Καβάλα

Σ.Ο.Π.Π: Πρόβλημα οι μετανάστες που δημιουργούν κινδύνους πυρκαγιάς

Συνεδρίασε την Τρίτη (2/5) το τοπικό Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Καβάλας, με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων φορέων, με θέμα την πυροπροστασία ενόψει της θερινής περιόδου.

Για το θέμα δηλώσεις στην ΕΡΑ Καβάλας έκανε ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας του Δήμου Καβάλας, Κυριάκος Σταυρίδης, ο οποίος τόνισε αρχικά ότι στη διάρκεια της συνεδρίασης έγινε ένας μικρός απολογισμός για την περίοδο του χειμώνα, κατά την οποία δεν διαπιστώθηκαν ιδιαίτερα προβλήματα.

«Είμαστε έτοιμοι κι ας ελπίσουμε να μην έχουμε ιδιαίτερα προβλήματα. Υπάρχει μια πολύ καλή συνεργασία όλων των φορέων…»

«Στόχος της συνεδρίασης του τοπικού Σ.Ο.Π.Π. ήταν το πως θα μπορέσουμε να συντονιστούμε καλύτερα, ώστε το καλοκαίρι να μην έχουμε ιδιαίτερα προβλήματα. Συμμετείχαν όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς, όπως το Δασαρχείο, η Αστυνομία, η Π.Υ., η Περιφέρεια, το Λιμενικό, πρόεδροι τοπικών συμβουλίων, αλλά και εθελοντικές ομάδες. Έγινε μια καλή συζήτηση σε θετικό κλίμα για να δούμε πόσο έτοιμος είναι ο κάθε φορέας για να συμμετέχει σε αυτήν την προσπάθεια. Νομίζω ότι όλες οι εμπλεκόμενες υπηρεσίες θα συμβάλουν με τα μέσα που έχουν. Είμαστε έτοιμοι κι ας ελπίσουμε να μην έχουμε ιδιαίτερα προβλήματα. Υπάρχει μια πολύ καλή συνεργασία και με την Περιφέρεια και με την Π.Υ. όπως και το Δασαρχείο και την Αστυνομία και αυτό μας κάνει αισιόδοξους για το καλοκαίρι», ανέφερε σχετικά ο κ. Σταυρίδης.

Στόχος να κλείσουν τα μονοπάτια για τους μετανάστες που δημιουργούν κινδύνους πυρκαγιάς στο περιαστικό δάσος της Καβάλας

«Αυτό που θίξαμε ιδιαίτερα ως Δήμος ήταν να μπορέσουμε να κλείσουμε αυτά τα μονοπάτια των μεταναστών, με τη συνδρομή της Αστυνομίας και του Δασαρχείου, οι οποίοι περνάνε και αφήνουν σκουπίδια που μπορεί να προκαλέσουν κάποιο κίνδυνο. Θέλουμε να σταματήσει αυτό το τεράστιο πρόβλημα που δημιουργείται στο περιαστικό δάσος της Καβάλας. Ήδη πέρυσι είχαμε δυο περιστατικά πυρκαγιών που τις αντιμετωπίσαμε άμεσα. Οπότε θα πρέπει όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς να καθίσουμε σε ένα τραπέζι για να βρούμε λύση. Δεν μπορεί να συνεχιστεί η κατάσταση αυτή. Δεν μπορεί η Υπηρεσία Καθαριότητας να αντεπεξέλθει πάνω στα βουνά, χωρίς καμιά προστασία. Γενικά υπάρχει πρόβλημα που θα πρέπει να αντιμετωπιστεί τώρα», συμπλήρωσε χαρακτηριστικά ο κ. Σταυρίδης».

Πηγή: KavalaWebNews

Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button