ΠαγγαίοΧωρίς κατηγορία

Στέργιος Κεχαγιάς: «Οι λαοί έχουν τη δική τους λογική»

Παράταση μέχρι τη Δευτέρα έλαβε η συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας στον Δήμο Παγγαίου

Παράταση μέχρι και τη Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου, έλαβε η συγκέντρωση και αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στα θύματα των σεισμών σε Τουρκία και Συρία, στον Δήμο Παγγαίου.

Η επικαιροποιημένη λίστα ειδών πρώτης ανάγκης για τις πληγείσες από τον σεισμό περιοχές περιλαμβάνει: κουβέρτες, παπλώματα, σκηνές, υπνόσακους, μαξιλάρια, φακούς, είδη ρουχισμού (μόνο κασκόλ, γάντια, σκούφους, κάλτσες), είδη γυναικείας υγιεινής, πάνες παιδικές και τρίτης ηλικίας, καθώς και συσκευασμένη ξηρά τροφή και παιδικές τροφές.

«Ήταν άμεσα τα αντανακλαστικά του δήμου Παγγαίου και του δημάρχου μας, από την ίδια κιόλας μέρα που έγινε ο σεισμός…»

Για το θέμα μίλησε στον «Ενήμερο», ο Στέργιος Κεχαγιάς, ειδικός σύμβουλος του δημάρχου Παγγαίου, Φίλιππου Αναστασιάδη, ο οποίος τόνισε αρχικά: «Ήταν άμεσα τα αντανακλαστικά του δήμου Παγγαίου και του δημάρχου μας, από την ίδια κιόλας μέρα που έγινε ο σεισμός, αφού εκείνη την ημέρα είχαμε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, πριν την έναρξη του οποίου ο κ. Αναστασιάδης εισηγήθηκε την συγκέντρωση βοήθειας προς τον δοκιμαζόμενο λαό της Τουρκίας. Στη διάρκεια της συνεδρίασης, μετά από αίτημα του δημάρχου ήρθε γρήγορα η επιστολή από την Κ.Ε.Δ.Ε. που προέτρεπε τους Δήμους να προβούν στη συγκέντρωση των απαραίτητων για την περίπτωση υλικών. Αυτόματα και σε συνεννόηση με τους τοπικούς αντιδημάρχους, ορίσαμε τα σημεία συγκέντρωσης της βοήθειας στα πρώην δημαρχεία των πέντε Δημοτικών Ενοτήτων (Ελευθερούπολη, Μουσθένη, Νικήσιανη, Γαληψό και Νέα Πέραμο)».

«Υπάρχει όντως μεγάλο ενδιαφέρον από τους συμπολίτες μας να προσφέρουν στους ανθρώπους που υποφέρουν από τους σεισμούς. Συνεχώς τηλεφωνούν στον Δήμο, ζητώντας επιπλέον πληροφορίες…»

 Σύμφωνα πάντα με τον κ. Κεχαγιά, η ανταπόκριση των πολιτών του Δήμου Παγγαίου είναι μεγάλη.

«Αρχικά μας είχαν πει ότι η συγκέντρωση της βοήθειας θα διαρκέσει τρεις μέρες, ωστόσο δόθηκε παράταση μέχρι και την ερχόμενη παράταση και ανακοινώθηκε η νέα επικαιροποιημένη λίστα ειδών πρώτης ανάγκης που είναι διευρυμένη. Υπάρχει όντως μεγάλο ενδιαφέρον από τους συμπολίτες μας να προσφέρουν στους ανθρώπους που υποφέρουν από τους σεισμούς. Συνεχώς οι συμπολίτες μας τηλεφωνούν στον Δήμο, ζητώντας επιπλέον πληροφορίες. Η συγκέντρωση των ειδών συνεχίζεται στο δημαρχείο Παγγαίου, αλλά και στα κατά τόπους πρώην δημαρχεία των Δημοτικών Ενοτήτων. Χάρηκα για την παράταση που δόθηκε γιατί νομίζω δεν θα προλαβαίναμε να καλύψουμε το ενδιαφέρον των συμπολιτών μας για προσφορά στους σεισμόπληκτους».

«Οι λαοί έχουν τη δική τους λογική και όλοι μας ως Έλληνες έχουμε πάνω απ’ όλα το φιλότιμο και το αίσθημα συμπαράστασης στον γείτονα…»

«Οι πολίτες δείχνουν για άλλη μια φορά την ευαισθησία τους και δεν επηρεάζονται από τα «θα έρθουμε μια νύχτα ξαφνικά». Οι λαοί έχουν τη δική τους λογική και όλοι μας ως Έλληνες έχουμε πάνω απ’ όλα το φιλότιμο και το αίσθημα συμπαράστασης στον γείτονα, όταν αυτός περνάει δύσκολες στιγμές, είναι αυξημένο και έχει αποδειχτεί πολλές φορές παλαιότερα και πιο έντονα. Μην ξεχνάμε τους μεγάλους σεισμούς του 1999, όταν αναπτύχθηκε και η περίφημη διπλωματία των σεισμών. Οι εικόνες που μας έρχονται από τις μαρτυρικές περιοχές όπου χτύπησε ο σεισμός δείχνουν ότι το πρόβλημα είναι έντονο, σε συνδυασμό με τις καιρικές συνθήκες που επιβαρύνουν την ήδη καταστροφική κατάσταση που έχει δημιουργηθεί εκεί. Κατά συνέπεια ο Έλληνας για άλλη μια φορά δείχνει τη μεγαλοσύνη και τη μεγαλοψυχία του», δήλωσε ακόμη ο Στέργιος Κεχαγιάς.

«Και από το υπουργείο Πολιτικής Προστασίας και από τον ΟΑΣΠ το υλικό που υπάρχει και τα σχέδια που εφαρμόζονται υλοποιούνται σε μεγάλο βαθμός…»

Λόγω και της ιδιότητάς του, ως εκπαιδευτικός, ο κ. Κεχαγιάς ρωτήθηκε για το αν στα σχολεία τα παιδιά μας ενημερώνονται για το πως πρέπει να αντιδράσουν σε περίπτωση σεισμού και απάντησε: «Μπορώ να μιλήσω για τα σχολεία του Δήμου Παγγαίου. Και από το υπουργείο Πολιτικής Προστασίας και από τον ΟΑΣΠ το υλικό που υπάρχει και τα σχέδια που εφαρμόζονται υλοποιούνται σε μεγάλο βαθμό. Άλλωστε αρωγός μας σε αυτήν την προσπάθεια είναι η Πυροσβεστική Υπηρεσία Ελευθερούπολης, η οποία τακτικά και έγκαιρα ενημερώνει τους μικρούς μας μαθητές και με ασκήσεις. Υπάρχει πληθώρα υλικού που ως Δήμος Παγγαίου το έχουμε αναρτήσει και στη σελίδα του Δήμου μας, όπου κάθε εκπαιδευτικός μπορεί να το χρησιμοποιήσει, είτε σε επίπεδο τάξης, είτε σε επίπεδο σχολικής μονάδας. Το υλικό είναι προσαρμοσμένο στις ανάγκες των μικρών παιδιών για να κατανοούν εύκολα τι πρέπει να κάνουν στην περίπτωση σεισμού. Εγώ θα έλεγα ακόμη και ο κάθε πολίτης θα μπορούσε να καταστρώσει ένα δικό του ατομικό σχέδιο επιβίωσης ή αντιμετώπισης ενός τέτοιου φαινομένου».

Πηγή: KavalaWebNews

Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button