Εργασία

Πραγματικές αυξήσεις μισθών διεκδικούν οι δημόσιοι υπάλληλοι

Στην είσοδο του Διοικητηρίου της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας, συγκεντρώθηκαν το πρωί της Τρίτης (21/5) υπάλληλοι, οι οποίοι μετείχαν στην 24ωρη απεργία που κήρυξε η Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Οι δημόσιοι υπάλληλοι διεκδικούν πραγματικές αυξήσεις μισθών, συλλογικές συμβάσεις εργασίας, προσλήψεις προσωπικού και επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού.

Τ. Ιωαννίδης: «Διεκδικούμε αυξήσεις μισθών, καθώς η αύξηση που δόθηκε είναι πραγματικά ψίχουλα…»

«Είμαστε πάντα έτοιμοι και για ακόμη μια φορά κατεβαίνουμε στους δρόμους. Διεκδικούμε αυξήσεις μισθών, καθώς η αύξηση που δόθηκε είναι πραγματικά ψίχουλα. Μέσα σε μια εβδομάδα ο μισθός εξανεμίζεται και η ακρίβεια έχει φτάσει πλέον στα ύψη. Επίσης ζητάμε επαναφορά 13ου και 14ου μισθού, ζητάμε την κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης, αφορολόγητο στις 12.000 ευρώ, στελέχωση νοσοκομείων, σχολείων, κοινωνικών υπηρεσιών με νέο και μόνιμο προσωπικό. Επίσης μη ξεχνάμε τις συλλογικές συμβάσεις εργασίες, οι οποίες είναι ένα πολύ βασικό αίτημα όλων των δημοσίων υπαλλήλων», τόνισε σε δηλώσεις που έκανε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, ο πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος Α.Δ.Ε.Δ.Υ. Καβάλας, Τάσος Ιωαννίδης, ο οποίος επέδωσε ψήφισμα στον αντιπεριφερειάρχη Καβάλας, Θόδωρο Μαρκόπουλο.

Θ. Μαρκόπουλος: «Θα προωθήσουμε το ψήφισμα στο γραφείο του περιφερειάρχη ΑΜΘ κι από εκεί στο υπουργείο Εσωτερικών…»

Από τη μεριά του ο κ. Μαρκόπουλος υπογράμμισε: «Θα προωθήσουμε αρμοδίως το ψήφισμα στο γραφείο του περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κι από εκεί στο υπουργείο Εσωτερικών. Καταλαβαίνουμε τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι υπάλληλοι και σε αυτό να προσθέσουμε ότι και δεν αμείβονται όσο πρέπει για να μπορούν να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα της ακρίβειας, ενώ και στην Π.Ε. Καβάλας το πρόβλημα της στελέχωσης των υπηρεσιών είναι μεγάλο και δύσκολο. Θέλω να πιστεύω και με την παρέμβαση του πρωθυπουργού προς την κ. Ούρσουλα Φαν Ντε Λάιεν, θα βρεθεί ένα πλαίσιο, ώστε να σταματήσει αυτό το πρόβλημα να διογκώνεται και να βρεθεί ένα πλαίσιο αντιμετώπισής του».

Πηγή: KavalaWebNews

Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button