Εργασία

Τα πάρεργα στέρησαν μεγαλύτερη αστυνόμευση από τις τουριστικές περιοχές

Η απόσπαση δυνάμεων στις εταιρείες πετρελαίων και λιπασμάτων, στέρησε από τις τουριστικές περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας, μεγαλύτερη αστυνόμευση στη διάρκεια του φετινού καλοκαιριού, όπως τόνισε σχετικά μιλώντας στον «Ενήμερο», ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Καβάλας, Νίκος Ίμβρος.

«Παρά το ότι το τουριστικό ρεύμα ήταν ιδιαίτερα αυξημένο στην περιοχή μας, θυμίζοντας πολύ το καλοκαίρι του 2019, εντούτοις αστυνομικά ήμασταν στο ίδιο επίπεδο όσον αφορά τις ελλείψεις προσωπικού που υπάρχουν σε συγκεκριμένα σημεία, όπως στην παραλία Οφρυνίου και στην Νέα Πέραμο», επισήμανε αρχικά στις δηλώσεις του ο κ. Ίμβρος.

«Κλήθηκε η αστυνομία σε ιδιωτικές επιχειρήσεις, όπου δεν υπήρχε λόγος να είναι παρούσα όλο το 24ωρο. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να στερείται έναν σημαντικό αριθμό δύναμης στην περίοδο Ιουλίου και Αυγούστου…»

«Λόγω των ειδικών καταστάσεων που είχαμε μέσα στο καλοκαίρι, το πρόβλημα ήταν μεγαλύτερο ως προς την εμφανή παρουσία της αστυνομίας κι αυτό δεν το λέω εγώ για να μιλήσω συνδικαλιστικά και γκρινιάζοντας, αλλά είναι μία πραγματικότητα, που την αναφέρουν οι κάτοικοι των περιοχών της παραλίας Οφρυνίου ή της Νέας Περάμου. Αν ρωτήσουμε τους πολίτες για το αν βλέπουν αστυνομία εκεί, θα πάρουμε τις απαντήσεις από τους ίδιους. Δυστυχώς είχαμε κάποιες καταστάσεις στις εταιρείες των πετρελαίων με διαμαρτυρίες εργαζομένων, όπως περιπτώσεις και στη βιομηχανία φωσφορικών λιπασμάτων, όπου κλήθηκε η αστυνομία σε ιδιωτικές επιχειρήσεις, όπου δεν υπήρχε λόγος να είναι παρούσα όλο το 24ωρο. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να στερείται έναν σημαντικό αριθμό δύναμης την περίοδο Ιουλίου και Αυγούστου, οπότε και έχουμε τη μεγαλύτερη τουριστική κίνηση στην Π.Ε. Καβάλας», σημείωσε στη συνέχεια των όσων δήλωσε στον «Ε» ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Καβάλας.

«Δυστυχώς όμως κάθε τρεις και λίγο αυτός ο ευλογημένος νομός όλο και βγάζει κάτι, στο οποίο πάντα είναι παρούσα η αστυνομία και στερούμαστε πολλές δυνάμεις…»

«Οι προαναφερθείσες περιοχές (παραλία Οφρυνίου, Νέα Πέραμος) δεν έβγαζαν περιπολικό σχεδόν καθόλου! Και μάλιστα σε μία περιοχή (Τούζλα) όπου τον τελευταίο χρόνο είχαμε δύο ανθρωποκτονίες και είχαμε και το περιστατικό στις αρχές Σεπτεμβρίου στους Αμμόλοφους σε beach bar με τους πυροβολισμούς. Δυνάμεις έχουν έρθει, αυτή είναι η πραγματικότητα, τόσο στο αεροδρόμιο όσο και στη Θάσο έρχονται ενισχύσεις τα τελευταία χρόνια και μάλιστα αρκετές. Και φέτος με το σύστημα των μεταθέσεων, ήδη χθες ανακοινώθηκαν τρεις επιπλέον θέσεις που έρχονται να προστεθούν σε άλλες έξι που είχανε βγει στις τακτικές. Είναι ένας αριθμός που ξεπερνά μαζί με τις συνυπηρετήσεις τον αριθμό 10, που είναι πολύ σημαντικός αριθμός για μας, που δεν τον βλέπαμε τα προηγούμενα χρόνια. Όμως αυτοί οι συνάδελφοι θα πρέπει να αρχίσουν να απασχολούνται έξω, στις περιπολίες στη ΔΙ.ΑΣ., στην ΟΠΚΕ, σε ομάδες που είναι έξω. Δυστυχώς όμως κάθε τρεις και λίγο αυτός ο ευλογημένος νομός όλο και βγάζει κάτι, στο οποίο πάντα είναι παρούσα η αστυνομία και στερούμαστε πολλές δυνάμεις, οι οποίες ακριβώς θα έπρεπε να βρίσκονται εκεί που είναι η αποστολή και ο ρόλος μας», πρόσθεσε ακόμη ο Νίκος Ίμβρος.

«Σε γενικές γραμμές δεν είχαμε δύσκολα συμβάντα αυτό το καλοκαίρι…»

Σε ερώτηση για ποια είναι συνολικά η αποτίμηση για την καλοκαιρινή περίοδο, όσον αφορά τα περιστατικά κι αν ήταν ένα δύσκολο καλοκαίρι, ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων της Π.Ε. Καβάλας απάντησε: «Σε γενικές γραμμές δεν είχαμε δύσκολα συμβάντα αυτό το καλοκαίρι. Δεν είχαμε συμβάντα που θα μας εξέθεταν και στο πανελλήνιο αλλά και διεθνώς, διότι υπάρχουν πολλοί τουρίστες από άλλες χώρες στην περιοχή μας. Ήταν μόνο το περιστατικό στους Αμμόλοφους. Από εκεί και πέρα και στη Θάσο και στο αεροδρόμιο και άλλες περιοχές υπήρξε αστυνομική ανταπόκριση, χωρίς να υπάρξει κάποιο συμβάν που να απαιτεί την παρουσία περισσότερων δυνάμεων που όμως δεν θα υπήρχαν αν χρειαζόταν».

«Και ο φετινός χειμώνας θεωρώ ότι θα είναι δύσκολος από κάθε άποψη. Εμείς συνηθίζεται να είμαστε δια πάσαν νόσο!»

Ερωτηθείς για τον επικείμενο χειμώνα και τις απαιτήσεις που υπάρχουν κατά τη συγκεκριμένη περίοδο από την Αστυνομική Διεύθυνση Καβάλας, ο Νίκος Ίμβρος απάντησε: «Και ο φετινός χειμώνας θεωρώ ότι θα είναι δύσκολος από κάθε άποψη. Εμείς συνηθίζεται να είμαστε δια πάσαν νόσο! Από την αρχή της πανδημίας ήμασταν ο πρώτος μηχανισμός ελέγχου, συνεχίσαμε και το καλοκαίρι και νομίζω έτσι θα συνεχίσουμε και το φετινό χειμώνα. Η ελληνική πολιτεία για ακόμη μία φορά μας έχει αναθέσει τον ρόλο του κακού. Άλλοι παίρνουν τα εύσημα και τα μπράβο, ενώ εμείς μία ζωή είμαστε αυτοί οι οποίοι θα πρέπει να είμαστε απέναντι στους συμπολίτες μας. Δυστυχώς είναι μία πραγματικότητα. Ευτυχώς από την άλλη, μόνο μία ελάχιστη μερίδα συμπολιτών μας δεν μπορεί να αντιληφθεί, ότι εν ώρα υπηρεσίας οφείλουμε να εκτελέσουμε τις διαταγές. Καλώς ή κακώς μας έχουν συνεχώς στον ρόλο του κακού».

«Μέχρι τώρα (σε σχέση με την ένταξη της Π.Ε.Κ. στο «κόκκινο») δεν υπάρχει κάποια παραφωνία ιδιαίτερη που να είναι άξια αναφοράς»

Τέλος, όσον αφορά την περίοδο του mini lockdown στην Π.Ε. Καβάλας κι αν γενικότερα τηρούνται τα μέτρα, ο κ. Ίμβρος σημείωσε: «Οι έλεγχοι γίνονται ήδη από την περίοδο του καλοκαιριού και με συγκεκριμένο κλιμάκιο με διαταγή του αρχηγείου που κινείται σε όλο τον νομό. Με την ένταξή μας στο «κόκκινο» βγήκαν επιπλέον δυνάμεις υποχρεωτικά βάσει σχεδιασμού που υπάρχει σε αυτές τις καταστάσεις. Μέχρι τώρα δεν υπάρχει κάποια παραφωνία ιδιαίτερη που να είναι άξια αναφοράς».

Πηγή: KavalaWebNews

Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button