Εργασία

Στα όριά του δουλεύει το Αστικό ΚΤΕΛ Καβάλας

Τα μαθητικά δρομολόγια, αλλά και η επιστροφή των φοιτητών στο ΔΙ.ΠΑ.Ε., κρατούν «ζωντανό» το Αστικό Κ.Τ.Ε.Λ. Καβάλας, σύμφωνα με όσα δήλωσε στον «Ενήμερο», ο πρόεδρος του μεταφορικού οργανισμού, Στράτος Μακρογιαννίδης.

Όπως σημείωσε παράλληλα, η εκτίναξη της τιμής του πετρελαίου κίνησης μετά και την κατάργηση της επιδότησης των 15 λεπτών το λίτρο στην αντλία, έφερε το Αστικό Κ.Τ.Ε.Λ. Καβάλας στα όριά του, ενώ συμπλήρωσε ότι όπως τους διαβεβαιώνει η Ομοσπονδία τους από την Αθήνα, επίκειται κρατική παρέμβαση, όσον αφορά τα καύσιμα, τέτοια που θα ανακουφίσει σημαντικά την δραματική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι αυτοκινητιστές των αστικών λεωφορείων.

«Η κατάσταση με την σημερινή τιμή του πετρελαίου μας έχει φτάσει στο αμήν! Φτάσαμε σε σημείο να πούμε να… παραδώσουμε τα κλειδιά στον δήμο…»

«Όσον αφορά την επιβατική κίνηση, μπορώ να πω ότι είμαστε ικανοποιημένοι μιας και η επιστροφή των φοιτητών στο ΔΙ.ΠΑ.Ε., αλλά και τα μαθητικά δρομολόγια, είναι αυτά που κρατάνε «ζωντανό» το Αστικό Κ.Τ.Ε.Λ. Καβάλας. Από την άλλη υπήρξε ενημέρωση μας από την Ομοσπονδία μας, ότι επίκειται κρατική βοήθεια, με επί της ουσίας επιδότηση του πετρελαίου κίνησης. Είναι μια ευχάριστη καταρχήν εξέλιξη, η οποία όμως μένει να γίνει πράξη. Να μην μείνουμε στις υποσχέσεις για άλλη μια φορά. Η κατάσταση με την σημερινή τιμή του πετρελαίου μας έχει φτάσει στο αμήν! Φτάσαμε σε σημείο να πούμε να …παραδώσουμε τα κλειδιά στον δήμο», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Στράτος Μακρογιαννίδης.

«Περίπου ανά δύο μέρες χρειαζόμαστε 350 ευρώ για καύσιμα, όταν πέρυσι τέτοια περίοδο η τιμή ήταν πολύ χαμηλότερη –  Έχουμε και κάποιες ζημιές στα λεωφορεία μας, γιατί όλη η πόλη σκάβεται. Οι σκόνες πηγαίνουν στις μηχανές…»

«Βάζουμε πετρέλαιο στην ίδια τιμή όπως ο κάθε καταναλωτής, παρά το ότι ανήκουμε στα μέσα μαζικής μεταφοράς. Για παράδειγμα ένα αστικό λεωφορείο χρειάζεται περίπου 500 ευρώ για να γεμίσει. Περίπου ανά δυο μέρες χρειαζόμαστε 350 ευρώ για καύσιμα, όταν πέρυσι τέτοια περίοδο η τιμή ήταν πολύ χαμηλότερη. Δεν είναι όμως μόνο τα καύσιμα. Όταν ανεβαίνει το πετρέλαιο συμπαρασύρονται τα πάντα προς τα πάνω. Ανταλλακτικά, ελαστικά κλπ, έχουμε κι από εκεί μεγάλη πίεση. Είμαστε οριακά αυτή τη στιγμή. Έχουμε και κάποιες ζημιές στα λεωφορεία μας, γιατί όλη η πόλη σκάβεται. Οι σκόνες πηγαίνουν στις μηχανές των λεωφορείων κι είχαμε ζημιές από τα έργα. Κι αυτοί οι άνθρωποι τη δουλειά τους κάνουν, αλλά πληρώνουμε τη νύφη εμείς, να το πω καλύτερα. Είναι συνεργάσιμοι όμως στη διέλευση μας, δεν θα μπούμε στη διαδικασία αντιπαράθεσης με κανέναν. Είναι καλό που γίνονται τα έργα για να τελειώνουμε όσο γίνεται πιο γρήγορα», συμπλήρωσε στη συνέχεια των όσων δήλωσε στον «Ε» ο πρόεδρος του Αστικού Κ.Τ.Ε.Λ.

Παρελήφθησαν νέα μηχανήματα τηλεματικής – Ήδη έχουν τοποθετηθεί στα μισά περίπου λεωφορεία – Τέλος του έτους με αρχές του 2023 θα είναι σε πλήρη λειτουργία

Καταληκτικά ο κ. Μακρογιαννίδης αναφέρθηκε και στα συστήματα τηλεματικής, η πλήρης λειτουργία της οποίας θα αρχίσει στα τέλη του έτους ή στις αρχές του 2023.

«Δεν θέλουμε να μένουμε στάσιμοι. Έχουμε παραλάβει νέα μηχανήματα τηλεματικής, τα οποία θα μας αναβαθμίσουν ως κλάδο. Είναι ότι πιο καλό υπάρχει σε μηχάνημα αυτή τη στιγμή σε όλη την Ευρώπη. Ο επιβάτης μόλις μπαίνει στο λεωφορείο θα μπορεί να κόβει το εισιτήριο του, ενώ σε όλες τις στάσεις του κέντρου και λίγο πιο έξω από αυτό θα υπάρχει ενημέρωση στους ειδικούς πίνακες για τις ώρες διέλευσης των αστικών λεωφορείων. Τέλος της χρονιάς με αρχές της επόμενης ελπίζω να είμαστε έτοιμοι να λειτουργήσουμε. Ήδη στα μισά οχήματα έχουν τοποθετηθεί τα μηχανήματα», ανέφερε σχετικά ο πρόεδρος του Αστικού Κ.Τ.Ε.Λ.

Πηγή: KavalaWebNews

Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button