Εργασία

Υπάρχει πρόβλημα με τα μάρμαρα του Δικαστικού Μεγάρου Καβάλας

«Το θέμα είναι ότι υπάρχει γενικότερο πρόβλημα με την μαρμαροδομή του Δικαστικού Μεγάρου, σε όλη την εμπρόσθια όψη του και νομίζω ότι απαιτείται εξέταση όλης της πρόσοψής του».

Τα παραπάνω τόνισε ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Καβάλας, Γιώργος Γραμμένος, μιλώντας στην τηλεόραση του CENTER, μ’ αφορμή την πρόσφατη πτώση τμήματος μαρμάρου από την πρόσοψη του Δικαστικού Μεγάρου.

«Αμέσως μόλις έγινε γνωστό το περιστατικό ειδοποιήθηκε από την Εισαγγελία η Αστυνομική Διεύθυνση Καβάλας και ελήφθησαν κάποια πρόχειρα μέτρα…»

«Υπάρχει μια τριμελής επιτροπή διοίκησης του Δικαστικού Μεγάρου, που αποτελείται από τον πρόεδρο πρωτοδικών, τον κ. εισαγγελέα και εμένα ως πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Καβάλας. Αμέσως μόλις έγινε γνωστό το περιστατικό ειδοποιήθηκε από την Εισαγγελία η Αστυνομική Διεύθυνση Καβάλας και ελήφθησαν κάποια πρόχειρα μέτρα, με την τοποθέτηση κορδέλας, ενώ μαζεύτηκαν και τα κομμάτια του μαρμάρου που έπεσαν στο πεζοδρόμιο της περιοχής. Στη συνέχεια επικοινωνήσαμε με τον Δήμο Καβάλας και ζητήσαμε να τοποθετηθούν κάποια κάγκελα στο σημείο, ώστε να μην περνάει κανείς από κάτω κι έχουμε ζήτημα με τυχόν νέα πτώση μαρμάρων εκεί. Η πρόσβαση πλέον είναι αδύνατη από το σημείο», ανέφερε χαρακτηριστικά στις δηλώσεις του ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Καβάλας.

«Θα πρέπει να ελεγχθεί με λεπτομέρεια και προσοχή, όλη η πρόσοψη του Δικαστικού Μεγάρου κι αν πρέπει να ληφθούν μέτρα, αυτό να γίνει άμεσα, αφού πολύς κόσμος διέρχεται από το σημείο…»

 «Για τον λόγο αυτό τη Δευτέρα (9/1) στείλαμε έγγραφο, το οποίο υπέγραψε ο πρόεδρος πρωτοδικών, στη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών της Αντιπεριφέρειας, προκειμένου να διενεργηθεί άμεσα από μηχανικούς αυτοψία και να επισημανθούν τυχόν προβλήματα που εκ πρώτης όψεως είναι ορατά. Στη συνέχεια επικοινωνούμε με το υπουργείο Δικαιοσύνης και την Τεχνική Υπηρεσία του, που είναι η αρμόδια υπηρεσία για τα Δικαστικά Μέγαρα, ώστε να έχουμε και από εκεί γρήγορη ανταπόκριση και να έρθουν άνθρωποι που θα επισημάνουν τα τυχόν προβλήματα, αν αυτά υπάρχουν. Επειδή προέκυψε το συγκεκριμένο ζήτημα θα πρέπει να ελεγχθεί με λεπτομέρεια και προσοχή, όλη η πρόσοψη του Δικαστικού Μεγάρου κι αν πρέπει να ληφθούν μέτρα, αυτό να γίνει άμεσα, αφού πολύς κόσμος διέρχεται από το σημείο. Ευτυχώς που δεν διερχόταν κάποιος από το σημείο όπου έγινε το περιστατικό. Κάνουμε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες και αναμένουμε γρήγορη ανταπόκριση από τις υπηρεσίες. Θα ελεγχθεί όλο το κτήριο, αλλά επείγει η πρόσοψη», επισήμανε ακόμη σχετικά με το θέμα ο Γιώργος Γραμμένος.

Πηγή: KavalaWebNews

Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button