Περιφέρεια

Το πρόγραμμα εορτασμού του Πολιούχου της Καβάλας Αποστόλου Παύλου

Για τον εορτασμό της εορτής του Πολιούχου Αποστόλου Παύλου και της 110ης επετείου από την απελευθέρωση της Καβάλας, το έτος 1913, ορίζονται οι παρακάτω εορταστικές εκδηλώσεις:

ΦΩΤΑΓΩΓΗΣΗ των οδών, πλατειών, του Φρουρίου της πόλης και όλων των Δημοσίων και Δημοτικών Καταστημάτων, Καταστημάτων Ν.Π.Δ.Δ. και των Τραπεζών και Οργανισμών, κατά τις βραδινές ώρες από την 28η έως και την 29η Ιουνίου 2023.

ΓΕΝΙΚΟΣ ΣΗΜΑΙΟΣΤΟΛΙΣΜΟΣ όλων των Δημοσίων και Δημοτικών Καταστημάτων, Καταστημάτων Ν.Π.Δ.Δ. και των Τραπεζών, Οργανισμών, των οικιών και ιδιωτικών καταστημάτων, από τις οκτώ (8) το πρωί της 28ης μέχρι και τη δύση του ηλίου της 29ης  Ιουνίου  2023.

ΤΕΤΑΡΤΗ 28  ΙΟΥΝΙΟΥ  2023

19:00 Μέγας Πανηγυρικός Πολυαρχιερατικός Εσπερινός στον Ιερό Καθεδρικό Ναό του Αποστόλου Παύλου.

20:15 Προσέλευση επισήμων και απόδοση τιμών με μέριμνα της ΧΧΤΘΜ.

20:30 Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος, στα «Βήματα του Αποστόλου Παύλου» δια των   οδών Ομονοίας και Ναυάρχου Κουντουριώτου.

20:50 Ιερός τόπος – Μνημείο Αφίξεως Αποστόλου Παύλου στη Νεάπολη
(παραπλεύρως ιερού Ναού Αγίου Νικολάου), Αρτοκλασία. Ομιλία από τον Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας Δρ Αλέξιο Πολίτη.

ΠΕΜΠΤΗ 29 ΙΟΥΝΙΟΥ 2023

08:00 Επίσημη Έπαρση Σημαίας στην Πλατεία Ελευθερίας.

07:00-10:30 Όρθρος και Πανηγυρική, Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αποστόλου Παύλου.

10:15 Προσέλευση επισήμων και απόδοση τιμών με μέριμνα της ΧΧΤΘΜ.

10:30 Δοξολογία για τον εορτασμό της 110ης επετείου απελευθέρωσης  της Καβάλας, στον Ιερό Καθεδρικό Ναό του Αποστόλου Παύλου. Τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει  ο Δήμαρχος Καβάλας κ. Θεόδωρος Μουριάδης.                                         

11:15  Επιμνημόσυνη Δέηση και Κατάθεση Στεφάνων στο Ηρώο της πόλης, από τους Βουλευτές, τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, τον Δήμαρχο Καβάλας, τον Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας, τον Στρατηγό Διοικητή της ΧΧ Τεθωρακισμένης Μεραρχίας, τον Αντιπρύτανη του ΔΙ.ΠΑ.Ε., τον Αστυνομικό Διευθυντή Καβάλας, τον Διοικητή της 2ης Περιφερειακής Διοίκησης του Λιμενικού Σώματος, τον Διοικητή των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Καβάλας, Προέδρους Παραρτημάτων Ενώσεων Αποστράτων Αξιωματικών, Προέδρους Αναπηρικών και Εφεδροπολεμιστικών Οργανώσεων, Εκπροσώπους Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης.

Τήρηση ΕΝΟΣ ΛΕΠΤΟΥ ΣΙΓΗΣ στη μνήμη των ενδόξως πεσόντων.

Ανάκρουση Εθνικού Ύμνου.

Πέρας Τελετής.

20:20  Υποστολή Σημαίας  στην  Πλατεία Ελευθερίας.

21:00 Αρχαιολογικός Χώρος Φιλίππων. Κατανυκτική Ακολουθία – Αγρυπνία προς τιμή των Αγίων Αποστόλων στους Αρχαίους Φιλίππους επί των ερειπίων της παλαιοχριστιανικής Βασιλικής Α΄.

Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΚΑΒΑΛΑΣ

ΑΛΕΞΙΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ 

Πηγή: KavalaWebNews

Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button