Οικονομία

Πυρετώδεις προετοιμασίες στη Θάσο για το Πάσχα

Με πυρετώδεις ρυθμούς προετοιμάζεται η Θάσος, για το Πάσχα αρχικά και στη συνέχεια για την φετινή τουριστική περίοδο, σύμφωνα με όσα δήλωσε στην ΕΡΑ Καβάλας, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων του νησιού, Πάρης Παρασχούδης.

«Όντως από την Μεγάλη Τετάρτη (12/4) και μετά θα ανοίξουν κάποια ξενοδοχεία για να υποδεχτούν επισκέπτες από την περιοχή μας κατά κύριο λόγο, αλλά και από άλλες περιοχές της Ελλάδας, καθώς υπάρχει μία τάση οι Έλληνες να περάσουν το Πάσχα μακριά από το σπίτι τους», επισήμανε αρχικά ο κ. Παρασχούδης.

«Το Πάσχα πάντα έχουμε κάποια επισκεψιμότητα στο νησί, αλλά το θέμα είναι αυτό να κρατήσει μέχρι να αρχίσει η τουριστική περίοδος, δηλαδή μέχρι τα μέσα Μαΐου…»

 «Επίσης αρκετοί θα είναι οι Βούλγαροι που θα επισκεφθούν τη Θάσο με πολλά λεωφορεία, στο πλαίσιο εκδρομών και φυσικά οι Ρουμάνοι που είναι μια σταθερή πελατεία για το νησί μας. Η αλήθεια είναι ότι το Πάσχα πάντα έχουμε κάποια επισκεψιμότητα στο νησί, αλλά το θέμα είναι αυτό να κρατήσει μέχρι να αρχίσει η τουριστική περίοδος, δηλαδή μέχρι τα μέσα Μαΐου. Έχουμε δυο με τρεις εβδομάδες από το Πάσχα και μετά που δεν υπάρχει κίνηση και αυτό επιβαρύνει κάπως τη λειτουργία των ξενοδοχείων και είναι ένας λόγος για τον οποίο πολλά από αυτά δεν ανοίγουν, γιατί το Πάσχα είναι αρκετά νωρίς φέτος», τόνισε στη συνέχεια ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Θάσου.

 «Το πρόβλημα της έλλειψης προσωπικού θα συνεχιστεί και για όλη τη διάρκεια του φετινού καλοκαιριού…»

Όσον αφορά το θέμα της έλλειψης προσωπικού, ο κ. Παρασχούδης υπογράμμισε: «Αυτό θα συνεχιστεί και για όλη τη διάρκεια του φετινού καλοκαιριού, είναι ένα πρόβλημα που το είχαμε και πέρυσι, δεν θα είναι κάτι εύκολο, δυστυχώς θα το έχουμε και φέτος. Πιστεύω όμως ότι θα ανταποκριθούμε και αυτή τη χρονιά και ο επισκέπτης δεν νομίζω ότι θα καταλάβει τη διαφορά. Κυρίως οι επιχειρηματίες και οι εργαζόμενοι είναι αυτοί που δυσκολεύονται περισσότερο, αλλά πιστεύω ότι είναι κάτι το οποίο θα το έχουμε μπροστά μας και θα πρέπει να σκεφτόμαστε πώς θα το αντιμετωπίσουμε από εδώ και πέρα. Δεν είναι κάτι που θα λυθεί γρήγορα», σημείωσε καταληκτικά ο Πάρης Παρασχούδης.

Πηγή: KavalaWebNews

Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button