Εργασία

Συνεχίζουν την αποχή τους οι δικηγόροι της Καβάλας

Γιώργος Γραμμένος: Θα δούμε την Παρασκευή αν θα κλιμακώσουμε τις κινητοποιήσεις μας

Συνεχίζουν την αποχή τους, τουλάχιστον μέχρι και τη Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου, οι δικηγόροι της Καβάλας, όπως και όλης της χώρας, αντιδρώντας έτσι στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο για τους ελεύθερους επαγγελματίες.

Όπως σημείωσε σε δηλώσεις που έκανε στην τοπική ΕΡΑ, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Καβάλας, Γιώργος Γραμμένος, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα οι κινητοποιήσεις να συνεχιστούν για μεγάλο χρονικό διάστημα.

«Θα δούμε την Παρασκευή (8/12) αν θα κλιμακώσουμε και σε ποιον βαθμό τις κινητοποιήσεις μας…»

«Απέχουμε από τα καθήκοντά μας μέχρι και την ερχόμενη Δευτέρα (11/12), καθώς είναι ειλημμένη απόφαση από την ολομέλεια των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας. Την Παρασκευή (8/12) στις 11:30 το πρωί θα συνέλθει εκ νέου η ολομέλεια των προέδρων, για να αποφασίσει για τις περαιτέρω κινητοποιήσεις, με δεδομένο ότι κατά πάσα πιθανότητα το νομοσχέδιο θα ψηφιστεί την Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου, χωρίς όμως να είναι 100% σίγουρο. Οι ενδείξεις όμως αυτό μας δείχνουν. Από εκεί και μετά θα δούμε την Παρασκευή (8/12) αν θα κλιμακώσουμε και σε ποιον βαθμό τις κινητοποιήσεις μας. Πάντως υπάρχει ένα γενικότερο κλίμα στους Δικηγορικούς Συλλόγους, ότι εάν δεν υπάρξει γενικευμένη αποχή να πάμε σε στοχευμένες αποχές για μεγάλο χρονικό διάστημα, ιδίως σε σχέση με θέματα τραπεζών, πλειστηριασμών, δίκες δημοσίου, ποινικές ιδίως όπου κατηγορούμενοι είναι φορολογούμενοι, στις νομικές βοήθειες και στους αυτεπάγγελτους διορισμούς που γίνονται στα κακουργήματα, να απέχουμε δηλαδή από αυτές τις κατηγορίες δικών», τόνισε σχετικά ο πρόεδρος του Δ.Σ.Κ.

«Μπαίνουν στο ίδιο τσουβάλι διάφοροι κλάδοι επαγγελματικοί και αυτοαπασχολούμενοι, οι οποίοι έχουν τελείως διαφορετικά κριτήρια και τρόπους φορολόγησης και ελέγχου…»

«Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να «πονέσει» το κράτος, διότι από αυτές τις διαδικασίες θα στερηθεί έσοδα και θα υπάρξει και μία καθολικότερη αντίδραση και από άλλα κοινωνικά στρώματα, τα οποία έρχονται να πάνε στα δικαστήρια με νομική βοήθεια επειδή δεν πληρούν ή πληρούν κάποια εισοδηματικά κριτήρια, για να δικαιούνται νομικής βοήθειας, όπως επίσης και οι τράπεζες από τις οποίες θα απέχουμε, η σκέψη είναι αυτή για να μη γίνει κάποια παρεξήγηση, από ό,τι έχει να κάνει με τράπεζες, από διαταγές πληρωμής, πλειστηριασμούς και ό,τι έχει να κάνει με το τραπεζικό σύστημα. Καταρχήν υπάρχει μια σωστή κατεύθυνση για την πάταξη της φοροδιαφυγής, όμως μπαίνουν στο ίδιο τσουβάλι διάφοροι κλάδοι επαγγελματικοί και αυτοαπασχολούμενοι, οι οποίοι έχουν τελείως διαφορετικά κριτήρια και τρόπους φορολόγησης και ελέγχου. Δεν μπορούμε οι δικηγόροι να συγκριθούμε με τη συμπαθή τάξη των υδραυλικών για παράδειγμα και τον τρόπο που φορολογούνται, διότι έχουμε άλλα κριτήρια. Όταν αδικούνται κατάφορα συνάδελφοι, έστω και λίγοι στον αριθμό, εμείς αυτό πρέπει να το επισημάνουμε και να αντιδράσουμε. Διότι στο όνομα της καταπολέμησης της φοροδιαφυγής δεν μπορούμε να αδικούμε κάποιους ανθρώπους που πραγματικά δηλώνουν αυτά που βγάζουν και να τους πούμε ότι ναι  καταλαβαίνω ότι βγάζεις λίγα, αλλά βρέξει χιονίσει εσύ πρέπει να πληρώσεις φόρο για πολύ περισσότερα», σημείωσε καταληκτικά στις δηλώσεις του ο Γ. Γραμμένος.

Πηγή: KavalaWebNews

Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button