Εργασία

Στην πρώτη γραμμή της μάχης το ΕΚΑΒ Καβάλας

Για ένα ακόμη καλοκαίρι, το προσωπικό του ΕΚΑΒ Καβάλας δίνει τον καλύτερο του εαυτό, λειτουργώντας καθημερινά οριακά, για την καλύτερη δυνατή ανταπόκριση στα αυξημένα περιστατικά ατυχημάτων που καταγράφονται στους δρόμους, αλλά και στις παραλίες της περιοχής μας.

Μιλώντας στον «Ενήμερο», ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στο ΕΚΑΒ Καβάλας, Κώστας Τσιτσιλικάκης, επισήμανε ότι οι απαιτήσεις για το φετινό καλοκαίρι είναι πολλές, συμπληρώνοντας ότι θα γίνουν ακόμη περισσότερες μέσα στον Αύγουστο, ενώ για ακόμη μια φορά στάθηκε στις σημαντικές ελλείψεις σε προσωπικό.

«Η αυξημένη παρουσία επισκεπτών δημιουργεί επιπρόσθετη επιβάρυνση σε εμάς, διότι όσο περισσότερος κόσμος κινείται έξω, τόσο περισσότερα τροχαία έχουμε, αλλά και πιθανούς πνιγμούς και φυσικά πολλά παθολογικά περιστατικά…»

«Γνωρίζαμε από την άνοιξη κιόλας, ότι το φετινό καλοκαίρι θα είναι αρκετά δύσκολο. Υπάρχει όντως πολύς κόσμος στην περιοχή μας, τόσο στο νησί της Θάσου, όσο και στο ηπειρωτικό κομμάτι της Π.Ε. Καβάλας. Η αυξημένη παρουσία επισκεπτών δημιουργεί επιπρόσθετη επιβάρυνση σε εμάς, διότι όσο περισσότερος κόσμος κινείται έξω, τόσο περισσότερα τροχαία έχουμε, αλλά και πιθανούς πνιγμούς και φυσικά πολλά παθολογικά περιστατικά. Οπότε πράγματι είναι ένα πολύ δύσκολο καλοκαίρι για εμάς, όχι όμως το δυσκολότερο, γιατί δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οι οδικές υποδομές τα τελευταία χρόνια έχουν βελτιωθεί πολύ. Σε καμιά περίπτωση δεν βιώνουμε καταστάσεις, όπως όταν ο κύριος οδικός άξονας της περιοχής μας ήταν η παραλιακή Εγνατία. Τότε σε κάθε σχεδόν τροχαίο είχαμε νεκρούς. Πλέον τα περισσότερα ατυχήματα είναι εντός αστικού ιστού ή στο επαρχιακό οδικό δίκτυο και είναι συνήθως υλικών ζημιών», ανέφερε αρχικά στις δηλώσεις του ο Κώστας Τσιτσιλικάκης.

«Θέλουμε να εκπαιδευτεί περισσότερος κόσμος στην ΚΑΡΠΑ. Εμείς είμαστε ο τελικός παραλήπτης των περιστατικών. Θα πρέπει όλοι να ξέρουν κάποια βασικά για να βοηθήσουν τον εαυτό τους και τον συνάνθρωπο τους»

«Από την άλλη, λόγω της ακρίβειας που υπάρχει στα καύσιμα, ο κόσμος χρησιμοποιεί περισσότερο τα δίκυκλα κι άρα υπάρχει μεγαλύτερη πιθανότητα πρόκλησης τραυματισμού. Επίσης έχουμε και φέτος αρκετά περιστατικά πνιγμών στην περιοχή μας, αλλά πρέπει να τονίσουμε ότι ευτυχώς πολλά περιστατικά που θα μπορούσαν να εξελιχθούν σε πνιγμούς, δεν φτάνουν σε εμάς γιατί είναι καλύτερα τα πράγματα στις παραλίες μας, με τους ναυαγοσώστες που έχουν γνώσεις πρώτων βοηθειών να αντιμετωπίζουν επί τόπου αυτά τα περιστατικά. Επίσης τα προηγούμενα χρόνια δεν είχαμε απινιδωτές στην πόλη μας, όμως πλέον έχουμε σε αρκετά σημεία, ευελπιστούμε δε σε περισσότερους το επόμενο διάστημα, ώστε να είναι πιο οργανωμένα τα πράγματα. Θέλουμε να εκπαιδευτεί περισσότερος κόσμος στην ΚΑΡΠΑ. Εμείς είμαστε ο τελικός παραλήπτης των περιστατικών. Θα πρέπει όλοι να ξέρουν κάποια βασικά για να βοηθήσουν τον εαυτό τους και τον συνάνθρωπο τους», σημείωσε στη συνέχεια των όσων είπε στον «Ε» ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στο ΕΚΑΒ Καβάλας.

«Έχουμε μπροστά μας έναν πολύ δύσκολο Αύγουστο, καθώς θα υπάρξει κορύφωση της τουριστικής κίνησης οπότε πρέπει να είμαστε ακόμη πιο έτοιμοι. Δυστυχώς λιγοστεύουν τα διαθέσιμα ασθενοφόρα όταν υπάρχουν διακομιδές…»

Παράλληλα, ο κ. Τσιτσιλικάκης μιλώντας για το υπόλοιπο του Αυγούστου, αλλά και για την κάλυψη της Π.Ε. Καβάλας με ασθενοφόρα ανά βάρδια υπογράμμισε: «Έχουμε μπροστά μας έναν πολύ δύσκολο Αύγουστο, καθώς θα υπάρξει κορύφωση της τουριστικής κίνησης, οπότε πρέπει να είμαστε ακόμη πιο έτοιμοι. Δυστυχώς λιγοστεύουν τα διαθέσιμα ασθενοφόρα όταν υπάρχουν διακομιδές σε νοσοκομεία γειτονικών Περιφερειακών Ενοτήτων, οπότε με δυο οχήματα για όλη την Π.Ε. Καβάλας δεν μπορούμε να ανταποκριθούμε όπως θα θέλαμε. Είμαστε αποδυναμωμένοι, όπως και τα Κέντρα Υγείας. Κι εκεί οι συνάδελφοι παίρνουν τις άδειες τους, οπότε υπάρχουν περισσότερες μέρες που δεν καλύπτονται με ασθενοφόρα κι άρα πηγαίνουμε εμείς για να καλύψουμε όλη την περιοχή σε Νέστο και Παγγαίο. Τα ασθενοφόρα παραμένουν τρία στην πρωινή βάρδια, τρία στην απογευματινή και δυο το βράδυ για όλη την Π.Ε. Καβάλας. Οι ελλείψεις και των Κέντρων Υγείας λειτουργούν στην αποδυνάμωση όλου του συστήματος των ασθενοφόρων».

«Λειτουργούμε οριακά και γι’ αυτό ακριβώς υπερβάλλουμε εαυτόν και με το φιλότιμο μας προσπαθούμε να εξυπηρετήσουμε όσο το δυνατό περισσότερα περιστατικά και όσο καλύτερα γίνεται…»

 Τέλος, αναφορικά με το αν έχει υπάρξει ενίσχυση σε επίπεδο προσωπικού στο ΕΚΑΒ Καβάλας, ο κ. Τσιτσιλικάκης δήλωσε: «Δεν έχουμε πάρει επιπλέον προσωπικό, ίσα ίσα εξακολουθεί ένας συνάδελφος να βρίσκεται σε αναστολή λόγω μη εμβολιασμού, υπάρχουν άλλοι που είναι σε καθεστώς συνταξιοδότησης το επόμενο διάστημα, άλλοι που τώρα αναγκαστικά παίρνουν τις άδειες τους αφού τις είχαν στερηθεί όλο το προηγούμενο διάστημα. Λειτουργούμε οριακά και γι’ αυτό ακριβώς υπερβάλλουμε εαυτόν και με το φιλότιμο μας προσπαθούμε να εξυπηρετήσουμε όσο το δυνατό περισσότερα περιστατικά και όσο καλύτερα γίνεται. Στις περισσότερες των περιπτώσεων τα καταφέρνουμε, σε άλλες δυστυχώς, λόγω των συνθηκών, δεν μπορούμε να τα καταφέρουμε. Παρ’ όλα αυτά δίνουμε τον αγώνα μας καθημερινά».

Πηγή: KavalaWebNews

Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button