Καβάλα

Πρώτο «crash test» η φωτιά στην παραλία Ελαιοχωρίου

Σε πλήρη ετοιμότητα οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες της Π.Ε. Καβάλας αντιμετώπισαν άμεσα το συμβάν

Ως το πρώτο δυνατό crash test για το φετινό καλοκαίρι, χαρακτήρισε την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στην παραλία Ελαιοχωρίου το απόγευμα της Πέμπτης (8/6), ο διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών της Π.Ε. Καβάλας, αρχιπύραρχος, Νικόλαος Μπαλατσούκας.

Με δηλώσεις που έκανε στον «Ενήμερο», ο κ. Μπαλατσούκας ζήτησε από όλους τους πολίτες να μην ανάβουν για κανέναν απολύτως λόγο φωτιά στην ύπαιθρο, σε όλη τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου, ενώ υπογράμμισε με έμφαση την πλήρη ετοιμότητα των πυροσβεστικών δυνάμεων της περιοχής, η οποία απέδωσε γρήγορα και αποτελεσματικά στη συγκεκριμένη πυρκαγιά.

«Όλες οι υπηρεσίες μας, είναι πάντα σε ετοιμότητα για την αντιμετώπιση παρόμοιων συμβάντων…»

«Πράγματι, ήταν το πρώτο crash test για φέτος. Όλες οι υπηρεσίες μας, είναι πάντα σε ετοιμότητα για την αντιμετώπιση παρόμοιων συμβάντων. Η φωτιά εκδηλώθηκε περί τις 16.30′ το απόγευμα στην παραλία Ελαιοχωρίου, όμως ευτυχώς δεν πήρε μεγάλες διαστάσεις. Προλάβαμε έγκαιρα την πυρκαγιά με την κινητοποίηση επτά οχημάτων από τις Π.Υ. Καβάλας, Ελευθερούπολης και Χρυσούπολης. Επίσης στην προσπάθεια κατάσβεσης της φωτιάς μετείχαν τα δυο αεροσκάφη PZL, που έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στο να πέσει η φωτιά. Το ευτύχημα ήταν επίσης ότι δεν είχε πολύ αέρα και δεν μας «έφυγε» η φωτιά, έγινε πολύ γρήγορα περιμετρικά ο έλεγχός της, με αποτέλεσμα μέσα σε τρεις ώρες περίπου να τη σβήσουμε», ανέφερε σχετικά ο Νικόλαος Μπαλατσούκας.

«Το ελικόπτερο δεν μας έχει έρθει ακόμη. Ευελπιστώ μέσα στο τρίτο δεκαήμερο του Ιουνίου να είναι εδώ – Είμαστε σε επαγρύπνηση και επιφυλακή…»

Ερωτηθείς σχετικά με το πότε θα έρθει στην περιοχή μας το πυροσβεστικό ελικόπτερο, το οποίο θα ενισχύσει ακόμη περισσότερο τα εναέρια μέσα, ο κ. Μπαλατσούκας σημείωσε: «Το ελικόπτερο δεν μας έχει έρθει ακόμη. Ευελπιστώ μέσα στο τρίτο δεκαήμερο του Ιουνίου να είναι εδώ. Φέτος το αρχηγείο μας και γενικότερα η Πολιτεία έχουν ενισχύσει σημαντικά στα εναέρια μέσα. Ο αριθμός  τους σε όλη την Επικράτεια ανέρχεται στα 80, οπότε έχουμε μια ευχέρεια μεγαλύτερη από άλλες χρονιές, που θα μας βοηθήσει αν χρειαστεί να αντεπεξέλθουμε. Γενικότερα πάντως, επειδή ανεβαίνει σιγά σιγά και η θερμοκρασία, έχουμε ξεκινήσει τις τακτικές περιπολίες μας καθημερινά. Είμαστε σε επαγρύπνηση και επιφυλακή, ώστε να περιορίσουμε κάθε κίνδυνο απ’ όπου κι αν αυτός προέλθει».

Πηγή: KavalaWebNews

Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button