Καβάλα

Την Δευτέρα η εκλογή νέου Συμπαραστάτη του Δημότη

Παναγιώτης Μαμτσαδέλης: Δεν γνωρίζουμε από τώρα ποιοι και πόσοι θα είναι οι υποψήφιοι / Πρέπει να ψηφίσουν θετικά τα 2/3 του συνόλου των μελών του δημοτικού συμβουλίου, άρα πρέπει να βοηθήσει και η αντιπολίτευση.

Για την εκλογή του νέου Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης, η οποία θα πραγματοποιηθεί στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Καβάλας την ερχόμενη Δευτέρα (1/4), μίλησε στην τοπική ΕΡΑ, ο πρόεδρος του σώματος, Παναγιώτης Μαμτσαδέλης.

«Στη δια ζώσης συνεδρίαση, που θα γίνει στις 5 το απόγευμα της Δευτέρας (1/4), το δημοτικό συμβούλιο, μετά από μυστική ψηφοφορία, θα κληθεί να εκλέξει τον νέο Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχειρήσεις του Δήμου Καβάλας», ανέφερε αρχικά για το θέμα ο κ. Μαμτσαδέλης.

«Η θητεία του είναι πενταετής κατ’ ουσία, δηλαδή διαρκεί όσο και η θητεία του δημοτικού συμβουλίου. Λαμβάνει τον μισθό του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου…»

«Έχει δημοσιευθεί εδώ και αρκετό καιρό η προκήρυξη για την εν λόγω θέση. Ο  υποψήφιος ή η υποψήφια πρέπει να είναι πρόσωπο εγνωσμένου κύρους και εμπειρίας να μην συντρέχουν προς το πρόσωπό του /της τα κωλύματα εκλογιμότητας κάθε αιρετού, όπως σωστά προκύπτουν από τις οικείες διατάξεις. Η θητεία του είναι πενταετής κατ’ ουσία, δηλαδή διαρκεί όσο και η θητεία του δημοτικού συμβουλίου. Λαμβάνει τον μισθό του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου. Οι υποψηφιότητες κατατίθενται πριν την έναρξη της συνεδρίασης στο προεδρείο, οπότε δεν γνωρίζουμε από τώρα ποιοι και πόσοι θα είναι οι υποψήφιοι. Θα δώσουμε τον λόγο φυσικά σε κάθε υποψήφιο να αναφερθεί στο βιογραφικό του, στην πορεία του την κοινωνική και την επαγγελματική, ζητώντας φυσικά την ψήφο μας», σημείωσε σχετικά ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Καβάλας. 

«Πρέπει να ψηφίσουν θετικά τα 2/3 του συνόλου των μελών του δημοτικού συμβουλίου Καβάλας, δηλαδή 23 άτομα…»

«Το σημαντικό για να εκλογεί ο νέος Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης, είναι ότι πρέπει να ψηφίσουν θετικά τα 2/3 του συνόλου των μελών του δημοτικού συμβουλίου Καβάλας, δηλαδή 23 άτομα. 21 είναι τα μέλη της δημοτικής παράταξης της διοίκησης, άρα πρέπει σε αυτή την επιλογή να βοηθήσει και η αντιπολίτευση. Αν τυχόν δεν εκλογεί την προσεχή Δευτέρα (1/4), τότε ο νόμος δίνει δυνατότητα για μία επαναληπτική ψηφοφορία – διαδικασία με τις ίδιες βέβαια προϋποθέσεις, την ίδια απαιτούμενη πλειοψηφία. Το πότε είναι ένα θέμα που θα το εξετάσουμε αν θα γίνει η επαναληπτική τη Δευτέρα εάν υπάρχει φυσικά ανάγκη ή σε επόμενη συνεδρίαση. Πρέπει όμως να καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια συναίνεσης και συμμετοχής στη διαδικασία αυτή με τρόπο ουσιαστικό και της αντιπολίτευσης, ώστε να έχει ο Δήμος Καβάλας Συμπαραστάτη του Δημότη. Είναι ένας θεσμός, ο οποίος βοήθησε κάποιους συμπολίτες μας. Ίσως θα πρέπει λίγο να μεταβληθεί και ο ρόλος του, να ενισχυθεί και να ασχολείται με περισσότερα θέματα που δεν αφορούν την καθημερινότητα και τις υπηρεσίες, αλλά αυτό είναι κάτι που θα το δούμε στο μέλλον και από τη στιγμή που θα εκλεγεί ένας νέος Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης», ανέφερε καταληκτικά στις δηλώσεις του ο κ. Μαμτσαδέλης.

Πηγή: KavalaWebNews

Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button