Αστυνομικά

Υποχρεωτικές οι αντιολισθητικές αλυσίδες στο οδικό δίκτυο του πρώην δήμου Ορεινού

Υποχρεωτικές οι αντιολισθητικές αλυσίδες στο οδικό δίκτυο του πρώην δήμου Ορεινού

Με απόφαση του Αστυνομικού Διευθυντή Καβάλας Γιάννη Καραμανλή είναι υποχρεωτικός ο εφοδιασμός οχημάτων με αντιολισθητικές αλυσίδες ή άλλα ανάλογα αντιολισθητικά μέσα, στο οδικό δίκτυο του πρώην δήμου Ορεινού.

Ειδικότερα η απόφαση του Αστυνομικού Διευθυντή προβλέπει:

Τον υποχρεωτικό εφοδιασμό των οχημάτων όλων των κατηγοριών, με αντιολισθητικές αλυσίδες ή άλλα ανάλογα αντιολισθητικά μέσα, προδιαγραφών σύμφωνα με το άρθρο 2 της με α/α «2» υπουργικής απόφασης, για την κίνηση αυτών στο οδικό δίκτυο του πρώην Δήμου Ορεινού, λόγω του έκτακτου Δελτίου Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων της ΕΜΥ/ΕΜΚ, για το χρονικό διάστημα από ώρα 13.00΄της 16-12-2023 και μέχρι νεωτέρας.
Οι οδηγοί των οχημάτων επιβάλλεται:
α) να φροντίζουν για τον εφοδιασμό των οχημάτων που οδηγούν με κατάλληλα αντιολισθητικά, εφόσον το όχημα κυκλοφορεί σε περιοχές, οι οποίες αναφέρονται στην παρούσα απόφαση.
β) να γνωρίζουν τον τρόπο τοποθέτησης και λειτουργίας των αντιολισθητικών που βρίσκονται στα οχήματά τους, για να είναι εξασφαλισμένη η ορθή χρήση τους και η εκπλήρωση του σκοπού της παρ.1.
γ) να προσαρμόζουν την οδήγησή τους όταν χρησιμοποιούνται αντιολισθητικά, ανάλογα με τις επικρατούσες συνθήκες και τις προδιαγραφές των οχημάτων και των αντιολισθητικών, με γνώμονα την προάσπιση της οδικής κυκλοφορίας και ασφάλειας.
Της παρούσας απόφασης, εξαιρούνται τα οχήματα τα οποία φέρουν ειδικά ελαστικά (χιονολάστιχα), εκείνα που φέρουν ειδική σήμανση του «αλπικού» συμβόλου όπως υφίστανται στο προσάρτημα 1 του παραρτήματος 7 του Κανονισμού 117 οικονομικής επιτροπής των Ηνωμένων Εθνών για την Ευρώπη (ΟΕΕ/ΗΕ) και χαρακτηριστικό Μ+S.
Οι υφιστάμενες Υπηρεσίες μας, οφείλουν για την εφαρμογή της παρούσας, να διεξάγουν οπτικό έλεγχο αναφορικά με την ύπαρξη αντιολισθητικών μέσων, εφόσον το όχημα κυκλοφορεί σε περιοχές που ορίζονται στην παρούσα απόφαση.
Οι παραβάτες της παρούσας τιμωρούνται σύμφωνα με τις διατάξεις των παρ.26 και 27 του άρθρου 81 του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (Ν.2696/1999).

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Πηγή: KavalaWebNews

Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button