Καβάλα

Πλήρες διέξοδο με την μεταφορά της πιάτσας ταξί από την οδό Αβέρωφ

Ο δήμος Καβάλας επιμένει να την μετακινήσει στην οδό Βενιζέλου / Η Τροχαία για λόγους ασφάλειας δεν θέλει να βγει η πιάτσα στον δρόμο

Σε πλήρες αδιέξοδο έχουν οδηγηθεί μέχρι σήμερα, οι συζητήσεις για την μεταφορά της πιάτσας των ταξί από την οδό Αβέρωφ στην οδό Βενιζέλου.

Μιλώντας στην ΕΡΑ Καβάλας, ο πρόεδρος του Σωματείου Ιδιοκτητών Ταξί Καβάλας, Χρήστος Ιωαννίδης, θεωρεί ακατανόητη την επιμονή του δήμου για μεταφορά της πιάτσας σε άλλο σημείο, από τη στιγμή που όπως τονίζει δεν ενοχλεί κανέναν εκεί που βρίσκεται.

«Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί ο δήμος είναι ανένδοτος στο να μην παραμείνει εκεί που είναι η πιάτσα. Η Τροχαία για λόγους ασφάλειας δεν θέλει να βγάλει την πιάτσα στην οδό Βενιζέλου…»

«Στην τελευταία επιτροπή κυκλοφοριακού και προσβασιμότητας που έγινε στον δήμο συγκεντρώθηκαν όλοι οι εκπρόσωποι των φορέων και ήταν και η Τροχαία, η οποία ήταν αντίθετη στα μέτρα που θέλει να λάβει ο δήμος βγάζοντας την πιάτσα στην οδό Βενιζέλου. Τόνισε την επικινδυνότητα της συγκεκριμένης περιοχής και πλέον πάμε σε νέες διαβουλεύσεις. Η πρότασή μας να παραμείνει εκεί η πιάτσα των ταξί, δυστυχώς, ο δήμος δεν θέλει να υλοποιηθεί. Η μελέτη που έγινε επί δημαρχίας Τσανάκα έδειξε την ασφάλεια της υφιστάμενης πιάτσας, η οποία μπορεί να εξυπηρετήσει το επιβατικό κοινό, ανθρώπους με ειδικές ανάγκες, ηλικιωμένους κλπ. Είναι δηλαδή μία πιάτσα ασφαλής, τόσο για το επιβατικό κοινό, όσο και για εμάς. Η μελέτη προσδιόριζε την ασφάλεια του χώρου, δυστυχώς ο δήμος δεν θέλει. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί ο δήμος είναι ανένδοτος στο να μην παραμείνει εκεί που είναι η πιάτσα. Η Τροχαία για λόγους ασφάλειας δεν θέλει να βγάλει την πιάτσα έξω στον δρόμο στην οδό Βενιζέλου και βρισκόμαστε σε ένα τέλμα και ένα αδιέξοδο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ιωαννίδης.

«Εκεί που είμαστε δεν ενοχλούμε κανέναν. Τους προτείναμε ανέξοδα τεχνικής φύσης έργα να γίνουν οι ράμπες και να μπουν τα αυτοκίνητα μέσα, αλλά δεν θέλουν, δεν θέλουν…»

«Είναι η πιο κεντρική πιάτσα, καθώς εξυπηρετούμε την κλινική, εξυπηρετούμε τα ιατρεία και το εμπορικό κομμάτι της Καβάλας. Δεν υπάρχουν δικλείδες ασφαλείας στην εν λόγω πιάτσα επί της Βενιζέλου, έτσι όπως το θέτει ο δήμος. Ήταν μία πολύ επιπόλαιη σκέψη από μέρους τους. Δεν μπορούσαν να καταλάβουν ότι δεν έχουμε να κάνουμε με ένα περίπτερο, αλλά έχουμε να κάνουμε με αυτοκίνητα, με κόσμο, με ασφάλεια. Θέλω να πιστεύω ότι θα βρεθεί μία λύση. Εμείς τους δώσαμε με την μελέτη ότι εκεί που είμαστε δεν ενοχλούμε κανέναν, δεν παρεμβαίνουμε στο έργο τους, είμαστε στην εσοχή που έγινε επί Εριφυλλίδη. Τους προτείναμε ανέξοδα τεχνικής φύσης έργα να γίνουν οι ράμπες και να μπουν τα αυτοκίνητα μέσα, αλλά δεν θέλουν, δεν θέλουν», υπογράμμισε καταληκτικά στις δηλώσεις του ο Χρήστος Ιωαννίδης.

Πηγή: KavalaWebNews

Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button