Καβάλα

Συνεργασία Δήμου – ΤΕΕ ΑΜ για ελέγχους στα σχολεία της Καβάλας

Στην υπογραφή προγραμματικής σύμβασης με το Τ.Ε.Ε. Ανατολικής Μακεδονίας, για τη διεξαγωγή πρωτοβάθμιου ελέγχου στις σχολικές μονάδες, θα προχωρήσει ο Δήμος Καβάλας, σύμφωνα με όσα δήλωσε στην ΕΡΑ Καβάλας, ο δήμαρχος, Θόδωρος Μουριάδης.

Δυστυχώς πρέπει να γίνει μια καταστροφή για να αρχίσουμε να τρέχουμε για να δούμε αν πληρούμε τις προδιαγραφές ασφαλείας. Αυτό είναι κάτι που θα έπρεπε να έχει γίνει εδώ και πάρα πολύ καιρό», σχολίασε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Καβάλας.

«Στον Δήμο Καβάλας, για να μην ανησυχούν οι γονείς, είχε γίνει καταρχήν ένας πρωτοβάθμιος έλεγχος, όταν είχα αναλάβει αντιδήμαρχος το 2011, σε συνεργασία με το Τ.Ε.Ε. – Α.Μ.»

 «Υπάρχουν δυο τύποι ελέγχων στα κτήρια. Ο ένας είναι ο πρωτοβάθμιος, που είναι ο οπτικός έλεγχος, ενώ ο δεύτερος είναι ο πιο εμπεριστατωμένος, που έχει όμως ένα μεγάλο κόστος. Αν υπολογίσει κάποιος ότι σε πολλά από αυτά τα σχολεία δεν υπάρχουν σχέδια ή είναι ελλιπή, η δουλειά αυτή γίνεται ακόμη πιο χρονοβόρα και κοστοβόρα. Να πούμε ότι στον Δήμο Καβάλας, για να μην ανησυχούν οι γονείς, είχε γίνει καταρχήν ένας πρωτοβάθμιος έλεγχος, όταν είχα αναλάβει αντιδήμαρχος το 2011, σε συνεργασία με το Τεχνικό Επιμελητήριο Ανατολικής Μακεδονίας. Οπότε είχαμε δει τότε αν υπήρχαν κάποια προβλήματα στα σχολεία», ανέφερε στη συνέχεια των δηλώσεών του ο κ. Μουριάδης.

«Όποιο κτήριο πλέον μπαίνει σε ενεργειακή αναβάθμιση, γίνεται και ο στατικός του έλεγχος – Γενικά τα σχολεία μας είναι σε καλή κατάσταση και δεν φαίνεται να υπάρχει πρόβλημα…»

 «Το ίδιο θα γίνει και τώρα. Θα υπογράψουμε μια προγραμματική σύμβαση με το Τ.Ε.Ε. Ανατολικής Μακεδονίας, για να γίνει πρωτοβάθμιος έλεγχος στις σχολικές μονάδες του Δήμου μας. Είναι οπτικός έλεγχος, θα δούμε αν υπάρχουν ρωγμές σε υποστυλώματα, διότι το βασικότερο είναι να μην υπάρχουν ρωγμές. Από εκεί και πέρα αν δούμε ότι κάποιο κτήριο φαίνεται ότι έχει πρόβλημα θα προχωρήσουμε σε πιο εμπεριστατωμένη μελέτη. Να σημειωθεί ότι όποιο κτήριο πλέον μπαίνει σε ενεργειακή αναβάθμιση, γίνεται και ο στατικός του έλεγχος, ακριβώς γιατί αν χρειαστούν στατικές παρεμβάσεις και επειδή το κόστος τους είναι υψηλό χρειάζεται προγράμματα από το ΕΣΠΑ. Αυτή τη στιγμή ο Δήμος έχει τελειώσει τη στατική μελέτη του σχολείου της Αγίας Βαρβάρας, διότι θέλουμε να το βάλουμε στο πρόγραμμα και επίσης έχει ανατεθεί να γίνει ο στατικός έλεγχος και για το συγκρότημα των σχολείων «Φλορέξ» για να μπορέσει κι αυτό να μπει σε πρόγραμμα. Γενικά όμως τα σχολεία μας είναι σε καλή κατάσταση και δεν φαίνεται να υπάρχει πρόβλημα», σημείωσε καταληκτικά ο δήμαρχος Καβάλας.

Πηγή: KavalaWebNews

Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button