Καβάλα

Συγκινητικός επίλογος των μουσικών εκδηλώσεων «Άδοντες και Ψάλλοντες εν τη καρδία»

Εξόχως συγκινητικός ήταν ο επίλογος των μουσικών εκδηλώσεων “Άδοντες και Ψάλλοντες εν τη καρδία”, το βράδυ της Κυριακής 8 Μαΐου, στο Αρχαίο θέατρο Φιλίππων!

Οι χίλιοι διακόσιοι μαθητές δεκαοκτώ Μουσικών Σχολείων από διάφορες περιοχές της χώρας και οκτώ Εκπαιδευτικών Ιδρύματων του εξωτερικού, ερμήνευσαν κατά τρόπο μοναδικό έργα βυζαντινής, ελληνικής παραδοσιακής και λαϊκής μουσικής του Μίκη Θεοδωράκη, υπό τη διεύθυνση του Δημήτρη Καρβούνη, της Έμης Τσιούρα-Δημοπούλου, του Χρυσοβαλάντη Ιωαννίδη, του Χρήστου Τσιαμούλη και της Σοφίας Νεοχωρίτου.

Εκτός από τους μαθητές, το δυνατό χειροκρότημα των θεατών που κατέκλυσαν τις κερκίδες του Αρχαίου θεάτρου Φιλίππων κέρδισαν τόσο ο Διευθυντής του Μουσικού Σχολείου Καβάλας, Γιάννης Κακάρας για τη μεγάλη επιτυχία του θεσμού και ο Μητροπολίτης Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου κ. Στέφανος, ο οποίος τραγούδησε ένα από τα πιο γνωστά τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη (Κράτησα τη ζωή μου – Γιώργος Σεφέρης), όσο και οι Αλέξης Κωστάλας και Γρηγόρης Βαλτινός που είχαν την ευθύνη παρουσίασης της εκδήλωσης και των κειμένων του Γιώργου Μονεμβασίτη, για τη ζωή και την πολιτιστική παρακαταθήκη του Μίκη Θεοδωράκη.

Συνδιοργανωτές Δήμος Καβάλας, Ιερά Μητρόπολη Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου, Αντιπεριφέρεια Καβάλας

Η διοργάνωση τελεί υπό την αιγίδα του Οικουμενικού Πατριαρχείου

Συνδράμουν το ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας, η Εφορεία Αρχαιοτήτων Καβάλας-Θάσου, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Μουσικού Σχολείου Καβάλας και εθελοντές

Πηγή: KavalaWebNews

Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button