Οικονομία

Πονοκέφαλος για τους λογιστές οι προσυμπληρωμένες δηλώσεις

Τον μπελά τους έχουν βρει λογιστές και φορολογούμενοι, με το φετινό καθεστώς των προσυμπληρωμένων φορολογικών δηλώσεων, όπως εξηγεί με δηλώσεις του στην τοπική ΕΡΑ, με την ιδιότητα του φοροτέχνη – λογιστή, ο αντιδήμαρχος Καβάλας, Γιάννης Προμούσας.

«Η αλήθεια είναι πως σ’ ό,τι έχει να κάνει με την συμπλήρωση των φορολογικών  δηλώσεων φέτος παρατηρούνται αρκετά λάθη, καθυστερήσεις, παραλείψεις, ελλιπή δεδομένα», ανέφερε αρχικά ο κ. Προμούσας.

«Γενικώς έχουν διαπιστωθεί αρκετά λάθη, ενώ είχε παρουσιαστεί μία εικόνα ότι θα είναι προσυμπληρωμένες οι δηλώσεις κι ότι 1,3 εκατομμύρια μισθωτοί και συνταξιούχοι θα είναι πολύ εύκολο να ολοκληρώσουν την υποβολή τους…»

«Διαπιστώνονται προβλήματα στα έκτακτα επιδόματα των συνταξιούχων, εκκρεμούν βεβαιώσεις αποδοχών από ορισμένους δήμους και ορισμένα υπουργεία, έχουν διαπιστωθεί λάθη σε προσυμπληρωμένα εισοδήματα, προβλήματα στον κωδικό με την επιστρεπτέα προκαταβολή ή σε ζημίες προηγούμενων ετών. Επίσης σε ό,τι έχει να κάνει με τόκους καταθέσεων ορισμένων τραπεζών, υπήρχε ένα πρόβλημα με το γεγονός ότι δεν εκτυπωνόταν το εκκαθαριστικά κλπ. Γενικώς έχουν διαπιστωθεί αρκετά λάθη, ενώ είχε παρουσιαστεί μία εικόνα ότι θα είναι προσυμπληρωμένες οι δηλώσεις κι ότι 1,3 εκατομμύρια μισθωτοί και συνταξιούχοι θα είναι πολύ εύκολο να ολοκληρώσουν την υποβολή των δηλώσεων τους, δεδομένου ότι θα είναι προσυμπληρωμένες», επισήμανε στη συνέχεια ο κ. Προμούσας.

«Πρέπει όλες αυτές οι δηλώσεις να φιλτραριστούν και να ελεγχθούν ενδελεχώς από τους λογιστές…»

«Κάτι τέτοιο, τουλάχιστον προς το παρόν, διαπιστώνουμε ότι δεν υφίσταται. Πρέπει όλες αυτές οι δηλώσεις να φιλτραριστούν και να ελεγχθούν ενδελεχώς από τους λογιστές και προς αυτήν την κατεύθυνση βγήκε και μία ανακοίνωση από την Ομοσπονδία μας. Θα χαρακτήριζα ατυχή τον χαρακτηρισμό του υπουργού του κ. Χατζηδάκη περί συντεχνιακών αντιδράσεων. Δεν είναι τέτοιος ο σκοπός της Ομοσπονδίας μας. Εμείς λειτουργούμε πάντα προς όφελος των πελατών μας, επιζητούμε να κάνουμε πιο ποιοτική, πιο παραγωγική την εργασία μας, έτσι ώστε να εργαστούμε απρόσκοπτα και χωρίς θα έλεγα προς όφελος των πελατών μας. Αυτός είναι ο σκοπός μας και σε καμία περίπτωση δεν υπάρχουν συντεχνιακά οφέλη και στην συντεχνιακές αντιδράσεις», υπογράμμισε καταληκτικά ο Γιάννης Προμούσας.

Πηγή: KavalaWebNews

Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button