Καβάλα

Πλούσιο σε εκδηλώσεις είναι το φετινό φεστιβάλ Cosmopolis

Πλούσιο σε εκδηλώσεις αναμένεται να είναι και το φετινό φεστιβάλ Cosmopolis, σύμφωνα με όσα δήλωσε στην ΕΡΑ Καβάλας, ο καλλιτεχνικός διευθυντής του, Άλκης Ζοπόγλου.

«Και φέτος έχουμε ένα πάρα πολύ πλούσιο πρόγραμμα, για το οποίο είμαστε έτοιμοι εδώ καιρό. Η ενότητα cosmo world στην περιοχή της Παναγίας είναι έτοιμη, όπως την έχουμε τόσα χρόνια συνηθίσει. Θα ξεκινήσουμε τις δράσεις από τις 29 Ιουλίου και θα τελειώσουμε στις 3 Αυγούστου», ανέφερε αρχικά ο κ. Ζοπόγλου.

«Ένα ειδικό αφιέρωμα θα φιλοξενήσουμε φέτος για τα 50 χρόνια από την κατοχή της Κύπρου, με φιλοξενία ομάδων καλλιτεχνών από την Μεγαλόνησο…»

«Η ενότητα αυτή είναι φυσικά διανθισμένη με πολλές και ενδιαφέρουσες δράσεις, με αναφορά σε καλλιτέχνες του δρόμου, στα παιδιά, στο φαγητό, στις τέχνες στον κινηματογράφο, στο animation. Φέτος είμαστε πολύ χαρούμενοι γιατί φιλοξενούμε το Thessaloniki animation festival που συμπληρώνει τα 10 χρόνια παρουσίας του. Επίσης έχουμε τη σκηνή χορού, που θα φιλοξενήσει όλα τα είδη χορών, από παρουσιακούς μέχρι σύγχρονο χορό και θα υπάρχουν διάφορα sports στην Θεοδώρου Πουλίδου που θα τα διανθίσουμε με όμορφη μουσική. Ένα ειδικό αφιέρωμα θα φιλοξενήσουμε φέτος για τα 50 χρόνια από την κατοχή της Κύπρου, με φιλοξενία ομάδων καλλιτεχνών από την Μεγαλόνησο. Επίσης το πρόγραμμα συναυλίων έχει κλείσει. Οι συναυλίες θα γίνονται όλες στην πλατεία Μεχμέτ Αλή», τόνισε στη συνέχεια ο καλλιτεχνικός διευθυντής του φεστιβάλ Cosmopolis. 

Με Σωκράτη Μάλαμα και την Ιουλία Καραπατάκη, ξεκινά το φετινό Cosmopolis

«Στις 29 Ιουλίου έχουμε τον Σωκράτη Μάλαμα και την Ιουλία Καραπατάκη, στις 30 και 31 Ιουλίου έχουμε δύο dj με προσανατολισμό περισσότερο προς την νεανική μουσική, έναν από το Βέλγιο κι έναν την Ισπανία και την Ελλάδα φυσικά. Στις 1 Αυγούστου έχουμε το μουσικό σχήμα groundation, ένα τα πιο διάσημα αμερικανικά συγκροτήματα ρέγκε και τζαζ και είμαστε πολύ τυχεροί που τους πετυχαίνουμε στην περιοδεία τους στην Ευρώπη και μπορούμε να τους φέρουμε στην πόλη μας για μία και μοναδική συναυλία. Στις 2 Αυγούστου έχουμε από την Σερβία τη μουσική ομάδα Σίνισα Στάνκοβιτς Μπαντ, μια μπάντα με ήχους από τα χάλκινα της περιοχής στη νότια Σερβία και στις 3 Αυγούστου θα κλείσουμε μ’ ένα μουσικό σχήμα από την Ισπανία, που φιλοξενεί καλλιτέχνες από την Βενεζουέλα, από την Αργεντινή, την Κούβα και την Ισπανία και την Καταλονία. Είναι έξι γυναίκες και θα μας ταξιδέψουν στην μουσική και στους ήχους τους λατινοαμερικάνικους και τους ισπανικούς», επισήμανε στη συνέχεια ο κ. Ζοπόγλου.

«Το cosmo home, ένα πολύ αγαπημένο κομμάτι του φεστιβάλ θα συνεχισθεί και φέτος μέχρι τον Αύγουστο αναδεικνύοντας μικρές ομάδες μέσα στις γειτονιές, τόσο της πόλης, όσο και στα χωριά του δήμου…»

«Φυσικά έχουμε προγραμματίσει και το cosmo home, το οποίο ένα πολύ αγαπημένο κομμάτι του φεστιβάλ και θα συνεχισθεί και φέτος μέχρι τον Αύγουστο αναδεικνύοντας μικρές ομάδες μέσα στις γειτονιές, τόσο της πόλης, όσο και στα χωριά του δήμου. Προετοιμάζουμε ένα μουσικό τριήμερο στα μέσα του Σεπτέμβρη, το οποίο θα ‘ναι πολύ αξιόλογο, αλλά ακόμη δεν μπορούμε να κάνουμε κάποιες ανακοινώσεις, γιατί αυτό είναι στη φάση της προετοιμασίας και έχουμε προχωρήσει πάρα πολύ και έχουμε προγραμματίσει να παρουσιάσουμε τον Cosmopolis opera project, το οποίο είχε γίνει ξανά το 2021. Αυτή τη φορά θα φιλοξενήσουμε πάνω από 70 μουσικούς από όλη την Ευρώπη στην πόλη μας, πάντα αξιοποιώντας ευρωπαϊκά προγράμματα και χωρίς να επιβαρύνουμε τον προϋπολογισμό του δήμου Καβάλας. Το πρόγραμμα λοιπόν ξεκινά από τα μέσα Ιουλίου και τελειώνει αρχές Δεκέμβρη», ανέφερε καταληκτικά στις δηλώσεις του ο κ. Ζοπόγλου.

Πηγή: KavalaWebNews

Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button