Εργασία

Σε περίοδο «συντήρησης» μπαίνει το Αστικό ΚΤΕΛ

Στράτος Μακρογιαννίδης: Το καλοκαίρι είναι μια πολύ ζόρικη περίοδος για εμάς / Ξεκίνησαν τα δρομολόγια προς Καλαμίτσα – Μπάτη, όμως φέτος δεν θα είναι τόσο πυκνά

Σε αντίθεση με πολλούς επαγγελματικούς κλάδους που το καλοκαίρι ανεβάζουν ταχύτητα και κατ’ επέκταση τους τζίρους τους, το Αστικό Κ.Τ.Ε.Λ. Καβάλας, μπαίνει σε μια περίοδο «συντήρησης», καθώς μειώνεται σημαντικά η επιβατική κίνηση.

Όπως σημείωσε σε δηλώσεις που έκανε στον «Ενήμερο» ο πρόεδρος του Αστικού Κ.Τ.Ε.Λ. Καβάλας, Στράτος Μακρογιαννίδης, μετά το κλείσιμο των σχολείων και του ΔΙ.ΠΑ.Ε., το επιβατικό κοινό στα αστικά λεωφορεία είναι στη μεγάλη πλειονότητα οι συνταξιούχοι.

Ξεκίνησαν τα δρομολόγια προς Καλαμίτσα – Μπάτη, όμως φέτος δεν θα είναι τόσο πυκνά – Θα προσαρμόζονται ανάλογα με την επιβατική κίνηση

Μόνη ελπίδα για να αυξηθεί κάπως ο τζίρος της εταιρείας είναι η έναρξη των δρομολογίων από το Τελωνείο προς Καλαμίτσα και Μπάτη για όλη τη διάρκεια της θερινής περιόδου.

«Μέχρι τώρα δυστυχώς ο καιρός δεν μας βοήθησε, ώστε να υπάρξει μεγάλη κίνηση προς Καλαμίτσα και Μπάτη, ελπίζουμε από εδώ και πέρα να αλλάξει αυτή η εικόνα. Το δυσάρεστο είναι ότι πλέον δεν μπορούμε να βάζουμε πυκνά δρομολόγια, αλλά κάθε μια ή μισή ώρα. Θα τα προσαρμόζουμε ανάλογα, μόνο όταν υπάρχει μεγάλη επιβατική κίνηση για να εξυπηρετήσουμε το κοινό», επισήμανε χαρακτηριστικά ο Στράτος Μακρογιαννίδης.

«Το καλοκαίρι είναι μια πολύ ζόρικη περίοδος για εμάς…»

Σε ερώτηση για το πόσο ικανοποιημένος είναι από τις πληρότητες που καταγράφουν τα αστικά λεωφορεία, ο κ. Μακρογιαννίδης απάντησε: «Εμείς, όπως είναι γνωστό χρόνια τώρα, δουλεύουμε με τους μαθητές, τους φοιτητές και τους συνταξιούχους. Πλέον έχουν μείνει μόνο οι συνταξιούχοι, οπότε είμαστε λίγο δύσκολα, μπορώ να πω ούτε καν σε φάση συντήρησης. Το καλοκαίρι είναι μια πολύ ζόρικη περίοδος για εμάς. Έπρεπε να δουλεύουμε πολύ σε μια πόλη με τόση θάλασσα γύρω γύρω, αλλά δυστυχώς τα πράγματα δεν είναι ευνοϊκά για την επιχείρησή μας».

«Στην ουσία η επιβατική κίνηση για εμάς αρχίζει και πάλι από τον Σεπτέμβριο. Μέχρι τότε θα ταλαιπωρηθούμε οικονομικά, όπως και την εποχή της πανδημίας»

Όσον αφορά τα δρομολόγια που έχουν τον μεγαλύτερο αριθμό επιβατών, ο πρόεδρος του Αστικού Κ.Τ.Ε.Λ. Καβάλας, είπε ότι αυτά είναι του Αγίου Λουκά και δεύτερο αυτό του Νοσοκομείου, το οποίο στην ουσία καλύπτει όλη την πόλη από το Περιγιάλι μέχρι την άλλη άκρη.

«Στην ουσία η επιβατική κίνηση για εμάς αρχίζει και πάλι από τον Σεπτέμβριο. Μέχρι τότε θα ταλαιπωρηθούμε οικονομικά, όπως και την εποχή της πανδημίας», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Μακρογιαννίδης.

Τέλος, αναφορικά με το αν το Αστικό Κ.Τ.Ε.Λ. έλαβε την κρατική ενίσχυση, ο Στράτος Μακρογιαννίδης απάντησε: «Περιμένουμε ακόμη. Είμαστε στην αναμονή. Όλο υποσχέσεις ακούμε και τίποτα στο τέλος. Ίσως μετά τις εκλογές».

Πηγή: KavalaWebNews

Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button