Περιφέρεια

Σε επιφυλακή για την κακοκαιρία

Σε επιφυλακή τέθηκαν από το βράδυ της Παρασκευής (21/1) και θα συνεχίσουν στο ίδιο επίπεδο μέχρι και τα μέσα της επόμενης εβδομάδας, όλες οι εμπλεκόμενες υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας, για την αντιμετώπιση των καιρικών φαινομένων που προκαλεί η κακοκαιρία «Ελπίδα».

Το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας, η Αντιπεριφέρεια, αλλά και η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Π.Ε.Κ., θα βρίσκονται σε διαρκή εγρήγορση, όπως τονίστηκε στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου που δόθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής (21/1) από τον αντιπεριφερειάρχη Καβάλας, Αλέξη Πολίτη, τον προϊστάμενο του Τ.Π.Π., Σταύρο Κιβράκη και τον διευθυντή της Δ.Τ.Ε., κ. Νάστο.

Α. Πολίτης: «Οι πολίτες θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί μέχρι τα μέσα της επόμενης εβδομάδας»

Όπως υπογράμμισε ο Αλέξης Πολίτης, η Π.Ε. Καβάλας είναι έτοιμη να επιχειρήσει με 4 αποχιονιστικά μηχανήματα, συν άλλα 2 της εργολαβίας συντήρησης. Επιπλέον θα συνδράμουν 2 γκρέιντερ και 2 φορτωτές, ενώ στη Θάσο με ένα αποχιονιστικό μηχάνημα κι ένα JCB. Ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας ανέφερε ακόμη ότι υπάρχει μεγάλο απόθεμα σε αλάτι.

«Οι πολίτες θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί μέχρι τα μέσα της επόμενης εβδομάδας. Πρέπει να συνεργαστούμε όλοι κι είμαι βέβαιος ότι θα τα καταφέρουμε», επισήμανε χαρακτηριστικά ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας.

Σ. Κιβράκης: «Οι πολίτες θα πρέπει να αποφύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις και να ακολουθούν όλες τις οδηγίες. Για τις επόμενες 10 ημέρες θα έχουμε συνθήκες ολικού παγετού»

Από τη μεριά του ο προϊστάμενος του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Καβάλας, Σταύρος Κιβράκης ανέφερε ότι πρόκειται για μια κλασική χειμερινή περίοδο, σε αντίθεση με ό,τι συνέβαινε τα προηγούμενα χρόνια.

«Οι πολίτες θα πρέπει να αποφύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις και να ακολουθούν όλες τις οδηγίες. Για τις επόμενες 10 ημέρες θα έχουμε συνθήκες ολικού παγετού», υπογράμμισε σχετικά ο κ. Κιβράκης.

Αναφορικά με το που θα χιονίσει είπε ότι αυτό θα συμβεί μέχρι και τα παραλιακά τμήματα του δήμου Νέστου, αλλά όχι σε αυτά των δήμων Καβάλας και Παγγαίου.

Από τα μεσάνυχτα του Σαββάτου αναμένονταν χιονοπτώσεις στην περιοχή του Αγίου Σίλα, αλλά και στα ορεινά. Τη Δευτέρα (24/1) δεν αποκλείεται να χιονίσει και στη Θάσο.

Τέλος, ο κ. Νάστος επισήμανε ότι όλοι οι εμπλεκόμενοι θα είναι σε επιφυλακή για τις επόμενες 10 ημέρες και κάλεσε με τη σειρά του τους πολίτες να αποφεύγουν άσκοπες μετακινήσεις.

Πηγή: KavalaWebNews

Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button