Καβάλα

Τέσσερις νέες «σπιτικές» συναυλίες στο Cosmopolis

Το φιλόμουσο κοινό της πόλης καθώς και της ευρύτερης περιοχής έδωσε το μουσικό «παρών» και αγκάλιασε με ιδιαίτερη ζέση τις τέσσερις νέες «σπιτικές» συναυλίες της δεύτερης εβδομάδας της ενότητας CosmoHome, του Φεστιβάλ Cosmopolis 2021.

Το πρώτο μουσικό «ραντεβού» δόθηκε το απόγευμα της Πέμπτης, 15 Ιουλίου 2021 στη συνοικία του Αγίου Νικολάου εκεί όπου η κοινή αισθητική, ο ακουστικός ήχος, η έκφραση και η διάθεση για πειραματισμό αποτέλεσαν το όχημα για ένα ταξίδι γεμάτο μελωδίες και ρυθμούς. Μια αρμονική συνύπαρξη επί σκηνής με μουσικές παραδόσεις της Μεσογείου από την Αγγελική Χατζηβασιλείου στο τραγούδι και στην κιθάρα και τον Παναγιώτη Σάκκουλα στο Λαούτο σε μια ιδιαίτερη ηχητική «ΜΕΤατροπία» όπως ονομάζεται το φρέσκο αυτό διμελές ηχητικό σχήμα.

Λίγο πιο ψηλά, στον ιστορικό χώρο της Βόρειας Πύλης του Φρουρίου, το κοινό απόλαυσε μια «Βραδιά για Φλάουτο & Κιθάρα» με τους Motus Rectus Duo (Αλέξανδρος Παρισσίδη και Ρεβέκκα Μελετιάδου) σε ένα μουσικό ταξίδι στη Λατινική Αμερική μέχρι τα σοκάκια του Παλέρμο, με την σαγηνευτική συνήχηση της κιθάρας με το φλάουτο και την ερμηνεία συνθέσεων εμπνευσμένων από την παράδοση, τους μεγάλους κλασικούς μέχρι σύγχρονους συνθέτες που είναι εν ζωή. Πριν την έναρξη της συναυλίας, στο πλαίσιο της εκδήλωσης “Γεωγραφία των συναισθημάτων”, η Στέλλα Ρόκκου από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Παναγίας “Το Κάστρο” αφηγήθηκε την ιστορία με τίτλο “Ο χορός”, βασισμένη σε αντικείμενα και φωτογραφίες από το παρελθόν.

Στο θεατράκι του Μεχμέτ Αλή το CosmoHome φιλοξένησε την τετραμελή, ακουστική μπάντα «Fourtune» σε μια άκρως pop, rock και alternative μουσική διάθεση μέσα από ιδιαίτερες ακουστικές διασκευές. Η Βίκυ Φυσεκίδου και την Υρώ Ζερβούδη, «έδεσαν» τις δυναμικές, με ξεχωριστό ηχόχρωμα και διαφορετικό χαρακτήρα φωνές τους, συνδυαστικά με τους ήχους της ακουστικής κιθάρας του Ευριπίδη Ταρασίδη και του καχόν του Αλέξανδρου Μαντιράκη.

Η τετράδα των συναυλιών συμπληρώθηκε από την παρουσία του μουσικού σχήματος «Refene», με τον Παύλο Κιουρτσή στην κιθάρα και την φωνή, τον Πέτρο Παπαδόπουλο στο μπουζούκι, την Κατερίνα Μπαταλογιάννη στην φωνή και τον Θάνο Αναγνωστόπουλο στο βιολί, στην οδό Πιπίνου, πίσω από τις Καμάρες, οι οποίοι διαμόρφωσαν διασκευές από αγαπημένες τους δημιουργίες, σκοπούς και μελωδίες από το παρελθόν ως το μουσικό σήμερα. Στο πλαίσιο της δράσης “Γεωγραφία των συναισθημάτων”, η Σοφία Τσίγκου από τον σύλλογο Μικρασιατών αφηγήθηκε την ιστορία με τίτλο “Τα ρολόγια της γιαγιάς”, βασισμένη σε αντικείμενα και φωτογραφίες από το παρελθόν.

Το Cosmopolis, ανανεώνει το ραντεβού του με τους φίλους του Φεστιβάλ την επόμενη Πέμπτη, 22 Ιουλίου 2021, με μια ακόμα ιδιαίτερη μουσική «παλέτα» ακουσμάτων καθώς και συναισθημάτων.

Πηγή: KavalaWebNews

Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button