Καβάλα

Στις 27 Ιανουαρίου θα πληρωθούν οι εργαζόμενοι στους παιδικούς σταθμούς του δήμου Καβάλας

Στις 27 Ιανουαρίου, αντί στις 10 του μήνα, θα πληρωθούν τελικά οι εργαζόμενοι στους παιδικούς σταθμούς του δήμου Καβάλας, όπως επισημαίνει ο πρόεδρος του Νομικού Προσώπου «Αλληλεγγύη», Ανέστης Δημητριάδης.

«Λόγω του ότι βρισκόμαστε στην αρχή του έτους, υπάρχουν προβλήματα με το ξεκίνημα του προϋπολογισμού. Και από την ΕΤΑ, το επίσημο κράτος από εκεί που πληρώνονται μέσω του ΕΣΠΑ, δυστυχώς για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια έχουν έρθει μόνο για τον 1,5 μισθό τους, τον Σεπτέμβριο και τον μισό Οκτώβριο», ανέφερε αρχικά σε δηλώσεις του ο κ. Δημητριάδης.

«Ζητάμε για μία ακόμη φορά συγγνώμη από αυτούς τους ανθρώπους και προσπαθούμε να κάνουμε το καλύτερο…»

«Ο Οκτώβριος, ο Νοέμβριος και ο Δεκέμβριος, δυστυχώς ενώ έχει κλείσει η χρονιά, δεν έχει γίνει πίστωση χρημάτων. Την περιμένουμε μέρα με τη μέρα, παρ’ όλα αυτά το Νομικό Πρόσωπο προσπαθεί να καλύψει με τα δικά του έξοδα τις μισθοδοσίες. Ήμασταν έτοιμοι να πληρώσουμε και στις 10 Ιανουαρίου, όπως οφείλαμε, αλλά λόγω κάποιων γραφειοκρατικών αγκυλώσεων αυτό θα γίνει στις 27 του μήνα. Έχουμε ετοιμαστεί και για τους επόμενους μήνες, ώστε να μην ταλαιπωρηθεί το προσωπικό, ελπίζοντας πάντα ότι το κράτος θα καταλάβει ότι μιλάμε για εργαζόμενους και πρέπει να πληρώνονται. Ειδικά αυτές τις δύσκολες εποχές το κράτος πρέπει να καταλάβει ότι τα χρήματα πρέπει να δίνονται. Αυτή η καθυστέρηση δημιουργεί πρόβλημα και στη λειτουργία του Νομικού Προσώπου. Ζητάμε για μία ακόμη φορά συγγνώμη από αυτούς τους ανθρώπους και προσπαθούμε να κάνουμε το καλύτερο. Οι μισθοδοσίες έχουν ετοιμαστεί για τις 27 του μήνα και ευελπιστούμε να μην συμβεί ξανά κάτι τέτοιο», υπογράμμισε χαρακτηριστικά για το θέμα.

«Αυτό που θέλουμε από τους γονείς είναι να μην φέρνουν τα παιδιά τους στους παιδικούς σταθμούς σε περίπτωση που έχουν διαγνωσμένη ίωση…»

Σχετικά με τις ιώσεις που ταλαιπωρούν πολλά παιδάκια στους παιδικούς σταθμούς του δήμου Καβάλας, ο κ. Δημητριάδης υπογράμμισε: «Συνιστώ στους γονείς να μην φέρνουν τα απιδιά τους στους παιδικούς σταθμούς όταν έχουν ιώσεις. Αυτό το διάστημα οι ιώσεις είναι πολλές πανελλαδικά. Μέχρι στιγμής αντιμετωπίζονται εντός των παιδικών σταθμών σε πολύ καλό ποσοστό. Τα παιδιά που έρχονται και οι υπάλληλοι τηρούν κάποιο πρωτόκολλο. Αυτό που θέλουμε από τους γονείς είναι να μην φέρνουν τα παιδιά τους σε περίπτωση που έχουν διαγνωσμένη ίωση. Είναι καλό και για τα παιδιά και για την καλή λειτουργία των παιδικών σταθμών. Κρατώντας τα άρρωστα παιδιά στο σπίτι, θα σπάσουμε την αλυσίδα της διάδοσης. Μέχρι στιγμής πάμε πάρα πολύ καλά. Ο φόβος υπάρχει, αλλά πολλές φορές ο φόβος φυλάει τα έρμα».

Πηγή: KavalaWebNews

Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button