Οικονομία

Τι ισχύει για τα POS στις Λαϊκές Αγορές και τα τεκμήρια για τους επαγγελματίες πωλητές

Σύσκεψη του Χ. Θεοχάρη με την Συνομοσπονδία Παραγωγών Επαγγελματιών Βιομηχανικών Ειδών Λαϊκών Αγορών Ελλάδος

Από την Συνομοσπονδία Παραγωγών Επαγγελματιών Βιομηχανικών Ειδών Λαϊκών Αγορών Ελλάδος εκδόθηκε το ακόλουθο δελτίο τύπου:

Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε υπό του αρμόδιου Υφυπουργού Οικονομικών κ. Θεοχάρη, με την συμμετοχή υπηρεσιακών συνεργατών του και την Συνομοσπονδία Παραγωγών Επαγγελματιών Βιομηχανικών Ειδών Λαϊκών Αγορών Ελλάδος την οποία εκπροσώπησαν οι Άγγελος Δερετζής Πρόεδρος, Μόσχος Παντελης Γεν. Γραμματέας, Κουτσούρης Νίκος Εκτελεστικός Γραμματέας, Κωτσόπουλος Γρηγόρης Πρόεδρος  Φ.Λ.Λ.Α.Π.Ε.Θ, Μπίνιος Νίκος Φοροτεχνικός, Σαμαράς Δημήτρης  Μέλος Συνομοσπονδίας.

ΘΕΜΑΤΑ:

1. POS

2. Φορολογικό

1. ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ POS-ΤΑΜΕΙΑΚΗ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕ ΟΤΙ :

α) ΑΡΧΕΣ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΘΑ ΑΝΟΙΞΕΙ ΚΑΙ 4ος ΚΥΚΛΟΣ VOUTCHER και ΘΑ ΔΙΚΑΙΟΥΜΑΣΤΕ 2 ΚΟΥΠΟΝΙΑ αξίας 450 ευρώ.

β) ΜΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΕ ΩΣ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΗ ΤΗΝ ΣΥΣΚΕΥΗ all in one (2 σε ένα) αφού θα δοθεί και νέο voutcher.

γ) Όσοι ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ ΕΙΝΑΙ ΕΠΟΧΙΑΚΟΙ ΚΑΙ ΘΑ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΝ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΡΟΜΗΘΕΥΟΝΤΑΙ ΤΟ

POS-ΤΑΜΕΙΑΚΗ ΕΝΑ ΜΗΝΑ ΠΡΙΝ ΕΡΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΛΑΙΚΗ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΙ ΝΑ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΜΕΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΝ.

Επίσης πρέπει μόλις ανοίξουν οι Αιτήσεις για τα VOUCHER να τις κάνουν έγκαιρα.

δ) Ζητήσαμε από τον Υπουργό αφού οι Παραγωγοί  έχουν ως ΔΕΥΤΕΡΕΥΟΝΤΑ ΚΑΔ αυτόν της Λαϊκής Αγοράς ΝΑ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΚΟΥΠΟΝΙΑ ΤΩΝ VOUCHER και να μην απορρίπτονται από το σύστημα. Ο Υπουργός το ΔΕΧΤΗΚΕ και απευθύνθηκε στους υπηρεσιακούς συνεργάτες του να το κάνουν πράξη.

ε) ΑΠΟ 01/03/2024 ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ Η ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΗ ΤΩΝ ΤΑΜΕΙΑΚΩΝ ΜΗΧΑΝΩΝ ΜΕ ΤΑ POS και μεταξύ τους αλλά και με το my data της ΑΑΔΕ.

ΟΣΟΙ ΕΧΟΥΝ ΗΔΗ ΤΑΜΕΙΑΚΗ ΚΑΙ POS ΞΕΧΩΡΙΣΤΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΗ ΜΑΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΨΕ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΝΑ ΑΙΤΗΘΟΥΝ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ VOUTCHER ΚΑΙ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΟΥΝ  ΤΗΝ 2 σε 1 ΣΥΣΚΕΥΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ Ή ΑΠΟ ΤΟ ΕΜΠΟΡΙΟ.

ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΚΑΙ Σε ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΟΙΞΟΥΜΕ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΣΕ ΤΡΑΠΕΖΑ

ΖΗΤΗΣΑΜΕ ΚΑΙ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΓΙΑ ΕΝΑ ΜΗΝΑ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΙΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΘΑ ΑΠΕΥΘΥΝΕΙ ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΜΑΣ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΥΠΟΣΧΕΘΕΙ ΟΤΙ ΘΑ ΔΟΘΕΙ ΠΑΡΑΤΑΣΗ.

2. ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ

Τέθηκε και το ζήτημα της οριζόντιας εφαρμογής των τεκμηρίων για τους επαγγελματίες πωλητές λαϊκών αγορών.

Ο υπουργός άκουσε με ιδιαίτερη προσοχή τις ΘΕΣΕΙΣ και ΑΝΤΙΡΡΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ της ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ για το νέο ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ και ειδικά τις ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ για τον τρόπο ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ του ΦΟΡΟΛΟΓΗΤΕΟΥ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ.

ΟΤΑΝ ένας πωλητής λαϊκών αγορών έχεις λιγότερες ημέρες δραστηριοποίησης την εβδομάδα ή δεν μπορεί να προσέλθει στις λαϊκές αγορές λόγω των καιρικών συνθηκών ή για λόγους ανωτέρας βίας.

Ο κ. Θεοχάρης υποσχέθηκε ότι θα εξετάσει όλες αυτές τις παραμέτρους στο επόμενο διάστημα εφαρμογής του νέου νομοθετικού πλαισίου, τονίζοντας ότι σήμερα υπάρχει η δυνατότητα αμφισβήτησης του τεκμαρτού εισοδήματος, εφόσον κάποιος πωλητής δραστηριοποιείται λιγότερες ημέρες.

Ο Πρόεδρος της Συνομοσπονδίας Παραγωγών Επαγγελματιών Βιομηχανικών Ειδών Λαϊκών Αγορών Ελλάδος

Άγγελος Δερετζής,

Πηγή: KavalaWebNews

Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button