Περιφέρεια

Συνάντηση του Χρήστου Μέτιου με τον Κώστα Παπακοσμά

Με τον πρώην Αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού Κώστα Παπακοσμά, συναντήθηκε ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ Χρήστος Μέτιος.

Ο κ. Μέτιος σημειώνει σχετικά με την συνάντηση:

Είχα συνάντηση στο Γραφείο μου με τον Κώστα Παπακοσμά, ερευνητή της ιστορίας και πρώην Αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού και Τουρισμού στην πρώτη αιρετή Διοίκηση της Περιφέρειάς μας.

Ο κ. Παπακοσμάς μου παρέδωσε ένα εγχειρίδιο με το διοικητικό ιστορικό αποτύπωμα της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης τον τελευταίο αιώνα, με όλη την εξέλιξη των θεσμών της Διοίκησης και τα πρόσωπα που τους υπηρέτησαν.

Ο οδηγός αυτός είναι πολύτιμος για τους μελετητές της ιστορίας αλλά και για κάθε πολίτη. Για αυτόν το λόγο θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Περιφέρειάς μας ώστε να είναι διαθέσιμος σε όλους, ιδιαίτερα στους νέους.

Με την ευκαιρία αυτή συζητήσαμε επίσης γενικότερα θέματα που αφορούν την ανάπτυξη της Περιφέρειας μας.

Ο κ. Παπακοσμάς άλλωστε έχει υπηρετήσει διαχρονικά σε όλους τους θεσμούς της Αυτοδιοίκησης και η εμπειρία του είναι σημαντική.

Ιδιαίτερα συζητήσαμε για ζητήματα ανάδειξης και αξιοποίησης των πλεονεκτημάτων που διαθέτουμε ως Περιφέρεια στους τομείς του τουρισμού και του πολιτισμού και το πώς μπορούν να ενισχύσουν ακόμα περισσότερο την οικονομική ανάπτυξη.

Ζήτησα λοιπόν από τον κ. Παπακοσμά να συμβάλει με την εμπειρία του στην κατάθεση συγκεκριμένων προτάσεων προς την κατεύθυνση αυτή και χαίρομαι ιδιαίτερα που το αποδέχθηκε.

Συμφωνήσαμε άλλωστε ότι η σύνθεση δυνάμεων και η συνεργασία όλου του ανθρώπινου δυναμικού της περιοχής μας είναι απαραίτητες για την πρόοδο και την ανάπτυξη της Περιφέρειάς μας.

Πηγή: KavalaWebNews

Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button