όλους, είναι για τους δημότες του δήμου Παγγαίου, αλλά και για τους επισκέπτες της περιοχής μας. Είναι αναφαίρετο δικαίωμα του καθενός να έχει τη δυνατότητα να πάει και να κολυμπήσει στο παραλιακό μέτωπο, μπροστά από την Αλάνα. Αυτό που θέλω να κάνω σαφές είναι ότι δεν μπορεί να αποκλειστεί η δίοδος σε όλη την έκταση της Αλάνας. Υπάρχει η υποχρέωση να δοθούν δίοδοι διέλευσης σε οποιονδήποτε επισκέπτη της παραλίας. Όλα αυτά έπρεπε να υπάρχουν και γραμμένα σε όρους από την αρχική διακήρυξη και δημόσια το έλεγα όλα αυτά να τεθούν επί τάπητος για να μην μπορεί μετά να αλλάξει κάτι στους όρους», επισήμανε καταληκτικά στις δηλώσεις του για το θέμα ο δήμαρχος Παγγαίου.

Πηγή: KavalaWebNews

Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button