Καβάλα

Σωτήρης Παπαδόπουλος: Πρέπει να δρομολογηθούν οι εξελίξεις για την ανάδειξη του νέου επικεφαλής στην “Ανάσα”

«Χρειαζόμαστε αποφάσεις τώρα. Πρέπει να δρομολογηθούν οι εξελίξεις», τονίζει ο δημοτικός σύμβουλος Καβάλας, Σωτήρης Παπαδόπουλος, σχετικά με το θέμα της έναρξης των διεργασιών για την ανάδειξη του νέου επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Ανάσα για τον Δήμο».

Στο πλαίσιο συνέντευξης που παραχώρησε στην εκπομπή «On Camera» του τηλεοπτικού σταθμού Center TV, ο κ. Παπαδόπουλος κατάστησε σαφή για ακόμη μια φορά την πρόθεση του να είναι υποψήφιος δήμαρχος Καβάλας, με έναν συνδυασμό που θα αποτελέσει επί της ουσίας την μετεξέλιξη του δημοτικής παράταξης «Ανάσα για τον Δήμο».

«Θέλουμε να υπάρχει συνέχεια με μια νέα ομάδα που θα περιλαμβάνει κάποια μέλη της παράταξης «Ανάσα για τον Δήμο» για να οδηγηθούμε στις επόμενες εκλογές…»

«Προς τιμήν της, η Δήμητρα Τσανάκα, από την αρχή ξεκαθάρισε ότι δεν θα διεκδικήσει εκ νέου τον δημαρχιακό θώκο το 2023. Δρομολόγησε τις εξελίξεις με μια έντιμη και ηθική δήλωση που δεν είχε σκοπιμότητες. Άνοιξε έτσι τον δρόμο για όσους ενδιαφέρονται, στην αρχή εντός της παράταξης, και στη συνέχεια να συζητήσουν και με τα μέλη που δεν έχουν εκλεγεί, αλλά πρέπει να έχουν λόγο για τον αγώνα που έκαναν. Τόσο η κ. Ιωσηφίδου, όσο κι εγώ, βγήκαμε μπροστά εκδηλώνοντας το ενδιαφέρον μας για να ηγηθούμε της νέας ομάδας που θα δηλώσει «παρών» στις επόμενες δημοτικές εκλογές. Θέλουμε να υπάρχει συνέχεια με μια νέα ομάδα που θα περιλαμβάνει κάποια μέλη της παράταξης «Ανάσα για τον Δήμο» για να οδηγηθούμε στις επόμενες εκλογές», ανέφερε αρχικά στις δηλώσεις του ο Σωτήρης Παπαδόπουλος.

«Πρέπει να κάνουμε αυτό το βήμα, γιατί δεν είναι δυνατόν η παράταξη να μείνει πίσω από τις εξελίξεις στην κοινωνία της Καβάλας…»

Όσον αφορά την έναρξη των διεργασιών για την ανάδειξη του νέου επικεφαλής επισήμανε: «Πρέπει να κάνουμε αυτό το βήμα, γιατί δεν είναι δυνατόν η παράταξη να μείνει πίσω από τις εξελίξεις στην κοινωνία της Καβάλας. Υπάρχει μια γενικευμένη άποψη που λέει ότι η διοίκηση του δήμου δεν μπορεί να λειτουργήσει όσο αποτελεσματικά θα θέλαμε. Ο πολίτης της Καβάλας ζητά μια συγκροτημένη, ολοκληρωμένη και εφαρμόσιμη άποψη, που θα οδηγήσει τον δήμο εκεί που του αξίζει. Χρειάζονται ισχυρές και σοβαρές παρουσίες στα κοινά που θα πείθουν ότι μπορούν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις των καιρών. Όσο εμείς δεν ανταποκρινόμαστε αποφασιστικά σε αυτήν την πραγματικότητα, τόσο απαξιώνεται και η ίδια μας η παράταξη, γιατί ο χρόνος λειτουργεί εις βάρος και όχι προς όφελος μας. Γι’ αυτό χρειαζόμαστε αποφάσεις τώρα. Αυτός είναι ο λόγος που πρέπει να δρομολογηθούν από τώρα οι εξελίξεις. Άρα η σκέψη και ο στόχος μας είναι το 2023 κι όχι να αναλάβει κάποιος επικεφαλής του σημερινού συνδυασμού».

«Θα πρέπει να προετοιμαζόμαστε και για δυο ενδεχόμενα, λευκού ή μαύρου καπνού από την διαδικασία…»

«Οι 11 που εκλεγήκαμε το 2019 συμπορευόμαστε με την κ. Τσανάκα, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι και οι 11 πολιτικές προσωπικότητες θα πρέπει να αποδεχθούν ομόφωνα κάποιον άλλον ως επικεφαλής. Μπορεί να υπάρχουν ανεκδήλωτες αντιπάθειες, ανθρώπινο αυτό, να υπάρχουν πολιτικές φιλοδοξίες, πολιτικές σκοπιμότητες κλπ. Όλα αυτά είναι θεμιτά και αναμενόμενα στην πολιτική. Αν δεν τα λάβεις υπόψη στον σχεδιασμό που κάνεις, τότε δεν πρέπει να ασχολείσαι με τα κοινά. Από την άλλη ο επικεφαλής θέλει και την δική του ομάδα. Θα πρέπει επομένως να προετοιμαζόμαστε και για δυο ενδεχόμενα, λευκού ή μαύρου καπνού από την διαδικασία», συμπλήρωσε στη συνέχεια ο δημοτικός σύμβουλος Καβάλας.

«Το πολύ ουσιαστικό όμως είναι ότι και οι μισοί να συμφωνήσουν είναι μια πάρα πολύ καλή βάση να ξεκινήσεις με την μισή ομάδα έτοιμη»

«Παίζω ομαδικό παιχνίδι, είμαι υπέρ της ομαδικής πορείας, οπότε μπαίνουμε σε αυτήν την διαδικασία και όποιος αναδειχθεί μέσα από μια εκλογική και δημοκρατική διαδικασία, τότε όλοι μαζί θα στηρίξουμε την επιλογή της πλειοψηφίας. Σε μια δημοκρατία δεν πρέπει να συμφωνούμε στο 100%. Προχωράς με την πλειοψηφία. Εφόσον η παράταξη είναι «παιδί» της Δ. Τσανάκα, θα ήθελα να πάει σύσσωμη στην επόμενη μέρα. Παρ’ όλα αυτά όμως ούτε ο επικεφαλής μπορεί να συνεργαστεί με όλους, ούτε και τα μέλη έχουν όλα μεταξύ τους αρμονικές σχέσεις σε καμιά ομάδα, όχι μόνο στην πολιτική. Το πολύ ουσιαστικό όμως και σε αυτό πρέπει να μείνουμε, είναι ότι και οι μισοί να συμφωνήσουν είναι μια πάρα πολύ καλή βάση να ξεκινήσεις με την μισή ομάδα έτοιμη που θα είναι έμπειροι και ικανοί. Εκεί είναι η μεγάλη παρακαταθήκη που κληρονομείς από την προηγούμενη παράταξη. Ενδεχομένως να μην χρειαστείς και όλη την ομάδα. Θα έχεις και νέα άτομα, με ιδέες που μπορούν να λειτουργήσουν και να μπορούν να συνεργαστούν με τον νέο επικεφαλής», υπογράμμισε στις δηλώσεις του ο Σωτήρης Παπαδόπουλος.

«Αυτός που ενδιαφέρεται για τις επόμενες δημοτικές εκλογές θα πρέπει να ξεκινήσει από τώρα να οργανώνεται, να διεκδικήσει και να συνθέσει στηριζόμενος στις δυνάμεις του και στα άτομα που έχει…»

Επίσης αποκάλυψε ότι ο συνδυασμός του οποίου θα ηγηθεί, αν αυτός επιλεγεί, θα έχει νέο όνομα σίγουρα, ενώ ξεκαθάρισε ότι δεν είναι άνθρωπος των «δαχτυλιδιών»

«Ακούγονται πολλά. Το πρώτο δεδομένο είναι ότι η Νέα Δημοκρατία δεν θα δώσει χρίσμα ή την όποια στήριξη πριν από τις βουλευτικές εκλογές. Αυτά που ακούω για κάποιους ότι έχουν το okay από το Μαξίμου ή θα πάρουν στήριξη και χρίσμα είναι πέρα ως πέρα αναληθή και δείχνουν ανασφάλεια. Το δεύτερο δεδομένο είναι το πότε θα γίνουν οι βουλευτικές εκλογές. Δια στόματος πρωθυπουργού, αυτές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας. Με αυτά δεδομένα αυτός που ενδιαφέρεται για τις επόμενες δημοτικές εκλογές θα πρέπει να ξεκινήσει από τώρα να οργανώνεται, να διεκδικήσει και να συνθέσει στηριζόμενος στις δυνάμεις του και στα άτομα που έχει. Η στήριξη από το κόμμα δεν είναι αυτοσκοπός. Σίγουρα χρειάζεται ένας κομματικός μηχανισμός, αλλά πάνω από όλα πρέπει να στηρίζεσαι στις δικές σου δυνάμεις», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Σ. Παπαδόπουλος.

«Θέλουμε έναν υποψήφιο δήμαρχο που να είναι ευρύτερης πολιτικής αποδοχής κι όχι κάποιο ακραίο κομματικό στέλεχος…»

Τέλος, ο δημοτικός σύμβουλος Καβάλας σημείωσε με έμφαση: «Δεν πρέπει να ξεχνάμε και την δεύτερη Κυριακή των εκλογών. Θέλουμε έναν υποψήφιο δήμαρχο που να είναι ευρύτερης πολιτικής αποδοχής κι όχι κάποιο ακραίο κομματικό στέλεχος. Είναι ένας παράγοντας που πρέπει πολύ σοβαρά να πάρουμε υπόψη μας όταν η Νέα Δημοκρατία αποφασίσει να δώσει στήριξη αν θα το κάνει».

Πηγή: KavalaWebNews

Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button