Εργασία

Το ρεύμα είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα στα καταστήματα εστίασης

«Τα λειτουργικά κόστη είναι υπερβολικά και δυσβάσταχτα για τους επαγγελματίες του κλάδου της εστίασης», τονίζει μιλώντας στην ΕΡΑ Καβάλας, ο πρόεδρος του Σωματείου Καφεζυθοπωλών, Γιώργος Βαφείδης, μετά και το κλείσιμο του ιστορικού καταστήματος «Παλλάδιο» στην παραλιακή ζώνη της πόλης.

«Ο κλάδος μας αντιμετωπίζει πάρα πολύ σοβαρά οικονομικά προβλήματα. Τα λειτουργικά κόστη είναι δυσβάσταχτα, η αγοραστική δύναμη του καταναλωτή είναι χαμηλή και τα καταστήματα δεν βγαίνουν. Τα έξοδα είναι πάρα πολλά, το ισοζύγιο αρνητικό κι έτσι δημιουργείται το οικονομικό πρόβλημα. Οι συνάδελφοι παλεύουν την κατάσταση, αλλά όταν δεν πάει καλά το πράγμα κάποιοι μπαίνουν στη διαδικασία να κλείσουν τις επιχειρήσεις τους», επισήμανε χαρακτηριστικά ο κ. Βαφείδης.

«Το ρεύμα είναι το μεγαλύτερο πρόβλημά μας, μαζί με τις αυξήσεις στις πρώτες ύλες…»

«Οι λογαριασμοί του ρεύματος είναι υπερβολικοί κι αν κάποιος δεν τους παρακολουθεί θα βρει το πρόβλημα μπροστά του. Συμβόλαια αλλάζουν χωρίς ειδοποίηση και ξαφνικά η τιμή της κιλοβατώρας είναι μεγαλύτερη. Υπάρχει εταιρεία που έπαιρνε τα χρήματα από το κράτος και δεν τα απέδιδε μέσω των λογαριασμών. Μιλάμε για σκάνδαλο εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ. Πρέπει να τους προσέχουμε όλους, έχουν καταντήσει επίσημοι απατεωνίσκοι. Μου έχουν αναφέρει περιστατικά πολλοί συνάδελφοι. Με αυτά τα δεδομένα, λίγοι είναι αυτοί που έκλεισαν. Πολλοί όμως που αναγκάστηκαν να μπουν σε διαδικασία ρύθμισης, χάνουν το μπόνους συνέπειας και αναγκάζονται να αγοράζουν το ρεύμα σε διπλάσια και τριπλάσια τιμή. Αυτό με μαθηματική ακρίβεια οδηγεί την επιχείρηση στην καταστροφή. Αν ο χειμώνας ήταν πιο βαρύς το κόστος θα ήταν μεγαλύτερο. Όμως και τα μηχανήματα που λειτουργούμε είναι ενεργοβόρα. Το ρεύμα είναι το μεγαλύτερο πρόβλημά μας, μαζί με τις αυξήσεις στις πρώτες ύλες», δήλωσε ακόμη ο πρόεδρος του Σωματείου Καφεζυθοπωλών Καβάλας.

Πηγή: KavalaWebNews

Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button