Εργασία

Σύλλογος υπαλλήλων των Π. Ε. ΑΜΘ: Ζητούν δίκαιη αποζημίωση για τις εξωτερικές εργασίες

Την άμεση λύση, σχετικά με την αποζημίωση των υπαλλήλων που εκτελούν εξωτερική εργασία, διεκδικούν οι Πρωτοβάθμιοι Σύλλογοι Υπαλλήλων των Περιφερειακών Ενοτήτων της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Για τον λόγο αυτό, το πρωί της Τρίτης (21/2) πραγματοποίησαν στάση εργασίας, την οποία προκήρυξε η Ομοσπονδία τους, ενώ στην Καβάλα, οι υπάλληλοι συναντήθηκαν με τον αντιπεριφερειάρχη, Αλέξη Πολίτη, στον οποίο και επέδωσαν υπόμνημα με τα αιτήματά τους.

«Βασικό μας αίτημα είναι να γίνει μια αναπροσαρμογή της απαράδεκτης χιλιομετρικής αποζημίωσης από 15 στα 40 λεπτά, λόγω και της αύξησης του κόστους των καυσίμων…»

«Διαμαρτυρόμαστε για το ότι δεν δίνεται λύση για την αποζημίωση των υπαλλήλων που εκτελούν εξωτερική εργασία, αλλά και εσωτερική στα όρια της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας. Εδώ και πολύ καιρό έχουμε κάνει πολλές παρεμβάσεις, αλλά αυτή της Τρίτης (21/2) θα είναι μια από τις δυναμικότερες. Με την ευκαιρία της παρουσίας του περιφερειάρχη Α.Μ.Θ. στην πόλη μας, θέλαμε να ακούσει κι αυτός το πρόβλημα, δίνοντας λύση. Μια λύση που μπορεί να δώσει και μέσα από το συνδικαλιστικό όργανο της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας. Βασικό μας αίτημα είναι να γίνει μια αναπροσαρμογή της απαράδεκτης χιλιομετρικής αποζημίωσης από 15 στα 40 λεπτά, λόγω και της αύξησης του κόστους των καυσίμων, ενώ θέλουμε και τη χορήγηση πάγιων οδοιπορικών εντός και εκτός έδρας, να γίνεται σε όλες τις ειδικότητες, όπως κτηνίατροι, γεωπόνοι, ελεγκτές, επόπτες, οι οποίοι μεταβαίνουν και στη Θάσο», τόνισε σε δηλώσεις της στην ΕΡΑ Καβάλας της η πρόεδρος του Πρωτοβάθμιου Συλλόγου Υπαλλήλων της Π.Ε. Καβάλας, Φιλιππία Κοχλιαρίδου.

«Έχουμε φτάσει στο σημείο να προπληρώνουμε τα έξοδά μας και να παίρνουμε πίσω τα χρήματα αργότερα, κάτι που δεν είναι σωστό…»

«Θέλουμε επίσης να γίνει αύξηση της ποσότητας των καυσίμων, για όλα τα υπηρεσιακά οχήματα, η οποία είχε μειωθεί το 2010 με ΚΥΑ, σε ποσοστό 30%. Είναι και άλλα θέματα, αλλά αυτά είναι τα πλέον ουσιώδη. Έχουμε φτάσει στο σημείο να προπληρώνουμε τα έξοδά μας και να παίρνουμε πίσω τα χρήματα αργότερα, κάτι που δεν είναι σωστό. Ειδικά όταν οι μετακινήσεις είναι εξωτερικές, είτε είναι σεμινάρια, είτε άλλου είδους δράσεις που παρακολουθούν οι συνάδελφοι. Δεν είναι σωστό να προπληρώνει ο υπάλληλος ή ακόμη και ο αιρετός που πηγαίνει σε μια έκθεση του εξωτερικού για να πάρει αργότερα τα χρήματα», επισήμανε ακόμη στις δηλώσεις της η Φιλιππία Κοχλιαρίδου.

Αναλυτικά οι διεκδικήσεις των υπαλλήλων των Περιφερειακών Ενοτήτων

  1. Την χορήγηση «πάγιων οδοιπορικών» για τις «εντός έδρας» κινήσεις, εντός της έδρας – πόλης της υπηρεσίας, με την χορήγηση μηνιαίου ποσού σε όλους τους συναδέλφους (πάγια οδοιπορικά), που ασκούν μόνιμα καθήκοντα άσκησης εξωτερικών ελέγχων, με αποφάσεις των υπηρεσιών τους (Επόπτες Δημόσιας Υγείας, Κτηνίατροι, Γεωπόνοι, Μηχανικοί, Κοινωνικοί Σύμβουλοι, Ελεγκτές των Δ/νσεων Ανάπτυξης, των ΔΑΟΚ, των Δ/νσεων Περιβάλλοντος & Υδροοικονομίας, των Λαϊκών Αγορών κ.α.), διαδικασία που άλλωστε ισχύει για υπαλλήλους αρκετών άλλων ελεγκτικών φορέων.
  2. Αναπροσαρμογή της απαράδεκτης χιλιομετρικής αποζημίωσης (0,15 λεπτά/χιλμ), στις περιπτώσεις χρήσης ΙΧ αυτοκινήτου για την εκτέλεση της υπηρεσίας κατ’ ελάχιστο στα 0,40 €/χλμ., ώστε να καλύπτεται το πολύ αυξημένο κόστος των καυσίμων, αλλά και των φθορών, της συντήρησης κλπ των οχημάτων μας.
  3. Προπληρωμή όλων των εξόδων και αποζημιώσεων κίνησης.
  4. Διπλασιασμό των ημερών μετακίνησης εκτός έδρας ανά έτος για όλες τις ειδικότητες.
  5. Αύξηση της ημερήσιας αποζημίωσης κατά 50%. Οι ημερήσιες αποζημιώσεις των 40 ευρώ ή 20 ή 10 κατά περίπτωση αποτελεί εμπαιγμό για τις ανάγκες των εργαζομένων.
  6. Αναπροσαρμογή της ανώτατης αποζημίωσης ξενοδοχείων, ειδικά στις τουριστικές περιοχές.
  7. Να θεωρείται εκτός έδρας μετακίνηση, η μετακίνηση σε νησί και η άνω των 30 χιλιομέτρων για την ηπειρωτική χώρα. Να θεωρείται ως έδρα του μισθωτού ο τόπος όπου παρέχει την εργασία του και σε κάθε περίπτωση ο πραγματικός τόπος εκκίνησης της μετακίνησης του, προκειμένου να αντιμετωπιστούν σχετικές στρεβλώσεις.
  8. Να μειωθεί η χιλιομετρική απόσταση στα 120 χλμ., ως προϋπόθεση κάλυψης εξόδων διανυκτέρευσης.
  9. Ιδιαίτερα για τις νησιωτικές περιοχές:

-Να θεωρείται ως εκτός έδρας με ολόκληρη αποζημίωση η μετακίνηση σε νησί

-Να αποζημιώνεται η δαπάνη μεταφοράς ανεξαρτήτως κατηγορίας πλοίου (συμβατικό ή ταχύπλοο)

-Να προσαυξάνεται κατά 30% η δαπάνη διανυκτέρευσης στα νησιά, την τουριστική περίοδο (Ιούνιο, Ιούλιο, Αύγουστο).

  1. Αύξηση της ποσότητας καυσίμων που δικαιούνται τα υπηρεσιακά αυτοκίνητα κατά 50% (κατάργηση του άρθρου 10 της ΚΥΑ 129/2534/20.01.2010).
  2. Την απλοποίηση των δικαιολογητικών όλων των σχετικών διαδικασιών για την κάλυψη και πληρωμή όλων των οδοιπορικών-εισιτήριων-αποζημιώσεων για τις μετακινήσεις των υπαλλήλων.
  3. Προμήθεια υπηρεσιακών αυτοκινήτων και προσλήψεις οδηγών.
  4. Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των αναγκαίων ειδικοτήτων, για να αντιμετωπιστεί η τραγική υποστελέχωση.

Πηγή: KavalaWebNews

Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button