ΠαγγαίοΧωρίς κατηγορία

Το Finn Masters έφερε κόσμο στην Ηρακλείτσα

Χρήστος Πριονίδης: Υπάρχει μεγάλη κίνηση στην περιοχή μας

Στη σημαντικότητα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ιστιοπλοΐας Finn Masters 2023, που διεξάγεται από τις 26 Μαΐου μέχρι και τις 2 Ιουνίου στα νερά του κόλπου της Νέας Ηρακλείτσας, αναφέρθηκε με δηλώσεις του στην ΕΡΑ Καβάλας, ο αντιδήμαρχος της Δημοτικής Ενότητας Ελευθερών του Δήμου Παγγαίου, Χρήστος Πριονίδης.

«Πραγματικά είναι πολύ σημαντικοί αυτοί οι αγώνες, οι οποίοι είναι ένα παγκόσμιας εμβέλειας αθλητικό γεγονός, που διεξάγεται στην περιοχή μας. Αυτό οφείλεται στον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Καβάλας του Δήμου Παγγαίου και πρέπει να δώσουμε τα συγχαρητήρια μας και σε αυτούς που συνετέλεσαν στο να μπορέσουμε να πάρουμε αυτούς τους αγώνες στην περιοχή μας και ειδικά στο διοικητικό συμβούλιο του Ομίλου», τόνισε αρχικά στις δηλώσεις του ο κ. Πριονίδης.

«Υπάρχει μία μεγάλη κίνηση στην περιοχή μας, αφού οι αθλητές συνοδεύονται από το team τους και από τις παρέες τους…»

«Από την πλευρά μας κάναμε ό,τι μπορούσαμε όσον αφορά το τεχνικό κομμάτι και κάποια απαιτούμενα που χρειαζόντουσαν για να μπορούν να διεξαχθούν οι αγώνες, οι οποίοι θα διαρκέσουν μέχρι την ερχόμενη Παρασκευή (2/6) και μετά θα ακολουθήσουν οι απονομές για τους νικητές. Είναι ένα σημαντικό γεγονός για εμάς, καθώς έχουν έρθει στην περιοχή μας 156 ιστιοπλόοι από 29 χώρες από όλο τον κόσμο. Αυτό συνεπάγεται ότι υπάρχει μία μεγάλη κίνηση στην περιοχή μας, αφού οι αθλητές συνοδεύονται από το team τους και από τις παρέες τους, οπότε και τα ξενοδοχεία και τα δωμάτια στην περιοχή μας δουλεύουν και υπάρχει μία καλή κίνηση αυτό το διάστημα», ανέφερε ακόμη ο αντιδήμαρχος της Δ.Ε. Ελευθερών του Δήμου Παγγαίου.

Χαμένος μήνας ο Μάιος για την τουριστική κίνηση στον Δήμο Παγγαίου – Δεν βοήθησε ο καιρός – Για την Αλάνα ισχύουν όσα είπε ο δήμαρχος Παγγαίου

«Αυτές οι διοργανώσεις δεν γίνονται συχνά στην περιοχή μας και είναι αφορμή για να μπορέσουμε να διεκδικήσουμε και άλλα τέτοια αθλητικά γεγονότα. Η επιτυχία σε αυτές τις εκδηλώσεις και διοργανώσεις οφείλεται στην καλή συνεργασία του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου με τη διοίκηση του Δήμου Παγγαίου, την οποία είχαμε ξεκινήσει από το 2021 για να μπορέσουμε να το φέρουμε εις πέρας», δήλωσε ακόμη για το θέμα ο κ. Πριονίδης.

Όσον αφορά γενικότερα την τουριστική κίνηση στην περιοχή την τρέχουσα περίοδο, ο κ. Πριονίδης σημείωσε: «Η αλήθεια είναι ότι δεν μας βοήθησε ο καιρός και ο Μάιος δεν ήτανε καθόλου καλός, ήταν ένας χαμένος μήνας για τον τουρισμό στην περιοχή μας. Ευελπιστούμε όμως ότι θα «ρεφάρουμε» τον Ιούνιο και θα τραβήξει η τουριστική σεζόν μέχρι και τον ερχόμενο Σεπτέμβριο».

Τέλος όσον αφορά το θέμα της Αλάνας της Νέας Ηρακλείτσας, ο κ. Πριονίδης ανέφερε: «Ισχύει ό,τι είπε ο δήμαρχος Παγγαίου, ο κ. Αναστασιάδης. Το ίδιο λέω και εγώ, δηλαδή ό,τι είναι να γίνει, να γίνει κάτω από τις νόμιμες προϋποθέσεις».

Πηγή: KavalaWebNews

Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button