Εργασία

Σωματείο Κομμωτών: Πάρτε τώρα πίσω τα μέτρα

Από το Σωματείο Κομμωτών /τριων και Κουρέων νομού Καβάλας εκδόθηκε το ακόλουθο δελτίο τύπου:

Παραπάει το πράγμα! Η κυβέρνηση το παρατραβάει ακόμη μια φορά με τα μέτρα για την προστασία από τον κορωνοϊό. Ρίχνει ξανά όλη την ευθύνη στους επαγγελματίες και επικαλείται την ατομική ευθύνη. Ταυτόχρονα δεν δημιουργεί νέες κλίνες ΜΕΘ, δεν προσλαμβάνει γιατρούς και νοσηλευτές, δεν επιστρατεύει τον ιδιωτικό τομέα υγείας, δεν παίρνει μέτρα για τον καθημερινό συνωστισμό σε ΜΜΜ, σχολεία, μαζικούς χώρους δουλειάς κλπ

Αφού περάσαμε τρία κύματα της πανδημίας και μείναμε αρκετούς μήνες άνεργοι, σήμερα η κυβέρνηση μας ζητά να κάνουμε τον «χωροφύλακα» στους πελάτες μας και μας απειλεί με τσουχτερά πρόστιμα. Έτσι βρισκόμαστε μεταξύ «σφύρας και άκμονος» δηλαδή από τη μία ο φόβος να χάσουμε πάλι πελάτες και από την άλλη το άγχος να μας κόψουν ένα πρόστιμο που θα μας αποτελειώσει μετά από τα χρέη που συγκεντρώθηκαν στην πλάτη μας από τα αλλεπάλληλα lock down.

Τα μεγάλα αφεντικά πάλι μένουν στο απυρόβλητο. Τα μέτρα αυτά δεν ισχύουν στα Super market’s! Η αδυναμία της κυβέρνησης να πείσει την πλειοψηφία του λαού να εμβολιαστεί μεταφέρει το βάρος του πειθαναγκασμού στις δικές μας πλάτες!

Δεν μπορεί κάθε φορά που το αποδεκατισμένο δημόσιο σύστημα υγείας ξεπερνάει τα περιορισμένα όριά του να την πληρώνουμε εμείς, οι επαγγελματίες και οι άλλοι εργαζόμενοι. Δεν μπορεί να μας χρησιμοποιεί σαν εργαλείο για να εφαρμόσει την πολιτική της στην διαχείριση της πανδημίας.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ

Να πάρετε τώρα πίσω τα μέτρα που μας εξουθενώνουν και απειλούν να μας αφανίσουν.

Να ενισχύσετε άμεσα, με κάθε τρόπο, το δημόσιο σύστημα υγείας.

Να πάρτε μέτρα στους χώρους που καθημερινά πολλαπλασιάζουν τα κρούσματα.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Πηγή: KavalaWebNews

Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button