Καβάλα

Το βραβείο «Μυρτώ Φουρουντζόγλου» σε 11 αριστούχους μαθητές /τριες της Καβάλας

Πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου 9 Δεκεμβρίου 2023, στην κεντρική αίθουσα της Μεγάλης Λέσχης, η ειδική τελετή βράβευσης των πρώτων έντεκα αριστούχων μαθητών του Δήμου Καβάλας, που εισήχθησαν στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Ήταν η τρίτη φορά που ο Δήμος Καβάλας, κατόπιν σχετικής απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας(4001/2021), προχώρησε στην έμπρακτη αναγνώριση της προσπάθειας των παιδιών όλων των Λυκείων της περιοχής μας, απονέμοντας τους, πέρα από τον τιμητικό έπαινο, χρηματικό έπαθλο χιλίων ευρώ (1.000), προκειμένου να καλύψουν τα πρώτα έξοδα της φοιτητικής τους ζωής. Τα βραβεία που δόθηκαν στους αριστούχους μαθητές, με τη σύμφωνη της οικογένειάς της, φέρουν την επωνυμία “Μυρτώ Φουρουντζόγλου”, της 20χρονης Καβαλιώτισσας φοιτήτριας της Ιατρικής, η οποία έχασε τη μάχη με την επάρατη νόσο πριν από δύο χρόνια.

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΑΒΑΛΑΣ ΘΟΔΩΡΟΥ ΜΟΥΡΙΑΔΗ

“Θέλω να ευχηθώ σε όλους, Καλά Χριστούγεννα!

Ο νέος χρόνος που θα υποδεχτούμε σε λίγες ημέρες να χαρίσει δύναμη και αισιοδοξία στη μαθητιώσα νεολαία της πατρίδας μας, να πολλαπλασιάσει τις ευκαιρίες για την ανάδειξη των προσόντων και των ταλέντων της και να εξασφαλίσει, με πρωτοβουλία των αρμοδίων φορέων, τις καλύτερες δυνατές συνθήκες αξιοποίησης του γνωστικού της φορτίου.

Για να προοδεύσει ο τόπος μας, οφείλουμε να ενισχύσουμε το σημερινό πλαίσιο λειτουργίας του εκπαιδευτικού μας συστήματος και να θέσουμε σε κίνηση μια συνεχή διαδικασία αναβάθμισης και εκσυγχρονισμού της δημόσιας διοίκησης και του ιδιωτικού τομέα της οικονομίας, προκειμένου να δημιουργηθούν σταδιακά οι προϋποθέσεις παραμονής των αποφοίτων των πανεπιστημιακών σχολών στις πατρογονικές τους εστίες.

Μόνο τότε θα έχουμε επιτελέσει σωστά το καθήκον μας απέναντι σε όσους θα αναλάβουν τις τύχες της χώρας μας τα επόμενα χρόνια.

Μια τέτοια εξέλιξη θα δώσει μεγαλύτερη αξία και στο αποτύπωμα της σημερινής εκδήλωσης.

Η βράβευση των μαθητών των Λυκείων της Καβάλας και η διάθεση ενός χρηματικού επάθλου, με στόχο την κάλυψη των πρώτων αναγκών τους, ας αποτελέσει τη βάση πάνω στην οποία θα χτίσουν το δικό τους ελπιδοφόρο ξεκίνημα στον κόσμο της συλλογής εφοδίων και εμπειριών, για να πραγματοποιήσουν τα όνειρα τους και να φανούν χρήσιμοι στο κοινωνικό σύνολο.

Κυρίες και Κύριοι,

Θέλω από καρδιάς να συγχαρώ τους μαθητές που κατάφεραν να ξεχωρίσουν με τις επιδόσεις τους στις φετινές πανελλήνιες εξετάσεις, καθώς επίσης και όλα τα παιδιά που έχουν διαβεί τις πόρτες της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, δίνοντας επί πολλούς μήνες τη δική τους μάχη για να τα καταφέρουν.

Στο κάδρο αυτών των επιτυχιών υπάρχουν βεβαίως τόσο οι γονείς τους, που δεν υπολόγισαν τις κάθε είδους στερήσεις, όσο και οι καθηγητές τους, οι οποίοι φρόντισαν να τους προετοιμάσουν για τη σκληρή δοκιμασία του περασμένου Ιουνίου.

Ο Δήμος Καβάλας, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, θα απονείμει σήμερα τους ειδικούς επαίνους που φέρουν τον διακριτικό τίτλο «Μυρτώ Φουρουντζόγλου».

Εξακολουθώ να πιστεύω ότι η αναφορά στο όνομα της Μυρτούς, δεν συνιστά απλή υπόμνηση σε ένα γεγονός που συγκλόνισε πριν από δύο χρόνια το πανελλήνιο.

Ο αγώνας της και το μέγεθος της διάκρισης που κατέγραψε το 2021, περνώντας πρώτη στη Ιατρική Σχολή Θεσσαλονίκης, θα στέκει εσαεί ως φάρος ελπίδας για όλους εκείνους που λυγίζουν στην πρώτη αναποδιά ή εγκαταλείπουν την προσπάθεια τους υπό το βάρος απρόβλεπτων καταστάσεων και φαινομενικά ανυπέρβλητων δυσκολιών.

Η διαδρομή της, απότοκος της διαρκούς στήριξης και της άμετρης αγάπης των γονιών της, ήταν και θα παραμείνει μια ιστορία έμπνευσης και ακάματης αντοχής.

Αγαπητά μου παιδιά,

Το μορφωτικό σας επίπεδο και οι εξειδικευμένες γνώσεις που θα αποκτήσετε τα επόμενα χρόνια, μπορούν να εγγυηθούν ένα καλύτερο μέλλον για όλους μας.

Μετά την ολοκλήρωση των σπουδών σας, από διάφορες θέσεις και μετερίζια, θα κληθείτε ενδεχομένως να συνδιαμορφώσετε τις νέες εκφάνσεις της οικονομικής, κοινωνικής, πολιτιστικής και αθλητικής ζωής της Καβάλας.

Η Καβάλα και οι τοπικές κοινότητες του Δήμου μας, επενδύουν στην επιστημοσύνη σας.

Με το εκτόπισμα που θα έχετε στον επαγγελματικό σας χώρο και με δεδομένο το ενδιαφέρον όλων υμών για την πρόοδο της γενέθλιας γης, είμαι σίγουρος ότι θα αξιοποιήσετε τα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα και την παρακαταθήκη όσων προηγήθηκαν, για να δούμε την περιοχή μας στη θέση που της αξίζει. Η ανάπτυξη του Δήμου Καβάλας θα γίνει καρπός και της δικής σας προσπάθειας.

Η ευθύνη, όπως και η τιμή, θα είναι μεγάλη. Υπάρχει, όμως, η βεβαιότητα πως θα φανείτε αντάξιοι των προσδοκιών μας, κάνοντας πράξη τα δικά σας οράματα.

Ακολουθήστε, πολύ πιο απλά, τη συμβουλή – ρήση του μέγιστου συγγραφέα και ποιητή, Νίκου Καζαντζάκη:

«Δε ζυγιάζω, δε μετρώ, δε βολεύομαι! Ακολουθώ το βαθύ μου χτυποκάρδι».

Σας ευχαριστώ πολύ!

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΙ

Χαιρετισμό απηύθυναν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου κ. Στέφανος, ο οποίος τόνισε πως είναι ιδιαίτερα συγκινημένος διότι βρίσκεται ανάμεσα σε αριστούχους μαθητές που θα κατάφεραν με την αξία τους να ανοίξουν έναν πολύ σημαντικό δρόμο στη ζωή τους, και η μητέρα της Μυρτούς, Καλλιόπη Ρήγα, η οποία ευχαρίστησε από καρδιάς όλους τους συντελεστές της χθεσινής εκδήλωσης.

ΑΠΟΝΟΜΕΣ ΕΠΑΙΝΩΝ

Στη εκδήλωση παραβρέθηκαν και απένειμαν τους επαίνους “Μυρτώ Φουρουντζόγλου”, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας, Κωνσταντίνος Πεφάνης, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και Πολιτισμού, Απόστολος Μουμτσάκης, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι, Ευαγγελία Δρακονάκη, Ηλίας Καλανταρίδης και Νίκος Μουρτασάγας, η Πρόεδρος της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής του Δήμου Καβάλας, Ανθή Χατζηφραντζή, ο Πρόεδρος του Νομικού Προσώπου “Αλληλεγγύη”, Ανέστης Δημητριάδης και ο Αντιπεριφερειάρχης Διεθνών Σχέσεων της Περιφέρειας ΑΜΘ, Αρχέλαος Γρανάς.

Την τελετή απονομής των βραβείων “Μυρτώ Φουρουντζόγλου” πλαισίωσαν μουσικά οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου Καβάλας, υπό την καθοδήγηση της καθηγήτριας τους, Σοφίας Κακουλίδου.

ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΩΝ ΒΡΑΒΕΥΘΕΝΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ

ΔΕΔΟΝΑΚΗ ΕΙΡΗΝΗ – ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗΣ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ – 20.780

ΛΑΚΗ ΜΕΝΕΛΙΑ – ΔΙΕΘΝΩΝ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΑΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – 19.940

ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ – ΧΗΜΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΣΤΟ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ – 19.380

ΓΚΙΟΥΒΕΣ ΧΡΗΣΤΟΣ – ΤΜΗΜΑ ΦΥΣΙΚΗΣ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ – 19.220

ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ – ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ ΣΤΟ ΜΕΤΣΟΒΕΙΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ – 19.180

ΓΚΟΡΟΓΙΑ ΑΦΡΟΔΙΤΗ – ΙΑΤΡΙΚΗ ΣΤΟ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ – 19.125

ΠΑΠΑΡΗ ΑΓΝΗ ΜΑΡΙΑ – ΙΑΤΡΙΚΗ ΣΤΟ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ – 18.925

ΚΑΡΑΧΑΤΖΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ – ΙΑΤΡΙΚΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΡΑΚΗΣ – 18.750

ΚΑΓΙΟΓΛΟΥ ΝΕΚΤΑΡΙΑ – ΤΜΗΜΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΙΑΣ ΣΤΟ ΔΙΠΑΕ – 18.730

ΚΑΡΑΝΤΕΛΟΥ ΣΑΒΒΙΝΑ – ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ – 18.600

ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗΣ – ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ ΣΤΟ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ – 18.600

Πηγή: KavalaWebNews

Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button