Οικονομία

Πλησίασε, αλλά δεν ξεπέρασε το 2019 η επιβατική κίνηση προς την Θάσο και τα νησιά του Β.Α. Αιγαίου

Το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καβάλας, στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων του και για τους χώρους ευθύνης του, συμπεριλαμβανομένων των Λιμενικών Τμημάτων Θάσου και Κεραμωτής και Λιμενικών Φυλακίων Πρίνου και Ελευθερών, ανακοινώνει στατιστικά στοιχεία δραστηριότητας για τη χρονική περίοδο από 01-06-2022 έως 30-09-2022.

α) Συγκριτική συνολική διακίνηση επιβατών και οχημάτων των ετών 2019 και 2022 που μετακινήθηκαν με Ε/Γ – Ο/Γ, πλοία από και προς το νησί της Θάσου και από το λιμένα Καβάλας «Απόστολος Παύλος» προς τα νησιά του Β.Α. ΑΙΓΑΙΟΥ σύμφωνα με τον παρακάτω πίνακα:

β) Πραγματοποιήθηκαν 26 διακομιδές ασθενών από τη Θάσο σε ώρες εκτός δρομολογίων με Ε/Γ-Ο/Γ πλοία, E/Γ λάντζα και ΠΛΣ 126.

γ) Αντιμετωπίσθηκαν επτά (07) συμβάντα πνιγμού. Οι έλεγχοι για παρουσία ναυαγοσωστών στα πόστα τους ανήλθαν στους 408 και βεβαιώθηκαν 256 παραβάσεις, ενώ οι έλεγχοι σε ταχύπλοα σκάφη ανήλθαν στους 360 και βεβαιώθηκαν 28 παραβάσεις.

δ) Αντιμετωπίσθηκαν 11 περιπτώσεις τροχαίων ατυχημάτων (10 με υλικές ζημιές και 01 με τραυματισμό), 01 περίπτωση ανασφάλιστου οχήματος ,04 περιπτώσεις άνευ άδειας οδήγησης και διαπιστώθηκαν 895 περιπτώσεις παραβατικής συμπεριφοράς (888 οδηγών ΙΧ και 07 Φ/Γ οχημάτων).

ε) Σχηματίσθηκαν 33 δικογραφίες διαφόρων θεμάτων και κατασχέθηκαν 302,94gr ναρκωτικών ουσιών.

στ) Στο λιμένα «ΦΙΛΙΠΠΟΣ Β΄», στις εγκαταστάσεις AVIN και ΕΛΦΕ κατέπλευσαν και απέπλευσαν 98 εμπορικά πλοία (Φ/Γ – Δ/Ξ), ενώ για των εξυπηρέτηση αναγκών των λιμένων πραγματοποιήθηκαν 262 κινήσεις ρυμουλκών.

ζ) Πραγματοποιήθηκαν 59 επιθεωρήσεις σε πλοία με ελληνική σημαία και 05 σε πλοία με ξένη σημαία με 01 περίπτωση κράτησης πλοίου λόγω ελλείψεων (detention), με σκοπό τον έλεγχο θεμάτων προστασίας του θαλάσσιου περιβάλλοντος, της ασφάλειας ναυσιπλοΐας καθώς και της προστασίας της ναυτικής εργασίας.

η) Διενεργήθηκαν 220 έλεγχοι σε επαγγελματικά και ερασιτεχνικά αλιευτικά σκάφη που δραστηριοποιήθηκαν στην περιοχή αρμοδιότητας Κ.Λ. Καβάλας (129 στη ξηρά, 40 εν πλω και 51 στην Ιχθυόσκαλα Καβάλας) και βεβαιώθηκαν συνολικά 21 παραβάσεις.

θ) Εισπράχθηκε και αποδόθηκε σε Ταμεία και Οργανισμούς το ποσό των 125.688,81 ευρώ.

ι) Υπενθυμίζεται σε κάθε περίπτωση, ότι το Λιμενικό Σώμα με τα στελέχη του και τα μέσα που διαθέτει είναι πάντα στο πλευρό των Ελλήνων και μη πολιτών, οι οποίοι μετακινούνται ή διαβιούν, καθ΄ όλη τη διάρκεια του χρόνου, σε χώρους δικαιοδοσίας του.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καβάλας

Πηγή: KavalaWebNews

Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button