Οικονομία

Προτάσεις του Επιμελητηρίου Καβάλας για την στήριξη του κλάδου εστίασης

Το Επιμελητήριο Καβάλας απέστειλε προς τους συναρμόδιους υπουργούς την ακόλουθη επιστολή:

Αξιότιμοι κ. Υπουργοί,

Με το Εθνικό Σύστημα Υγείας να δοκιμάζεται καθημερινά και την κοινωνία να ζει με τον φόβο, οι επιπτώσεις είναι πολύπλευρες. Δυστυχώς η πανδημία του κορωνοϊού δεν μας εγκαταλείπει και για αυτό βλέπουμε συνεχώς νέα μέτρα, να ανακοινώνονται από την κυβέρνηση, για περιορισμό της διασποράς, που κυρίως στοχεύουν στους ανεμβολίαστους συνανθρώπους μας.

Αυτά τα μέτρα όμως, έχουν και αρνητικό αντίκτυπο στους παραγωγικούς κλάδους της οικονομίας μας και ιδιαίτερα στο κλάδο της εστίασης, καθώς και του εμπορίου.

Οι επαγγελματίες της εστίασης επαληθεύτηκαν πολύ γρήγορα για την μείωση του τζίρου, με τα νέα μέτρα σε λειτουργία. Άπαντες κατανοούν την δυσκολία άμεσης λύσης του προβλήματος. Είναι προφανές όμως ότι τα βάρη του κλάδου της εστίασης είναι δυσβάσταχτα και σε πολλές περιπτώσεις θα πολλαπλασιαστούν, σε προμηθευτές και υπαλληλικό προσωπικό. Επιβάλλεται να παρθούν μέτρα στήριξης.

Παροτρύνουμε επομένως την κυβέρνηση, σε εφαρμογή στοχευμένων μέτρων στήριξης των επιχειρήσεων, που να εφαρμοσθούν για τον κλάδο, το συντομότερο δυνατό.

Προτείνουμε και στηρίζουμε τα μέτρα όπως:

  • Μη επιστροφή των επιστρεπτέων προκαταβολών
  • Επαναφορά του μέτρου αναστολή των συμβάσεων εργασίας
  • Απαλλαγή από την καταβολή δημοτικών τελών
  • Μείωση του ΦΠΑ στο 6%
  • Συνέχιση της επιδότησης των δόσεων δανείων, και
  • Νέες χρηματοδοτήσεις ανάλογες εκείνων του 2020 και των αρχών του 2021

Παρακαλούμε όπως με την δική σας παρέμβαση συμβάλετε στη στήριξη του κλάδου εστίασης και επανεξετάσετε τα δίκαια αιτήματα τους στην δύσκολη συγκυρία που διανύουμε.

Με εκτίμηση

Ο πρόεδρος

Μάρκος Δέμπας

Πηγή: KavalaWebNews

Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button