Εργασία

Σε υψηλό επίπεδο βρίσκεται η ασφάλεια στο υπεραστικό ΚΤΕΛ Καβάλας

Κώστας Πανταζής: Οι πολίτες είναι ακόμη πιο ευαίσθητοι, βιώσαν ένα σοκ, όπως όλοι μας / Περνάμε κάθε χρόνο Κ.Τ.Ε.Ο. / Ο μέσος όρος ηλικίας των οδηγών μας δεν είναι μεγάλος

Στο μεγάλο ζητούμενο της ασφάλειας των επιβατών στα μέσα μαζικής μεταφοράς, το οποίο αναδείχθηκε με τον πλέον τραγικό τρόπο στο σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών, αναφέρθηκε με δηλώσεις του στον «Ενήμερο», ο πρόεδρος του Υπεραστικού Κ.Τ.Ε.Λ. Καβάλας, Κώστας Πανταζής.

Όπως σημείωσε αρχικά ο κ. Πανταζής. όντως μετά το τρομακτικό δυστύχημα που κόστισε τη ζωή τόσων δεκάδων επιβατών, υπάρχει ένα κλίμα ανασφάλειας στο επιβατικό κοινό, το οποίο διαπιστώνουν και οι ίδιοι οι άνθρωποι του Υπεραστικού Κ.Τ.Ε.Λ. Καβάλας.

«Δεν είχαμε και δεν έχουμε θέματα ασφάλειας και το έχει δείξει η ιστορία μας τόσα χρόνια…»

«Εμείς από την πλευρά μας, όσον αφορά τα θέματα ασφαλείας, ανά τακτά χρονικά διάστημα επισημαίνουμε στους οδηγούς και στους ιδιοκτήτες, να διατηρούν τα λεωφορεία τους σε καλή κατάσταση», επισήμανε αρχικά στις δηλώσεις του ο Κώστας Πανταζής.

«Έχουμε έναν καλό και σύγχρονο στόλο λεωφορείων, με έναν καλό μέσο όρο ηλικίας των οχημάτων μας και είμαστε σε πολύ υψηλό επίπεδο. Τα λεωφορεία συντηρούνται όπως πρέπει και είναι καλό για εμάς το γεγονός ότι το 80% των οδηγών μας είναι και μέτοχοι, άρα αυτοαπασχολούμενοι ουσιαστικά. Συντηρούν τις περιουσίες τους με δικά τους κόστη και μέσα και τα διατηρούν σε πολύ καλή κατάσταση. Πάντα και εμείς όμως ως διοίκηση, τους υπενθυμίζουμε ότι πρέπει να είναι σωστοί στις υποχρεώσεις τους. Δεν είχαμε και δεν έχουμε θέματα ασφάλειας και το έχει δείξει η ιστορία μας τόσα χρόνια», υπογράμμισε στη συνέχεια των όσων είπε στον «Ε» ο κ. Πανταζής.

«Οι πολίτες είναι ακόμη πιο ευαίσθητοι, βιώσαν ένα σοκ, όπως όλοι μας. Μπαίνουν στα λεωφορεία και κοιτάζουν τις ζώνες και τα μέτρα ασφαλείας…»

 Όσον αφορά την αύξηση των ελέγχων σε όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς, μετά το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών, ο πρόεδρος του Υπεραστικού Κ.Τ.Ε.Λ. Καβάλας ανέφερε: «Ότι θα γίνονται έλεγχοι παραπάνω μετά από τέτοια συμβάντα είναι λογικό. Εμείς είμαστε έτοιμοι για αυτούς τους ελέγχους. Άλλωστε ελέγχους αντιμετωπίζουμε τακτικά, αντεπεξερχόμαστε σε αυτούς και δεν έχουμε θέμα. Οι πολίτες είναι ακόμη πιο ευαίσθητοι, βιώσαν ένα σοκ, όπως όλοι μας. Μπαίνουν στα λεωφορεία και κοιτάζουν τις ζώνες και τα μέτρα ασφαλείας. Είναι λογικό γιατί είμαστε πολύ κοντά στο δυστύχημα και εύλογα ανησυχεί ο κόσμος, το βλέπουμε κι εμείς, έχει το αίσθημα της ανασφάλειας. Όμως θεωρώ ότι εμείς δεν δίνουμε το δικαίωμα να νιώθουν ανασφαλείς στα δικά μας λεωφορεία. Οι μέτοχοι μας είναι συνειδητοποιημένοι και προσπαθούν για το καλύτερο, το αποδεικνύει και η ιστορία μας αυτό».

«Περνάμε κάθε χρόνο Κ.Τ.Ε.Ο. και ελεγχόμαστε και για τις ζώνες, είναι στις υποχρεώσεις μας. Στον έλεγχο του Κ.Τ.Ε.Ο. ελέγχονται και τα ελαστικά των λεωφορείων μας, είναι στην υποχρέωση του ελέγχου»

 Αναφορικά με το θέμα των ζωνών ασφαλείας στα λεωφορεία, αλλά και για τα ελαστικά τους, ο κ. Πανταζής σημείωσε: «Είναι υποχρεωτικό από τον νόμο να υπάρχουν ζώνες ασφαλείας στα λεωφορεία. Δεν είναι υποχρεωτικό όμως να τις φορούν, είναι στη διακριτική ευχέρεια του κάθε επιβάτη. Περνάμε κάθε χρόνο Κ.Τ.Ε.Ο. και ελεγχόμαστε και για τις ζώνες, είναι στις υποχρεώσεις μας. Άλλωστε δεν ταξινομείται ένα λεωφορείο χωρίς ζώνες ασφαλείας. Στον έλεγχο του Κ.Τ.Ε.Ο. ελέγχονται και τα ελαστικά των λεωφορείων μας, είναι στην υποχρέωση του ελέγχου. Δεν μπορούμε εμείς να ελέγξουμε ως διοίκηση ταυτόχρονα τα ελαστικά 150 λεωφορείων. Αυτό είναι δουλειά των αρμοδίων να το κάνουν. Όμως δεν έχουμε κανένα θέμα με τα ελαστικά, διότι τα οχήματά μας ελέγχονται σχεδόν καθημερινά».

«Ο μέσος όρος ηλικίας των οδηγών μας δεν είναι μεγάλος – Καλώ τους επιβάτες, αν εντοπίζουν προβλήματα, να τα καταγγέλλουν σε εμάς…»

 Σε σχέση με τον ηλικιακό μέσο όρο των οδηγών του Υπεραστικού Κ.Τ.Ε.Λ., αλλά και για γενικότερα θέματα συμπεριφοράς τους, ο κ. Πανταζής επισήμανε: «Ο μέσος όρος ηλικίας των οδηγών μας δεν είναι μεγάλος. Είναι κυρίως νέα παιδιά. Σε σχέση με το παρελθόν έχουν βελτιωθεί και τα θέματα συμπεριφοράς των οδηγών μας. Αυτό φαίνεται και από τα πειθαρχικά που κάνουμε. Δεν έχουμε μεγάλα παραπτώματα όπως γινόταν παλιά. Εγώ από την πλευρά μου καλώ τους επιβάτες, αν εντοπίζουν προβλήματα, να τα καταγγέλλουν σε εμάς. Αυτό είναι πολύ σημαντικό για να μπορούμε να τα διορθώνουμε άμεσα με τις ανάλογες επιβολές κυρώσεων για να γίνονται καλύτεροι και οι οδηγοί μας».

«Είναι πολλά τα λεωφορεία μας και αυτό μας δίνει την ευχέρεια να μη δουλεύουν πολλές ώρες οι οδηγοί μας…»

 Αναφορικά τέλος με τις βάρδιες, στις οποίες καλούνται να αντεπεξέλθουν οι οδηγοί του Υπεραστικού Κ.Τ.Ε.Λ., ο κ. Πανταζής σημείωσε: «Είναι πολλά τα λεωφορεία μας και αυτό μας δίνει την ευχέρεια να μη δουλεύουν πολλές ώρες οι οδηγοί μας. Έχουμε μεγάλο στόλο κι ως εκ τούτου δεν χρειάζεται να πιέσουμε καταστάσεις. Οι βάρδιες είναι πιο εύκολες. Ένα λεωφορείο για παράδειγμα εκτελεί το δρομολόγιο Καβάλα – Θεσσαλονίκη, 2 ώρες το εξπρές και 2.30 ώρες το άλλο, δηλαδή 4.30 με 5 ώρες οδήγησης κι ο οδηγός θα σχολάσει μετά από αυτό. Δεν πιάνει καν το 8ωρο. Το δρομολόγιο των Αθηνών πιάνει τις 8.30 ώρες, αλλά μας δίνει το δικαίωμα ο νόμος μια φορά την εβδομάδα ο οδηγός να κάνει μέχρι 10 ώρες, οπότε είναι μέσα στον νόμο. Τα υπόλοιπα δρομολόγια δεν απαιτούν 8ωρο».

Πηγή: KavalaWebNews

Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button