Καβάλα

Το «μπαλάκι» στον δήμο για το ασανσέρ στην Παναγία

Στον δήμο Καβάλας βρίσκεται πλέον το «μπαλάκι», όσον αφορά την κατασκευή του ασανσέρ στη χερσόνησο της Παναγίας, όπως επισήμανε με δηλώσεις του στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Παναγίας «Το Κάστρο», Φώτης Λαζαρίδης.

Μετά τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στη Μεγάλη Λέσχη, ύστερα από πρωτοβουλία της Εφορίας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων, φαίνεται ότι βρέθηκε λύση για το ασανσέρ στην συνοικία της Παναγίας και μάλιστα, σύμφωνα με τις προτάσεις που κατατέθηκαν, τα ασανσέρ μπορεί να είναι δυο, ένα στο οικόπεδο του παλιού νοσοκομείου και ένα ακόμη στην αυλή του κτηρίου των εγκαταστάσεων των στρατιωτικών κατοικιών.

«Ήρθε η στιγμή να υλοποιηθεί το περιβόητο ασανσέρ στη συνοικία της Παναγίας…»

«Ύστερα από πολλά χρόνια, από την εποχή του αείμνηστου δημάρχου Καβάλας, Λευτέρη Αθανασιάδη, ήρθε η στιγμή να υλοποιηθεί το περιβόητο ασανσέρ στη συνοικία της Παναγίας. Είναι μια εισήγηση και μια μελέτη της Εφορίας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων. Έγινε ουσιαστικά μια αποτύπωση όλης της χερσονήσου της Παναγίας από το Τελωνείο μέχρι και τα Καλαφατιά. Έδωσαν τα σημεία όπου μπορεί να κατασκευαστεί το ασανσέρ. Αυτά τα σημεία είναι δυο. Ένα στα ΣΟΑ κι ένα στο παλιό νοσοκομείο. Στα ΣΟΑ μάλιστα δίνει δυο τρόπους κατασκευής του ασανσέρ. Ένα εξωτερικό κι ένα εσωτερικό. Δεν ξέρω αν είναι τα πραγματικά σημεία, καθώς ίσως είναι μια σχεδίαση για το πως θα ήταν το ασανσέρ. Για το παλιό νοσοκομείο μιλάμε για ένα ασανσέρ μέχρι το ύψος του τείχους κι από εκεί εσωτερικά έναν πεζόδρομο και φτάνει στην έξοδο προς τη Θ. Πουλίδου και με ένα μικρό ασανσέρ βγαίνεις πάνω στον δρόμο», ανέφερε σχετικά στις δηλώσεις του στα τοπικά μέσα ενημέρωσης ο Φώτης Λαζαρίδης.

«Όσες φορές συζητούσαμε με τους εκάστοτε δημάρχους μας έλεγαν για την Εφορία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων. Τώρα έφυγε το «μπαλάκι» από εκεί…»

Παράλληλα, ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Παναγίας «Το Κάστρο» επισήμανε χαρακτηριστικά: «Όσες φορές συζητούσαμε με τους εκάστοτε δημάρχους μας έλεγαν για την Εφορία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων. Τώρα έφυγε το «μπαλάκι» από εκεί, γιατί αυτή είναι η τελική εισήγηση και μένει η υλοποίηση από τον δήμο Καβάλας. Το «μπαλάκι» πλέον πέφτει στον δήμο Καβάλας. Μπορεί το έργο να ενταχθεί σε κάποιο πρόγραμμα, διότι τα χρήματα που απαιτούνται είναι πάρα πολλά. Εκεί όμως που δεν είχαμε κανένα ασανσέρ τώρα έχουμε πρόταση για δύο. Και όπως λένε από την Εφορία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων είναι στην ευχέρεια του δήμου να γίνουν και τα δύο».

Πηγή: KavalaWebNews

Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button