Εργασία

Το προσωπικό του ΕΚΑΒ διαμαρτύρεται για τα επιδόματα

Πίκρα και «οργή» επικρατεί στους κόλπους των εργαζομένων στο Ε.Κ.Α.Β., καθώς γι’ αυτούς δεν υπάρχει καμιά πρόβλεψη οικονομικής ενίσχυσής τους, όπως συνέβη με τους ένστολους, οι οποίοι θα λάβουν εφάπαξ οικονομική ενίσχυση της τάξης των 600 ευρώ.

«Δυστυχώς για εμάς δεν προβλέπεται τίποτα. Γι’ αυτό η Πανελλήνια Ομοσπονδία Προσωπικού Ε.Κ.Α.Β. αποφάσισε να προχωρήσουμε σε κινητοποιήσεις και το σωματείο μας αποφάσισε να συμμετέχει σε αυτές, οπότε τις επόμενες ημέρες θα ακολουθήσουμε τον τρόπο με τον οποίο θα γίνουν αυτές», τόνισε σε δηλώσεις που έκανε στον «Ενήμερο», ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στο Ε.Κ.Α.Β. Καβάλας, Κώστας Τσιτσιλικάκης.

«Μας χειροκροτούσαν στον «πόλεμο» με τον κορωνοϊό, αν μη τι άλλο, θα έπρεπε να αναγνωριστεί αυτό το έργο, το οποίο έχουμε προσφέρει, όχι μόνο στην περίοδο της πανδημίας, αλλά και όλα τα προηγούμενα χρόνια…»

«Δεν μας έχουν δώσει κάτι, ενώ όλα τα προηγούμενα χρόνια μας είχαν υποσχεθεί κάποια πράγματα, γιατί, όπως είπαν, θεωρούν πολύ σημαντικό το έργο μας. Ενώ επιτροπές έχουν αποφανθεί ότι πρέπει να ενταχθούμε στα βαρέα και ανθυγιεινά, κάτι τέτοιο δεν συζητιέται καν. Είναι πάρα πολύ σημαντικό θέμα για εμάς τα βαρέα και ανθυγιεινά. Είναι η αναγνώριση του ότι η δουλειά μας είναι και βαριά και επικίνδυνη. Δυστυχώς όμως κάτι τέτοιο δεν προχωρά. Άρα κι αυτό είναι κάτι που το διεκδικούμε. Στο πολυνομοσχέδιο της υγείας, για το οποίο έγινε τόσος ντόρος, η υφυπουργός Υγείας, που είναι και γιατρός, αποφάσισε να δώσει ένα έκτακτο επίδομα στους γιατρούς του Ε.Κ.Α.Β. (250 ευρώ), ως κίνητρο για την απόδοση τους για να παραμείνουν στο Ε.Κ.Α.Β., ποσό που όμως δεν θα πάρουν οι διασώστες κι αυτό εμάς σε εισαγωγικά μας εξόργισε. Είναι κάτι που μας πονάει και από την άλλη μας εξοργίζει. Μας χειροκροτούσαν στον «πόλεμο» με τον κορωνοϊό, χωρίς τον πρώτο καιρό να έχουμε τα απαραίτητα μέσα, όμως όλοι οι εργαζόμενοι τα βγάλαμε πέρα. Το Ε.Σ.Υ. δεν κατέρρευσε, λόγω των υπαλλήλων που το στελεχώνουν, κι έτσι, αν μη τι άλλο, θα έπρεπε να αναγνωριστεί αυτό το έργο, το οποίο έχουμε προσφέρει, όχι μόνο στην περίοδο της πανδημίας, αλλά και όλα τα προηγούμενα χρόνια. Η κυβέρνηση, δυστυχώς, δεν μας επιβράβρευσε, ούτε καν έχουν πει ότι …κάτι θα δώσουμε και σε εσάς γιατί το αξίζετε», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τσιτσιλικάκης.

Επιτακτική ανάγκη η δημιουργία νέου οργανισμού για το Ε.Κ.Α.Β.  – «Ζητάμε να επανέλθει το επίδομα ετοιμότητας γιατί είναι σημαντικό για εμάς…»

 «Μας πονάει επίσης το γεγονός ότι δεν υπάρχει νέος οργανισμός Ε.Κ.Α.Β., αλλά ο παλιός, ο οποίος είναι τουλάχιστον 30 ετών. Έχουν γίνει επιτροπές για να φτιαχτεί αυτός ο οργανισμός εδώ και τουλάχιστον 15 χρόνια, δυστυχώς όμως δεν προχωράει. Είναι από τα σημαντικότερα πράγματα για εμάς, γιατί το επάγγελμα του διασώστη είναι κατοχυρωμένο, όμως δεν λέει πουθενά ο υπάρχων οργανισμός ότι υπάρχουν διασώστες, αλλά μας έχει σαν τραυματιοφορείς. Άρα είναι σημαντικό να μπει και το επάγγελμά μας στον οργανισμό. Έχουμε συγκεκριμένα αιτήματα που δεν ικανοποιούνται, ενώ κάποια επιδόματα που μας είχαν κοπεί στα μνημόνια, πρέπει να μας τα δώσουν πίσω. Ζητάμε για παράδειγμα να επανέλθει το επίδομα ετοιμότητας γιατί είναι σημαντικό για εμάς. Οι περισσότεροι από εμάς έχουμε αμοιβές από 700 μέχρι 900 ευρώ και με αυτά προσπαθούμε να τα βγάλουμε πέρα μέσα σε αυτήν την δύσκολη οικονομικά συγκυρία. Για αυτό προσπαθούμε με κινητοποιήσεις να καταφέρουμε κάτι», συμπλήρωσε σχετικά ο κ. Τσιτσιλικάκης.

«Έχουν αυξηθεί τα τροχαία και μάλιστα μέσα στον αστικό ιστό – Βγαίνεις να πας κάπου και δεν ξέρεις αν θα γυρίσεις πίσω στο σπίτι σου! Στα τόσα χρόνια που είμαστε στη δουλειά, είναι κάτι που συμβαίνει πρώτη φορά…»

 Τέλος, στο πλαίσιο των δηλώσεων του στον «Ενήμερο», ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Ε.Κ.Α.Β. Καβάλας αναφέρθηκε και στα ολοένα και περισσότερα τροχαία ατυχήματα, αλλά και δυστυχήματα, που καταγράφονται, σχεδόν καθημερινά, στην πόλη της Καβάλας.

«Έχουν αυξηθεί τα τροχαία και μάλιστα μέσα στον αστικό ιστό. Ήδη έχουμε δυο νεκρούς από δυστυχήματα μέσα στο κέντρο της Καβάλας, έχουμε σχεδόν κάθε μέρα τροχαία και δεν μπορούμε να κατανοήσουμε για ποιον λόγο συμβαίνει αυτό. Θα πρέπει οι αρμόδιοι να σκύψουν πάνω από το θέμα, λαμβάνοντας μέτρα, διότι πλέον η κατάσταση μας προβληματίζει και εμάς πολύ έντονα. Βγαίνεις να πας κάπου και δεν ξέρεις αν θα γυρίσεις πίσω στο σπίτι σου! Στα τόσα χρόνια που είμαστε στη δουλειά, είναι κάτι που συμβαίνει πρώτη φορά. Τροχαία ατυχήματα γίνονταν, αλλά κυρίως σε μεγάλους δρόμους ή στο επαρχιακό δίκτυο. Πλέον αυτά που συμβαίνουν στον αστικό ιστό είναι κάτι που μας προβληματίζει. Δεν μπορούμε να έχουμε γρήγορη πρόσβαση όσο θα θέλαμε. Πεζόδρομοι, κολωνάκια, παρκαρισμένα οχήματα δεξιά κι αριστερά, μονοδρομήσεις κλπ., αποτελούν εμπόδιο για να κάνουμε πιο εύκολα τη δουλειά μας. Στο περιστατικό για παράδειγμα της οδού Βότση δεν μπορούσαμε να έχουμε άμεση πρόσβαση. Οπότε πρέπει να δούμε άμεσα το θέμα της πρόσβασης των ασθενοφόρων στους δρόμους της πόλης μας, ειδικά στο κέντρο. Έρχονται γιορτές, όλο και πιο πολύς θα είναι ο κόσμος που θα βγει στους δρόμους, οπότε χρειάζεται μεγάλη προσοχή. Θα πρέπει να προσέχουμε πως κινούμαστε ως πεζοί κι αντίστοιχα πως οδηγούμε», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Κώστας Τσιτσιλικάκης.

Πηγή: KavalaWebNews

Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button