Καβάλα

Πολλές οι δράσεις του Ε.Σ.Κ. για το μέλλον

Γιάννης Κελγιώργης: Θετικό αποτύπωμα στην τοπική αγορά άφησε η τουριστική περίοδος / Τα προβλήματα είναι πολλά και υπάρχει διστακτικότητα στους καταναλωτές / Μεγάλη ανησυχία για τα γεγονότα στη Γάζα

Μετά από μια πολύ καλή τουριστική περίοδο, που άφησε ένα ιδιαίτερα θετικό αποτύπωμα στην τοπική αγορά, ο Εμπορικός Σύλλογος Καβάλας προετοιμάζει σημαντικές δράσεις για το επόμενο χρονικό διάστημα, αλλά και για το 2024.

Όπως τόνισε, στο πλαίσιο δηλώσεων που παραχώρησε στον «Ενήμερο», ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας, Γιάννης Κελγιώργης, σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς θα προχωρήσουν δράσεις που θα λειτουργήσουν προς όφελος της τοπικής αγοράς. 

«Σε όλα τα καταστήματα μπορούμε να πούμε ότι το πρόσημο ήταν θετικό…»

Μιλώντας αρχικά για το αποτύπωμα που άφησε στην αγορά της Καβάλας η αυξημένη τουριστική κίνηση που καταγράφηκε φέτος το καλοκαίρι στην πόλη μας, ο Γιάννης Κελγιώργης σημείωσε: «Ο Ιούλιος και ο Αύγουστος ίσως να είχαν και τον περισσότερο κόσμο από πότε στην περιοχή μας, ενώ πήγε πολύ καλά και ο μήνας Σεπτέμβριος που ήταν το ζητούμενο, προκειμένου να μιλάμε για μία πετυχημένη τουριστική περίοδο. Νομίζω ότι σε όλα τα καταστήματα μπορούμε να πούμε ότι το πρόσημο ήταν θετικό».

Οι αυτοδιοικητικές εκλογές και η καλοκαιρία, έφεραν υποτονικότητα στην τοπική αγορά

Ο πρόεδρος το Ε.Σ.Κ. στάθηκε όμως και στην προεκλογική περίοδο, αλλά και στην καλοκαιρία του προηγούμενου διαστήματος αναφέροντας σχετικά: «Από εκεί και πέρα ο τουρισμός τελείωσε εκεί γύρω στα τέλη Σεπτεμβρίου και «πέσαμε» στην προεκλογική περίοδο, όπου χιλιάδες συμπολίτες μας μαζί με τις οικογένειές τους, ήταν επιφορτισμένοι με το κυνήγι του σταύρου, πράγμα το οποίο δημιούργησε μία υποτονικότητα στην αγορά. Επίσης και οι καιρικές συνθήκες, οι οποίες θύμιζαν καλοκαίρι μέχρι και πρότινος, οδήγησαν τους καταναλωτές στο να μην αγοράσουν κάτι σε σχέση με την χειμερινή περίοδο».

«Τα καταστήματά μας είναι προετοιμασμένα για την χειμερινή περίοδο – Ωστόσο τα προβλήματα είναι πολλά και υπάρχει διστακτικότητα στους καταναλωτές…»

Ειδικότερα για την τρέχουσα περίοδο και για το επόμενο διάστημα, ο πρόεδρος του Ε.Σ.Κ. δήλωσε: «Τα καταστήματά μας είναι προετοιμασμένα για την χειμερινή περίοδο,  έχουμε κάνει τις προμήθειες στα εμπορεύματα μας, με τις καλύτερες δυνατές τιμές. Από εκεί και πέρα όμως τα προβλήματα είναι πολλά. Βλέπουμε ότι οι αυξήσεις στα ράφια των σούπερ μάρκετ συνεχίζονται, δεν υπάρχει αποκλιμάκωση στα καύσιμα δυστυχώς και επίσης υπάρχει και η περιβόητη ρήτρα αναπροσαρμογής για το εάν και κατά πόσο θα επανέλθει ή αν θα συνεχιστεί από την κυβέρνηση η επιδότηση στους λογαριασμούς ηλεκτρικής ενέργειας. Αυτό δημιουργεί μία διστακτικότητα στους καταναλωτές, με αποτέλεσμα η αγορά να μην είναι και στα καλύτερά της». 

«Μεγάλη ανησυχία για τα γεγονότα στη Γάζα – Δεν σηκώνουμε κεφάλι με τίποτα! Οι κρίσεις διαδέχονται η μία την άλλη…»

Ο Γιάννης Κελγιώργης εξέφρασε και την ανησυχία του για όσα συμβαίνουν στη Γάζα, υπογραμμίζοντας σχετικά: «Επίσης γεωπολιτικά υπάρχει μία μεγάλη ανησυχία το τελευταίο διάστημα. Δεν σηκώνουμε κεφάλι με τίποτα! Οι κρίσεις διαδέχονται η μία την άλλη και πάνω που είπαμε ότι ο φετινός χειμώνας θα είναι κάπως πιο εύκολος, σε σχέση με τα δύσκολα που είχαμε το προηγούμενο διάστημα, έχουμε μία μεγάλη κρίση στη γειτονιά μας στη Γάζα και στο Ισραήλ και πρέπει να δούμε πως θα εξελιχθεί αυτή η κατάσταση, η οποία σίγουρα θα επιφέρει πλήγμα και στα οικονομικά της χώρας μας». 

«Θα βάλουμε κάτω όλες τις δράσεις που έχει στο μυαλό του ο Εμπορικός Σύλλογος, προκειμένου να τις υλοποιήσουμε…»

Τέλος, αναφορικά με τις δράσεις που ετοιμάζει για το επόμενο διάστημα ο Εμπορικός Σύλλογος Καβάλας, ο Γιάννης Κελγιώργης σημείωσε: «Το επόμενο χρονικό διάστημα θα έχουμε επαφές με την επανεκλεγείσα διοίκηση του Δήμου Καβάλας. Θα βάλουμε κάτω όλες τις δράσεις που έχει στο μυαλό του ο Εμπορικός Σύλλογος, προκειμένου να τις υλοποιήσουμε. Έχουμε αρκετά πράγματα στο μυαλό μας και για το 2024. Θα ζητήσουμε εγκαίρως από τους φορείς που συνεργαζόμαστε, δηλαδή το Επιμελητήριο, την Περιφέρεια και τον Δήμο, προκειμένου να υλοποιηθούν προς όφελος της αγοράς μας και της πόλης μας».

Πηγή: KavalaWebNews

Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button