Καβάλα

Τρέχει και δεν… προλαβαίνει η Υπηρεσία Καθαριότητας του δήμου Καβάλας

Κυριάκος Σταυρίδης: Δυστυχώς δεν υπάρχουν τα ανάλογα οχήματα που θα μπορούσαμε να λειτουργήσουμε πιο γρήγορα

Για τις προσπάθειες που καταβάλλει η Υπηρεσία Καθαριότητας, για την αποκομιδή των κλαδιών, αλλά και για τις ενέργειες που γίνονται για τον καθαρισμό των ακτών ενόψει της θερινής περιόδου, μίλησε στην τοπική ΕΡΑ, ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Κυριάκος Σταυρίδης.

«Πολλοί συμπολίτες μας τις ημέρες του Πάσχα καθάρισαν τις αυλές τους και καλά έκαναν, είναι άλλωστε αυτό που ζητάμε για θέματα πυροπροστασίας. Όμως το βάρος πέφτει στην Υπηρεσία Καθαριότητας, η οποία καλείται να μαζέψει όλα αυτά τα κλαδιά», ανέφερε αρχικά ο κ. Σταυρίδης.

«Δυστυχώς δεν υπάρχουν τα ανάλογα οχήματα που θα μπορούσαμε να λειτουργήσουμε πιο γρήγορα, γίνεται όμως η προσπάθεια και θα τα καταφέρουμε…»

«Εδώ και μια εβδομάδα με δύο οχήματα καθημερινά μαζεύουμε συνεχώς κλαδιά και προσπαθούμε να τα φέρουμε σε μια σειρά, ελπίζω μέσα στις δύο επόμενες εβδομάδες. Αλλά είναι κάτι που δεν σταματάει, είναι η εποχή τέτοια, όλοι κόβουν και καθαρίζουν, οπότε η Υπηρεσία Καθαριότητας είναι σε ένα συνεχόμενο τρέξιμο για να καθαρίσει τα κλαδιά. Δυστυχώς δεν υπάρχουν τα ανάλογα οχήματα που θα μπορούσαμε να λειτουργήσουμε πιο γρήγορα, γίνεται όμως η προσπάθεια και θα τα καταφέρουμε εν τέλει», συμπλήρωσε στη συνέχεια ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας του δήμου Καβάλας.

«Πιστεύω μέχρι τέλη του μήνα θα είμαστε καθ’ όλα έτοιμοι για να υποδεχθούμε τους λουόμενους…» 

Όσον αφορά τη διευθέτηση των παραλιών, ο κ. Σταυρίδης τόνισε: «Ξεκινήσαμε την προηγούμενη εβδομάδα. Ήδη μπήκε το συνεργείο στην Καλαμίτσα να απομακρύνει την άμμο από το λιμάνι που πάντα με τον νοτιά γεμίζει, συγχρόνως μπαίνουν οι πύργοι για τους ναυαγοσώστες. Η επόμενη κίνηση είναι να καθαριστούν οι ακτές και να μπαίνουν οι ομπρέλες κι ό,τι είναι απαραίτητο για την καλή λειτουργία των ακτών. Την 1η Ιουνίου ξεκινά η θερινή περίοδος, οπότε θα είμαστε έτοιμοι και σε αυτό το κομμάτι, θα κάνουμε και τις μικροεπεμβάσεις που θέλουμε και στις άλλες ακτές για να υποδεχθούν τον κόσμο. Μας βοηθά ο καιρός, γιατί με τις βροχές δεν πηγαίνει ο κόσμος στις ακτές και πιστεύω μέχρι τέλη του μήνα θα είμαστε καθ’ όλα έτοιμοι για να υποδεχθούμε τους λουόμενους». 

«Από την πρώτη μέρα θα έχουμε ναυαγοσώστες…»

Τέλος, για το θέμα των ναυαγοσωστών, ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας του δήμου Καβάλας υπογράμμισε: «Από την πρώτη μέρα θα έχουμε ναυαγοσώστες. Αν δούμε τις δυο προηγούμενες χρονιές οι όμοροι δήμοι δεν είχαν καν ναυαγοσώστες. Εμείς καταφέρνουμε κάθε χρόνο και έχουμε. Είναι το αυτονόητο, ναι, αλλά γίνονται μεγάλες προσπάθειες γιατί και οι εταιρείες είναι λίγες, ώστε να προλάβουμε να είμαστε έτοιμοι. Όλα θα πάνε καλά για να μπορέσουμε να υποδεχθούμε τους πολίτες με αξιοπρεπείς ακτές από πλευράς καθαριότητας και οργάνωσης». 

Πηγή: KavalaWebNews

Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button