Οικονομία

Συγκρατημένη αισιοδοξία για την κίνηση στα ξενοδοχεία της Καβάλας

«Θεωρώ ότι στη διάρκεια της φετινής εορταστικής περιόδου θα έχουμε μια καλή κίνηση στα ξενοδοχεία της Καβάλας. Δεν θα είναι κάτι το θεαματικό, αλλά σίγουρα μια αυξημένη κίνηση, καθώς έχουν αρθεί τα μέτρα για την πανδημία και ο κόσμος θέλει πολύ να ταξιδέψει. Φυσικά οι χειμερινοί προορισμοί έχουν τον πρώτο λόγο, αλλά και η περιοχή μας αποτελεί μια καλή επιλογή».

Τα παραπάνω τόνισε στο πλαίσιο δηλώσεων που έκανε στον «Ενήμερο», ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ξενοδόχων Καβάλας, Αντώνης Μιτζάλης, ο οποίος συνέδεσε την αυξημένη κίνηση στα ξενοδοχεία της πόλης μας στη διάρκεια των εορτών και στην παρουσία της «Ονειρούπολης» στη γειτονική Δράμα, η οποία όπως είπε «βοηθά στο να έχουμε ένα ολοκληρωμένο χειμερινό προϊόν και γι’ αυτούς που θα επιλέξουν την Καβάλα για τις διακοπές τους».

«Τελευταία στιγμή μπορεί να έχουμε εκπλήξεις προς τα πάνω, αλλά και προς τα κάτω. Δεν μπορούμε να πούμε ότι θα είμαστε υπερπλήρεις…»

Ερωτηθείς αναφορικά με το ποιες θα είναι οι ημέρες με την μεγαλύτερη κίνηση στα ξενοδοχεία της Καβάλας και ποιες οι πληρότητες που αναμένεται να καταγραφούν, ο Αντώνης Μιτζάλης απάντησε: «Δεν μπορούμε αυτή τη στιγμή να μιλήσουμε για τις πληρότητες που θα έχουμε. Τελευταία στιγμή μπορεί να έχουμε εκπλήξεις προς τα πάνω, αλλά και προς τα κάτω. Δεν μπορούμε να πούμε ότι θα είμαστε υπερπλήρεις. Ακόμη δεχόμαστε κρατήσεις. Το καλό είναι ότι όλα τα ξενοδοχεία μας είναι προετοιμασμένα να προσφέρουν το εορταστικό κλίμα των ημέρων που θέλει ο επισκέπτης, αλλά νομίζω ότι και η πόλη έχει προετοιμαστεί κατάλληλα, όχι μόνο τα εμπορικά καταστήματα, αλλά και σε επίπεδο εκδηλώσεων, ώστε να είμαστε φιλόξενοι και να προσφέρουμε αυτό που χρειάζεται ο επισκέπτης. Όσον αφορά τις ημέρες με τη μεγαλύτερη κίνηση, είναι τα δυο σαββατοκύριακα Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς και μια σχετική κίνηση στα ενδιάμεσα. Δεν περιμένουμε πάντως κάτι για την περίοδο των Θεοφανείων».

«Την περίοδο των Χριστουγέννων θα έχουμε περισσότερους Έλληνες και αυξημένη κίνηση από βαλκάνιους επισκέπτες στη διάρκεια της Πρωτοχρονιάς, κάτι που συνήθως συμβαίνει κάθε χρόνο τη συγκεκριμένη περίοδο»

Όσον αφορά την «ταυτότητα» των επισκεπτών της Καβάλας στη διάρκεια της εορταστικής περιόδου, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ξενοδόχων Καβάλας, σημείωσε: «Την περίοδο των Χριστουγέννων θα έχουμε περισσότερους Έλληνες και αυξημένη κίνηση από βαλκάνιους επισκέπτες στη διάρκεια της Πρωτοχρονιάς, κάτι που συνήθως συμβαίνει κάθε χρόνο τη συγκεκριμένη περίοδο».

Σε ερώτηση για το πως κύλησε για τα ξενοδοχεία της Καβάλας το διάστημα μετά το πέρας της θερινής περιόδου μέχρι και σήμερα, ο κ. Μιτζάλης απάντησε: «Ήταν η συνηθισμένη κίνηση που έχουμε για χρόνια. Από τον Νοέμβριο και μετά υπάρχει μια υποτονικότητα θα έλεγα στον κλάδο μας κι αυτό θα συνεχιστεί, με εξαίρεση την περίοδο στις γιορτές, μέχρι την άνοιξη που θα περάσουμε πλέον στην νέα τουριστική περίοδο».

«Νομίζω ότι οι τιμές μας είναι ανταγωνιστικές. Αν μάλιστα τις συγκρίνουμε και με άλλους προορισμούς, είμαστε πολύ πιο ανταγωνιστικοί…»

 Σε σχέση με τις τιμές στα ξενοδοχεία της Καβάλας κι αν αυτές έχουν αυξηθεί λόγω της ενεργειακής κρίσης και γενικότερα της ακρίβειας, ο Αντώνης Μιτζάλης δήλωσε: «Νομίζω ότι οι τιμές μας είναι ανταγωνιστικές. Αν μάλιστα τις συγκρίνουμε και με άλλους προορισμούς, είμαστε πολύ πιο ανταγωνιστικοί. Δεν νομίζω ότι οι τιμές είναι κάτι που προβληματίζει τον ταξιδιώτη που θα επιλέξει την Καβάλα. Ίσα ίσα όλα τα ξενοδοχεία και σε όλες τις κατηγορίες είναι πολύ ανταγωνιστικά. Οι τιμές μας είναι πολύ προσγειωμένες, είναι πολύ λογικές, ενώ υπάρχουν και προσφορές της τελευταίας στιγμής, γιατί ναι μεν η κίνηση μπορεί να είναι αυξημένη στην περίοδο των εορτών, όμως δεν υπάρχει υπερπληρότητα στα ξενοδοχεία μας».

«Πέρα από το ενεργειακό κόστος και οι τιμές των προϊόντων αυξήθηκαν πολύ. Θεωρώ ότι η κατάσταση αυτή ήρθε για να μείνει…»

 Τέλος, όσον αφορά τις επιπτώσεις της ενεργειακής κρίσης, αλλά και της ακρίβειας στον ξενοδοχειακό κλάδο, ο κ. Μιτζάλης τόνισε: «Μετά από αυτόν τον έναν χρόνο, στη διάρκεια του οποίου είχαμε εκτόξευση των τιμών και λόγω του πολέμου στην Ουκρανία που επιδείνωσε την κατάσταση, επηρεάστηκαν πάρα πολλά πράγματα. Πέρα από το ενεργειακό κόστος και οι τιμές των προϊόντων αυξήθηκαν πολύ. Θεωρώ ότι η κατάσταση αυτή ήρθε για να μείνει. Όσο και να πέσουν οι τιμές της ενέργειας δεν θα γυρίσουμε εκεί που ήμασταν. Πρέπει να κάνουμε κινήσεις στα ξενοδοχεία μας ώστε να γίνουν ενεργειακά πιο αυτόνομα και να ενισχύσουμε την ενεργειακή τους απόδοση. Αυτό για να γίνει χρειάζονται επενδύσεις κι εκεί έρχεται να βοηθήσει το κράτος. Δεν είναι μόνο να επιδοτούμε τον λογαριασμό ρεύματος, αλλά θα χρειαστούν επιδοτήσεις, ώστε τα ξενοδοχεία να κάνουν επενδύσεις για να εξοικονομούν ενέργεια γιατί αυτό το μείγμα δεν είναι βιώσιμο, ειδικά τους χειμερινούς μήνες».

Πηγή: KavalaWebNews

Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button