Αγροτικά

Το νέο αρδευτικό έργο της Ξάνθης «απειλεί» τους αγρότες του Νέστου

Την ανησυχία του ότι το νέο αρδευτικό έργο της Ξάνθης θα δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στους αγρότες της περιοχής του Δήμου Νέστου, εξέφρασε με δηλώσεις που έκανε στην ΕΡΑ Καβάλας, ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Νέστου, Σάββας Αργυράκης. 

«Έγινε έκτακτη γενική συνέλευση του Αγροτικού Συλλόγου Νέστου, στην οποία κλήθηκαν οι αγρότες της περιοχής, ώστε να ενημερωθούν, παρουσία βουλευτών και του δημάρχου Νέστου, του κ. Μιχαηλίδη, όπως και του κ. Θόδωρου Μαρκόπουλου για το νέο αρδευτικό της Ξάνθης», ανέφερε αρχικά ο κ. Αργυράκης. 

«Πιστεύουμε ότι, χωρίς να θέλουμε να μείνουν οι συνάδελφοι αγρότες της Ξάνθης χωρίς νερό ή έργα υποδομής, θα μας επηρεάσει αρνητικά…»

«Από το καλοκαίρι έχουμε σε αναφερθεί σε αυτό το έργο, το οποίο είχε αναγγελθεί από την κυβέρνηση ως το νούμερο ένα αρδευτικό έργο στη χώρα. Αλλά πιστεύουμε ότι, χωρίς να θέλουμε να μείνουν οι συνάδελφοι αγρότες της Ξάνθης χωρίς νερό ή έργα υποδομής, θα μας επηρεάσει αρνητικά, διότι τα τελευταία χρόνια οι ποσότητες άρδευσης κατά την αρδευτική η περίοδο είναι πάρα πολύ μειωμένες. Η επικοινωνία με το φράγμα πάνω στον Θησαυρό μας λέει ότι θα υπάρχουν μειωμένες ποσότητες λόγω των νέων κλιματολογικών συνθηκών που προκύπτουν, με ανομβρία και μη χιονοπτώσεις στα ορεινά. Οπότε όλο αυτό δυσχεραίνει το έργο της άρδευσης», επισήμανε σχετικά ο κ. Αργυράκης. 

«Ζητήσαμε από το υπουργείο να διασφαλίσει τη δική μας επάρκεια για νερό. Προφορικά το έχει κάνει…»

«Για την αρδευτική περίοδοι οι τρεις Τ.Ο.Ε.Β. Χρυσούπολης, Χρυσοχωρίου και Θαλασσιάς στον Δήμο Τοπείρου όπου υπάρχουν υφιστάμενα δίκτυα από τη δεκαετία του ’60, εμείς ζητάμε 190 εκατομμύρια κυβικά και φέτος πήραμε 115 εκατομμύρια κυβικά. Οπότε είναι λίγες οι ποσότητες και αν θα μπει ακόμη ένα μεγάλο κομμάτι της Ξάνθης να αρδευτεί, θα μειωθούν οι ποσότητες αυτές από εμάς. Ζητήσαμε από το υπουργείο να διασφαλίσει τη δική μας επάρκεια για νερό. Προφορικά το έχει κάνει, αλλά δεν έχουμε δει τη μελέτη του έργου της Ξάνθης, που από όσο γνωρίζουμε βασίζεται σε στοιχεία του 1996. Οπότε δεν έχουν καμία σχέση με τα σημερινά δεδομένα. Για αυτό είναι και εύλογη και μεγάλη η δική μας ανησυχία, γι’ αυτό και έγινε η όχληση των αγροτών προς εμάς και εμείς έπρεπε να ενημερώσουμε τον κόσμο. Θα υπάρξουνε νέα ραντεβού είτε με το υπουργείο και νέες συναντήσεις με τους παραγωγούς, ώστε να υπάρξει ενημέρωση και αν χρειαστεί να προβούμε σε κάποια κινητοποίηση είμαστε έτοιμοι, καθώς θέλουμε να διασφαλιστεί το δικό μας συμφέρον», ανέφερε καταληκτικά ο κ. Αργυράκης.

Πηγή: KavalaWebNews

Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button